Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepočujúce dievča sa snaží skontaktovať so svojou sestrou prostredníctvom duchárskej seansy, no miesto nej narazí na ducha zavraždenej ženy.
Lily Morelová (Kelen Coleman) je zronená zo smrti jej mladšej sestry a hľadá útechu v spiritualistickej komunite Cassadaga. Namiesto vlastnej sestry však nechtiac vyvolá zo záhrobia čosi hrozivejšie - pomstychtivého ducha zavraždenej mladej ženy. Lily, ktorej život tento duch pomaly, ale nemilosrdne rúca na kusy, sa snaží čo najskôr odhaliť záhadné okolnosti súvisiace so ženinou smrťou. Táto úloha ju však prievedie tvárou v tvár sadistickému vrahovi známemu pod prezývkou Gepetto. (Incantator)

(více)

Recenze (27)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DUCHU! NECH NÁS NA POKOJI! NEJSI TADY VÍTANÝ....“ /// Ticho, rachot, ticho, rachot, DUCH, ticho…ne nejebe se mi receiver, to jen Lily hovno slyší. Taky ji tak nějak umřela ségra – prostě přišel čas přesunout tu svoji (mladou) prdel na venkov. CASSADAGA – hlavní město spiritismu! To je mi náhodička…. uff, pičo sundejte ze mě tu husí kůži! Ducháčci ve spojení s uchylákem – co mě na tom může prudit? Pomstichtivej duch a znepokojivý pátrání – horor, kterej mě (v noci) baví a příjemně mrazí. Debilní chování? Trošičku trapňoučká berlička k dalšímu napětí a …. no přece si kvůli tomu nebudu kurvit zážitek! Ale berte mě s s rezervou …. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju spirituální seance. 2.) Mám slabost pro Hurvínka …. no vlastně spíš pro Máničku. 3.) Thx za titule ,,petrik1“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Hororík o sériovom vrahovi, ktorý si svoje obete rád vešia na špagátiky. Duch jednej z nich sa rozhodne pre pomstu a hlavná hrdinka od nej nebude mať pokoj, kým sa tak nestane. Nie som z toho síce nejako veľmi nadšený, opäť mi vadila prílišná rozťahanosť a s tým súvisiace množstvo hluchých miest, taktiež to nebolo ani krvavé, ani brutálne, ale na druhej strane sa tam objavilo zopár slušných ľakačiek, je to kvalitne nakrútené, nájde sa aj atmosféra a hlavná hrdinka mi bola sympatická, takže u mňa celkom spokojnosť, určite jedna z tých lepších noviniek. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kupodivu né příliš Nudný film, ale strašně Slabý a Zamotaný Horor.. Přišlo mi, že Režisér sám neví, co chce vlastně natočit, slasher, dektetivku či duchařinu ? A tak dal z každého něco a doufal v zázrak! ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dosť rozvláčna hororová detektívka o traumatizovanej hluchej fešande, na ktorú si zasadne neodbytný duch zavraždenej ženy, snažiaci sa ju priviesť až pod nos úchylného vraha. Ako by toho nebolo dosť, nikto jej nedokáže pomôcť a tak sa musí uťahaným dejom prebíjať sama. Film je v niektorých scénach naozaj dobrým hororom, ponúka napätie, trochu gore a zaujímavý dej prepletený hustou atmosférou. Škoda, že ten zvyšok sa skladá prevažne z nudy a nezáživných rozprávačiek. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Potom ako Lili tragicky umrie mladšia sestra Michel, rozhodne sa presťahovať do malého mestečka Cassadaga. Na tamojšej univerzite dostala štipendium a priestor na vyučovanie výtvarnej výchovy. Cassadaga, ale nie je len tak obyčajné mesto. Všade naokolo je známe svojimi častými špiritistickými seansami. Jedného večera sa spolu s novými priateľmi zúčastní seanse, kde sa "médium" pokúsi kontaktovať nebohú Michel. Tento večer však dopadne inak, ako všetci očakávali. Lili sa dostáva do situácie, ktorá navždy zmení jej život. Cassadaga je "siamské dieťa" spájajúce subžáner slabšieho slasheru s priemernou ducharinou. Krimi hororov v ktorých duch núti človeka aby našiel vraha obete je tucet. Ťažko povedať o čo sa režisér snažil, no menej je niekedy viac. Ako slasher tento horor nič extra neponúka, z duchárskeho remesla funguje len z časti. Pár lakačiek síce vyšlo, no po atmosfére ani chýru, ani slychu. Napodiv, najzaujímavejšia scéna z celého filmu sa nachádza po uplynutí titulkov. Trošku málo nie? - 50%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poněkud překombinovaná