Reklama

Reklama

Ip Man 3

  • Čína Ye Wen 3 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Man (Donnie Yen) čelí nejen hongkongskému gangu, jehož hlavu si zahrála boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. (JardaBauer)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (189)

sniper18 

všechny recenze uživatele

V dobe upadnutého akčného žánru je séria Ip man s výnimkou indonézskeho dua Raid a Berandal vlastne poslednou stávkou na istotu, takže som sa na toto tretie pokračovanie veľmi tešil a výsledok na moje veľké prekvapenie dokonca predčil moje očakávania. Hlavne kvôli smeru, akým sa vydala dvojka, teda výrazne ubrala na dráme a stala sa prakticky čistokrvným akčným filmom, kde sa pridalo na množstve akcie a štandardných žánrových motívoch som to isté očakával aj tu, ale nestalo sa. Ani takéto prevedenie by mi moc neprekážalo, predsa len aj dvojka bola skvelá a hodná opakovaných pozretí, ale tento návrat ku akčnej dráme mi vyhovuje podstatne viac. Taká silná zápletka a atmosféra, akú mal neprekonateľný prvý diel sa tu síce nenájde, čo je ale samozrejmosť, nič silnejšie, ako utrpenie behom japonskej invázie a snaha zachovať si národnú hrdosť si už v tomto žánri ani predstaviť nedokážem, ale aj tak je dej perfektne spracovaný s dostatkom zaujímavých prvkov, kde má navyše každá dôležitá postava svoj priestor, pričom nie sú čiernobiele a to ani záporáci. A veľkým plusom je rozhodne rodinná línia Ip mana s jeho manželkou, ktorá získa skvelý náboj a postará sa o niekoľko perfektných scén, takže nadšený som bol prakticky neustále. Ale film očakávane nezaostáva ani po akčnej stránke, súbojov je tu plno a síce možno nie sú až tak nápadité, ako tie najlepšie súboje série, Donnie Yen sa mi až na pár momentov zdal trochu pomalší a ocenil by som, keby trochu ubrali na tých umelých doplnkoch, kedy si bojovníci digitálne vypomáhajú, ale aj tak sú stále skvelé. Súboje sú dostatočne rozmanité, kde nechýbajú strety s mnohonásobnými presilami, ale aj dlhé súboje jeden na jedného, choreografia je výborná, chválim skvelý výber prostredí a natočené sú prvotriedne s minimom strihov. Najviac mi sadol súboj vo výťahu pokračujúci na schodisku, ale rozhodne nesklame ani stret s Mikom Tysonom, pri ktorom sa mi páčilo aj jeho ukončenie, finálny súboj, ale aj všetky ostatné. V akcii sa tu teda je na čo pozerať. Obsadeniu sa nedá absolútne nič vytknúť, Donnie Yen je tu tradične vynikajúci v každom ohľade, Lynn Hung ako jeho manželka ma v tomto treťom diely bavila najviac a ich vzťah je v rámci série podaný vynikajúco, Max Zhang v úlohe konkurenčného majstra, v malej úlohe poteší spomínaný Mike Tyson a plno sympatických vedľajších postáv, ako učiteľka alebo policajt. Opäť nesklamal ani Wilson Yip, takže vizuálna stránka je skvelá, sadli mi lokácie aj atmosféra a akcia je tiež výborne zvládnutá. Takže ani po tretíkrát nad plným hodnotením nemusím premýšľať, vynikajúca akčná dráma bez jedinej väčšej slabiny. Jednotka je očakávane stále neprekonaná, ale tento tretí diel zase tak moc nezaostáva a páčil sa mi viac, ako dvojka. Ak to má byť skutočne koniec série a rozlúčka Donnieho Yena s väčšími akčnými filmami, nemohlo to dopadnúť lepšie. 90% ()

