Reklama

Reklama

Dál nic

  • USA Byeway
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dneska jako člověk seš míň než ta žabička, ty vado." Film o tom, jak si Češi staví dálnici do Německa. Jeden na zahradě nosí sluchátka proti hluku a modlí se, ať už dálnice auta odvede, druhý se ji snaží dostavět a odejít konečně do důchodu, třetí chrání živočichy i rostliny a žaluje dálnici u soudu. Sedm let stavby, šestnáct kilometrů dálnice a zablokovaná společnost. Námět Hitler, hudba Wagner, účinkuje český národ. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

type_B 

všechny recenze uživatele

Paní Spáčilová, se můžete jít s tím svým elaborátem bodnout. Dokument mohl být trochu informačně vydatnější, nicméně poukázal celkem přesvědčivě na neochotu převzít zodpovědnost za sebe a za svoje okolí. Palec nahoru za závěrečnou scénu. ()

markyz. 

všechny recenze uživatele

Je tam sice pohled z obou stran, ale ve výsledku se toho moc nedozvíte. Pan Patrik je šílenec, který se snaží o to, aby se stavělo podle zákona a díky jemu činům lidé z přilehlých vesnic a měst musí čekat o deset let více na postavení dálnic. Jediné řešení je začít stavět až když se seženou všechny povolení a odkoupí se pozemky, což se neděje. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to zajímavý pohled na ten náš Kocourkov, kde se vedou žabomyší války, porušuje se zákon a všichni mají pravdu. Je mi z toho na nic, ale když se to tak vezme, tak on z toho ten aktivista, který mi byl hodně protivný, vyšel vlastně ještě nejlépe. Neříkám to proto, že by to bylo špatně, ale spíš proto, že nic jiného tam nefungovalo. Jen on si stál za svým a do jisté míry měl pravdu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Neziskové zdržení. Film s velmi silnou vizuální složkou a nádhernou působivou hudbou, který ale zůstal nedostavěný jako ona dálnice - popis absurdně složitého systému, jakým stavba dálnice (ve skutečnosti desítky až stovky různých dílčích staveb) a s tím související legislativa je, vyznívá kafkovsky bezradně a výrazně se v něm ztrácí konkrétní viníci. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Výtečné. Dramaturgicky vyvážené, ideologicky sympatické a nekompromisní, výborně natočené. Zarámování filmu úryvky z Wagnerova Tannhausera v kombinaci s monumentálními leteckými záběry na rozestavěnou dálnici ještě zvyšuje působivost a doplňuje specifickou náladu celého Bystřičanova filmu. A závěrečný záběr jenom potvrzuje, že režisérovi tady vyšlo opravdu vše, na co šáhl :). Jsem zvědavý na jeho další projekty. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Symbolikou propojení Německa s Českou republikou je hudební doprovod vybraný z Wagnerovy opery "Tannhäuser". V době dokončení filmu si svět připomněl Wagnerovo dvousté výročí narození. (Terva)

Reklama

Reklama