Reklama

Reklama

Ip Man 3

  • Čína Ye Wen 3 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Man (Donnie Yen) čelí nejen hongkongskému gangu, jehož hlavu si zahrála boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. (JardaBauer)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (189)

campix 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně veliké zklamání. První dva díly série o Ip Manovi jsem zhltal neuvěřitelným způsobem a těšil se na pokračování. To se bohužel tvůrcům úplně nepodařilo a dle mého názoru vrhá nepříjemný stín na předchozí filmy. Pokud budeme hovořit o akční stránce filmu, tak ta je naštěstí naprosto v pořádku, akce je rozmanitá, choreografie opět velice zajímavá a tuto část filmu si můžete opět užít. Co značně pokulhává, je příběh. Nebo jinak řečeno dějová struktura. Naprosto vůbec nejsou jasné motivace jednotlivých postav a proč dělají, to co dělají. Daná situace nějakým způsobem vyeskaluje, často se nevyřeší, ale daná postava už tam dále není. To potkalo například Mika Tysona, která je ale jinak tak hrozný, že je to možná i dobře. Dalším mínusem je, že tvůrci dotlačili Donnieho Yena do více lidských hereckých póz, kde on prostě není tak suverénní. Celkově tak Yip Man 3 působí jako hodně zvláštní guláš s kvalitními akčními scénami. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nalhávat, co se týče děje, tak trilogie Ip Man klesá strmě dolů. Z historického příběhu s reálnými kořeny zbyla jen triviální Jackie-Chanovka ze 70. let, v níž scenárista pouze vymýšlí záminky ke středu různých postav. Samo o sobě by to nebyl problém, pokud by do toho nebyla zakomponována ještě šíleně patetická vložka s umírající manželkou. Zatímco příšerná emocionální rovina filmu připomíná spíše test dávivého reflexu, bojové scény jsou naprostým opakem. Vyšperkované a perfektně natočené (přehledné) fighty mohou směle konkurovat nejlepším kouskům žánru. To co předvádí hlavní dvojice, plus překvapivě hrozivý Mike Tyson je nefalšovaná lahoda... 7/10 ()

Reklama

TKKMR 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s prechádzajúcimi filmami o Ip Manovi je tento o čosi menej atraktívny, séria si však stále drží vysokú krivku kvality. Tak ako viacerí som čakal, že Iron Mike zamieša viac kartami, jeho krátky súboj s majstrom Ipom však bol určite oživením. Uši Donnieho Yena zostali na svojom mieste, Tyson zinkasoval svoj zaslúžený honorár, ktorý po ceste z Hong Kongu iste uvážlivo investoval kdesi v Tijuane a všetko nakoniec dobre dopadlo. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Podobně jako předchozí dva filmy, pak i "Ip Man 3" je nabitý bojovým uměním v průběhu celého filmu. A bojová umění byla opět provedena s velkou zručností, byla ladná a vizuálně působivá na pohled. Choreografie byla pěkně zpracovaná a stejně tak i provedená bojovými umělci na plátně. Stejně jako v předchozích dvou dílech se i v tomto filmu objevilo několik velmi zapamatovatelných scén s bojovým uměním. Potěšil mě hlavně slušně napumpovaný Mike Tyson, který byl ve filmu asi jenom 5 minut, ale jeho fight s Donniem mi způsobil husí kůži a nejlepší bylo to závěrečné finále se třemi fázemi, které se řadí mezi ty nejlepší souboje, které jsem kdy viděl. Ale je pravda, že tenhle díl oproti předchozím trochu zaostává. Na vině je hlavně příběh, který mi přišel takový vykonstruovaný a měl pár hluchých míst, což ubíralo na tempu a drajvu. Bylo tam až zbytečně mnoho věcí z rodinného pozadí, včetně vedlejší zápletky, která celá dominuje poslední třetině filmu, právě tam se to dost táhlo. Každopádně "Ip Man 3" je film, který musíte vidět, pokud máte rádi bojová umění, a zvláště pokud jste si užili předchozí dva filmy. /75%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NENÍ NIC DŮLEŽITĚJŠÍHO, NEŽ LÁSKA TĚCH, KTEŘÍ VÁM STOJÍ PO BOKU…“ /// Další díl životopisu, ve kterým mistr Yip zachrání školu, pochová starou a samozřejmě obhájí svý Wing Chun. Příběh je takový vaření z vody. Naštěstí jsou zde fajnový bitky a sympatickej Max Zhang, taky Tyson, i když neumí hrát, frajersky zamává pěstičkama. Serte na příběh, bavte se bojem! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čekám, až si to Donnie Yen rozdá s Maxem Zhangem a Mikem Tysonem. Navíc zjistím, kdo je Sarut Khanwilai. 2.) Dělám mistra. 3.) Thx za titule „LAnGI“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Galerie (226)

Zajímavosti (9)

  • Film sa odohráva v rokoch 1959 – 1960. V tom čase mal už Ip Man 66 respektíve 67 rokov. (ywo666)

Reklama

Reklama