TKKMR 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s prechádzajúcimi filmami o Ip Manovi je tento o čosi menej atraktívny, séria si však stále drží vysokú krivku kvality. Tak ako viacerí som čakal, že Iron Mike zamieša viac kartami, jeho krátky súboj s majstrom Ipom však bol určite oživením. Uši Donnieho Yena zostali na svojom mieste, Tyson zinkasoval svoj zaslúžený honorár, ktorý po ceste z Hong Kongu iste uvážlivo investoval kdesi v Tijuane a všetko nakoniec dobre dopadlo. ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Máme tu další pokračování Ip Manovi cesty, na které jsem se, nevím jestli úplně těšil, ale vím, že jsem si říkal po Zrození legendy, že bych klidně další film na toto téma dal. A stalo se! Donnie Yen opět ukázal, že je jedinečný, tentokrát ale se mu vyrovnal i jeho protivník/neprotivník Max Zhang (velmi mile překvapil). Obsazení Mika Tysona, považuji trochu za zbytečný úlet. Souboj mezi ním a Ip Manem byl sice zajímavý, pač konfrontace boxu a Wing Chungu se jen tak nevidí, ale radši bych v této záporné roli viděl třeba Jackieho Chana nebo Jeta Li. Víc by to do Hokongu sedělo! Bohužel musím přiznat, že příběhově jsem se malinko nudil a přišel mi až zbytečně vykounstruovaný, ale nadruhou stranu musím vyzdvihnout akční sekvence filmu, bojové scény byly úžasné a krásně přehledné, špica! Sečteno podtrženo jsem spokojený a pokud bude další díl, zase se na něj rád podívám :) ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Mistr Ip se musí vypořádat s několika problémy. Rodinnými, i takové Ty všední, kdy si chce na něm kdekdo zchladit ego. Jasně, že se nejedná o takovou pecku, jako byl první Ip Man, ale i tady postupem času film graduje. Takže čím déle ve stopáži strávíte času, tím lepší zážitek. Mohl jsem dát solidní tři hvězdy, vzhledem k prvnímu dílu, ovšem třetí Ip, je o něčem jiném. Ukazuje hlavně, jak se Ip musel vypořádat s rakovinou své manželky, která roku 1960 odešla, tam nahoru. Donnie Yen je potřetí stále skvělý a role Ip Mana, je prostě jeho. Myslím, že silné tři hvězdy, ale za mě čtyři, jsou na místě. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(74%) Třetí IP MAN je další solidní záležitost, krásně se na to dívalo, svoji úroveň to stále mělo, jen už to nemělo tak dobrou atmosféru. V podstatě zde nemůžu nic výrazného vytknout. Děj tu skoro ani není, ale soubojů je zde dostatek, nejsou tedy tak vypilované a úderné jako v jedničce a dvojce, vyjma finálního fightu, který je z celého, tohoto třetího dílu nejlepší scénkou. IP MAN zde má souboje, jen už asi né tolik, nebo mi to alespoň tak připadalo. Vedle D. Yena se zde co se týče bojového umění předvedl Mark Zhang. U toho mě bavily i jeho souboje proti jiným protivníkům. Takže závěrečný duel s IP Manem mi přišel vcelku vyrovnaný a smysluplně až sportovně tak dopadl, za což jsem rád. Určitá hluchá místa tu jsou, rádoby gangsteři, kteří zde otravují komunitu, zapalují školu – to už mi zde přišlo ohranné, ale co už. Zase tu máme ale pro změnu zdařilou sekvenci s IP manovou manželkou, která zde vážně onemocní. Aspoň zde dostala víc prostoru, než v předchozích filmech. Dá se to vidět i opakovaně, jsem spokojený, i když jsem čekal o něco více. PS: Duel D. Yen vs M. Tyson byl určitě dobrý, sice zde mohl mít Tyson více prostoru, ale i tak potěšil. ()

Galerie (226)

Zajímavosti (9)

  • Konzultanty na Wing Chun byli u flmu bratři Ip Ching a Ip Chun. Jejich otcem byl mistr Ip Man. Mezi nejslavnější studenty, které vyučoval, patřil Bruce Lee. (Rominator)
  • Thajským bojovníkom, ktorý ovláda Muay Thai bol Sarut Khanwilai. Tento thajský boxer sa objavil aj vo filme Skin Trade (2014), po boku svojho vzoru, ktorým je Tony Jaa. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama