Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eva Norová se vrací domů z penzionátu, protože její teta bude mít narozeniny a ona pro ni chystá překvapení. Ví, že nesmírně touží po návodu na vypěstování odrůdy růží, kterou vyšlechtil její soused, továrník Záhorský. Potíž je v tom, že teta se sousedy příliš nevychází, a tak si Eva usmyslí, že návod na „Záhorské růže“ ukradne. Pronikne do domu jako uchazečka o místo sekretářky a ke svému překvapení se tu setká se svým bratrem Michalem. Ten se po letech strávených v cizině vrátil domů a cestou se seznámil s dcerou továrníka Záhorského Eliškou. Ta se právě snaží uniknout plánům své matky, která chce za každou cenu oznámit její zasnoubení s přihlouplým Zdeňkem. Proto požádá Michala, aby se vydával za jejího snoubence, anglického hraběte. Už tak velký zmatek zkomplikuje továrníkův tajemník Jiří Kučera, ve skutečnosti doktor Jiří Novotný, jenž se do domu vetřel, aby se zmocnil drahocenného náramku své matky. Rázná paní Záhorská ho získala jako zástavu a odmítá ho vrátit. Je víc než jisté, že dům Záhorských čeká rušná noc. (TV Nova)

(více)

Recenze (323)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Situační a konverzační hra světového formátu, ve své studiové tovární snovosti prostá pozemských vášní ("Děti, polibte se !"), které ovšem Nataša jako nedostižný vzor dívčí rozpustilosti přes veškerá podezření vzbuzuje měrou vrchovatou a zastiňuje i velekrasavici Májovou. "Proč jste na mě vybafla, slečno ?" Příkladně vyvážený dramatický útvar se stylovým Faniným scénářem, vzorně filmově rozpracovaným do podrobností poetických předělů, kaskadérských vložek, hrabat Kejmlů, tajemníků a sekretářek i sešitkových vloupání, vždy sloužících příběhu. ♫ Hrály dudy v komorní crazy komedii s dokonalou velkostudiovou filmařinou a hvězdnými hereckými výkony bez vedlejších rolí od továrníka přes Zděnka po hospodyni. Zkrátka Zděnečkovi vržou botičky v úplně jiných pokusech o komedie z jiných dob. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Tak jestli tohle je z třicátýhodevátýho, tak já jsem čínskej bůh srandy. Ono to je totiž tak šílený, ujetý a střeštěný, až je to naprosto funky. Angličtina pana Nového, jakožto i pohybové nadání paní Gollové, je exelentní. "Políbit, ou jés." Viděno v rámci Challenge Tour Special - Filmový lov - červen 2015. ()

Reklama

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

lehkonohý a moderní...herecky i formálně...Gollová a Noví jsou skvělí...je to výborně napsané z hlediska řetězení situací a vazbení zápletky na předměty, místa, postavy a jejich vztahy...fungují tu gagy i charakterizační fórky ("ha...ha...haló":)))...hudba hraje skoro neustále, ale vůbec to nevadí...v jemnějších pasážích film příjemně melodizuje, v dynamičtějších ho splašeně žene vpřed...a Grussova postava popleteného Zdeněčka v sobě má až antickou tragičnost :) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Martin Frič byl geniální režisér. V době, kdy se točily slátaniny typu kterak chudá služtička ke štěstí přišla, neb potkala bohatého muže, an se do ní vroucně zamiloval, dokázal natočit komedii, která baví i prapravnuky jeho současníků. Natočit s lehkosti a elegancí film podle senzačního námětu není zase tak jednoduché. Ale Frič to zvládl zcela bravurně. A k jeho mistrné režie se přidaly herecké výkony, za které by se daní umělci nemuseli rozhodně stydět ještě ani dnes. A nemíním tím jen výkony ústřední dvojice Gollová a Nový, ale pominu-li jako obvykle toporně deklamujícího Raula Schránila, všichni předvedli nadstandardní výkon. Dokonce i ten otřesný Schránil zde byl neporovnatelně lepší, než v jiných úlohách. A to, co předvedl Josef Gruss v roli Zdenka, by si zasloužilo speciální cenu. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Československá reakcia na vtedajšie americky hyperúspešné crazykomédie ala Grant/hepburnovky už zo súčasného hľadiska nemôže pôsobiť bohvieako úžasne. Trochu sme ako diváci predsalen zostarli. Takže tu by som rozhodne nevyzdvihoval nejakú nadčasovosť. Ale Oldřichova klasická (a vždy spoľahlivo baviaca) poloha do celého toho bizáru vnáša kus tradície starých českých komédií. A toto ozvláštnenie mi veľmi príjemne sadlo. A na tropiacu Evu mi nie je za potreby hľadať iné prívlastky ako je Roztomilosť. :-) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (16)

  • Fan Vavřincová publikovala svůj román na pokračování „Patsy tropí hlouposti“ v časopise "Ahoj na sobotu" v roce 1936, knižně text vyšel až o dva roky později. Pod názvem „Eva tropí hlouposti“ vyšel přepracovaný text s filmovou obálkou v roce 1944. Do roku 2006 pak vyšla pod tímto názvem ještě tři další vydání. (NinadeL)
  • Film byl natočen za velmi krátkou dobu, snad jen 14 dní. (Kulmon)
  • Vše se točilo v ateliéru, takže i stromy v okně jsou sice živé, ale jen uříznuté a přenesené. Když listy na stromě uvadaly, musel být přivezen nový strom. (Kulmon)

Reklama

Reklama