duchařina působí dojmem, že tvůrci nevěděli, co by vlastně chtěli natočit. Drama? Romanci? Horror? Červenou knihovnu? Lily začne obtěžovat duch, ale trvá téměř celý film, než zjistí, co po ní chce. Když jsem se do snímku pořádně dostal a fandil jsem hlavní hrdince, došlo k nečekanému zlomu - z Lily se stala absolutní kráva dělající jednu nepochopitelnou botu za druhou! Tím jsem s ní skončil a doufal, že nepřežije. Trochu nemám jasno ohledně smrti její mladší sestry, ale domněnky si nechám pro sebe. Technicky solidní, byť se nabízely šťavnatější scény (když do někoho v horroru vrazíte nůž, tak se většinou promění v krvavou fontánu, zde nikoliv...). Náladu mi zlepšila scénka po nekonečných závěrečných titulkách. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Musím uznat,že ikdyž má Cassadsga trošku delší stopáž tak jsem se ani na chvíli nenudil.Tenhle podivný slepenec slasheru,duchařiny a detektivky na mě prostě zafungoval a místy měl dost mrazivou atmosféru.Navíc dobrým tahem byla hluchá hlavní hrdinka.Navíc je ještě sympatická a dá se na ni koukat.A při představě,že jsem v její kůži,honí mě duch a já slyším úplný hovno mě mrazilo.Za sebe můžu doporučit. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení ( dík Bourec ; ) Žánrový megamix duchařiny, kriminálky, rodinného a romantického dramatu okořeněný o úchylného vybíječe.V první řadě musim vyzdvihnout obsazení, Kelen Coleman je sympaťačka každým coulem, holka krev a mlíko...a mlíko, výborně jí sekunduje regulérní dvojče Tudorovce Jonathana Rhys Meyerse a to neznámý herec Kevin Alejandro, celou stopáž sem si myslel, že je to Meyers, bez prdele.Ze začátku se příběh majinko vleče, stopáž je zbytečně přepálená, ale jakmile příběh zběhne k duchařině, je to masakr.Dlouho sem neviděl tak poctivou práci, efekty vynikající, lekačky infarktové a atmosféra umocněná parádní hudbou se mi minulou noc starali o levou chlopeň jako už dlouho nic.Škoda, že příběh se potom zvrtne spíš v kriminálku a najdou se hluchý místa.Ničemu nepřidá ani předvídatelný scénář a konec který měl předchozí atmosféru umocnit nepřišel, ale vyšuměl.To nemění nic na tom, že když si film jede hororovou notu, funguje dokonale a to ostatní kolem je slušný průměr, ubrat na stopáži a zaměřit se víc na nadpřirozeno, mohlo se z tohodle dvd béčka vyklubat hodně oceňovaný překvápko.Je mi jasný, že spoustě lidem nesedne míchání žánru, to je totiž přesně ten důvod, proč film nemá na víc jak na 60%, ale i tak sem bavil a v 47. minutě mě bylo hodně, hodně mizerně, scéna ve sklepě emocionální masakr.Škoda těch výkyvů a slabšího finalé, scénka po titulkách ovšem hodně, hodně napravila výsledný dojem z filmu.Navíc mi DiBlasiho režie připomínala mě, v některejch scénách sem se naprosto stotožnil s režisérem, podobně "průměrně" by asi vypadala moje první profesionální práce za kamerou.Spokojenost 69%, málo stačilo k většímu uznání.Snad příště. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Cassadagu vním ako čisto priemernú snímku. Je taká "ani ryba, ani rak", teda z polovice duchársky horor, vsádzajúci na pre tento subžáner typické ľakačky v štýle "uff... ktože mi to stojí za chrbtom?" a polovice na rádoby surový exploitation s predvídateľnou kriminálnou zápletkou. Tvorcovia tohto hororu to nemysleli zle, konečný výsledok je však oproti ich očakávaniam zrejme o čosi chatrnejší, ale tak 1x sa Cassadaga skuknúť kľudne dá... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé nemůžu říct že ne, příjemná herečka, sadisticky maník se svým bláznivým nápadem trocha duchařiny no k zahození to není, scéna s červi no fuj. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Během seance je vyvolán nesprávný duch a ten pak nutí hlavní hrdinku k tomu, aby odhalila okolnosti týkající se jeho vraždy. Jedná se o takovou levnější Gothiku, kterou to de facto kopíruje. Liší se to vlastně jen prostředím a herci. Nicméně mě se to i přes přetaženou stopáž a zmíněnou kopírku docela líbilo a to zejména díky Kelen Coleman, která sice není typickou krasavicí, ale zato je neskutečně sympatická. Prostě spokojenost. 60% ()

stration 

všechny recenze uživatele

Ze začátku až neuvěřitelně nudný kousek, který se později trochu vzpamatovává a ke konci je už celkem napínavý. Kdo to neví, tak po závěrečných titulkách je ještě jedna kratičká, povinná scéna. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Z toho filmu mám smíšený pocity. DiBlasi se mohl držet jednoho. Mohl raději rozvinout úchyla co si dělá loutky z lidí a byl by z toho daleko lepší film,než slátat duchy, maniaka a kriminálku dohromady. Ale to už tady všechno bylo. Takže to spácl do takovýho eintopfu a čekal co z toho vyleze. Nechápu jak může frajer s muzikou v uších,brousící na brusce,se svářečskou kuklou,slyšet,nebo si všimnout hluché holky,která se mu plazí za zády. Každopádně dvě hvězdy za loutkohereckou vložku. 30% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Takhle nízký hodnocení.Ono to totiž vidělo hrozně málo lidí.A hlavně to neni masovka.Film s docela mystickou zápletkou,sice už stokrát jinak viděnou,ale na to jeden sere,hlavně že takovýhle jednoduchý ,napínavý filmečky umí a chce někdo točit.Navíc krásná,masitá holka s pěknejma vočima v hlavní roli.Bavilo mě to,a to je ještě pořád(snad,doufám)to hlavní při sledování filmů.60%. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem filmu dala 3 hvězdy, ale nějak jsem nad ním musela pořád přemýšlet a nakonec jsem se rozhodla, že zas takový průměr to není. A že se mi málokdy stane, abych nad nějakým béčkem přemýšlela skoro celou noc a den. Hlavní hrdinka je hluchá, ale bohužel tvůrci nevyužili potenciál tohoto hendikepu ani kýžené klišé, tudíž se nedočkáme scény, která by pramenila z toho, že hrdinka neslyší, co se (třeba za ní) děje. Její hendikep je skoro upozaděn perfektním odezíráním ze rtů, takže každému na 100% rozumí. Hluchota je pouze využita v dementní scéně, kdy jde hledat do pokoje a její slyšící přítel zatím hlídá venku, aby se náhle vrátil podezřelý domů a ona to samozřejmě neslyšela. Proč ale filmu dávám 4 hvězdy je fakt, že první polovina filmu má opravdu slušné lekačky. Jsem milovník hororů a spoustu lekaček dokážu předvídat, ale zde jsou luxusní. Druhá věc je vystavění zápletky. Máme tu vraha, který je nějak spojen s hlavní hrdinkou. Jsou nám představeni dva muži. Jeden je rozmazlený zbohatlík, nejspíše úchylák, který moc nechodí ven a druhý je šarmantní rozvedený sanitář. Velkou část film balancuje na tom, že to nejspíš bude jeden z nich a tato hra mě nejvíce bavila. Doporučuji všem milovníkům duchařských a zároveň vrahounských hororů. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Moc se mi do filmu nechtělo odrazovala mě jeho délka. Nakonec jsem se přinutil a vůbec nelituju. Krásná Kelen dobrá atmosféra a trocha gore takže i přes delší stopáž mě Cassadaga bavila a já ji bez problémů dam 4*. 7/10 IMDb ()

Mythago 

všechny recenze uživatele

To, že byla hlavní hrdinka hluchá mi vůbec nevadilo, ale to, že půlka filmu bylo jen hluché místo bylo už horší. Čekal jsem horůrek s atmosférou jak prase a nějakým tím gore, jenže ono to bylo spíše mysteriózní drama a to takové dost americké, což u mě neznamená nic hezkého. Být to o půl hodiny kratší, zbytečně nerozpitvávat vztahy Lily a ponechat to v čistě hororových vodách, mohl to být jeden z nejlepších hororů toho roku, jenže oni to museli zprasit. Ovšem je třeba uznat, že psychopatický vrah, který si vlastnoručně uřízl penis nůžkami je poměrně zajímavá postava. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Napětí zde nebylo tak intenzivní. S extrémní brutalitou jsme již seznámeni - Saw. Vlastně nakonec ani žádná nebyla. Lekací horor to byl rovněž nevýrazný. (Laťka je dnes výš.) Scénář použil klasickou zástěru, která pořád alespoň částečně funguje. Kelen byla poměrně sympatická a uvěřitelná. Její partner byl ještě více ze života. Zajímavé bylo ono spojení dvou typů hororu, které nakonec dávalo hlavu a patu. Rozumějme v mezích béčkového scénáře. Já osobně bych do tak krásně rozehrané hry vložil ještě třetí úroveň / zvrat. Film je lehký pro strávení, což někdy není na škodu. Fakt je, že fanoušci thrilleru / hororu si přišli pro větší nářez. Možná je na čase lépe specifikovat žánry. 5/10 ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Pribeh a jeho stvarnenie ma moc nezaujali, kedze byva zakladom takmer kazdeho jedneho "ducharskeho" nametu. Naviac, stopaz je znacne premrstena. Zabudnite na nejake skutocne napatie, ci nebodaj strach. "Lakacky su tiez nic moc, prakticky na rychlom strihu a neprijemnom zvuku ich spravi hoc-aky amater. Slabota. Neodporucam. Dvojhviezdie davam snad len preto, ze aspon ustredni herci neboli vyslovene zly a i prostredie bolo zaujimave. Napriek tomu, nic moc. ()

Reklama

Reklama