Reklama

Reklama

Býval člen elitní zásahové jednotky, nyní se z něj stal hledaný uprchlík. Joey (Jason Statham) utíká před svou minulostí, kterou je dohnán, až k vojenskému soudu. Nyní na dně, hnán touhou po pomstě se Joey přidává k londýnskému podsvětí, kde bere spravedlnost do svých rukou. Podaří se mu dosáhnout svého vykoupení? (Intersonic)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (349)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejdřív to vypadalo, že se dívám na veselohrou, kterak se Zdeněk Pohlreich vytáhl z nuly na majitele mišelinské hvězdy, ale šlo to mnohem dál. Zdeněk se připletl do rvačky před hospodou, kde vaří ona věhlasná telecí líčka, která lze od podrážky houmlesácké botky odlišit jen jemnou nuancí v příchuti, a hned ho Vietnamci z Yum Yum foodu naverbovali jako gangstera. Zdeněk začne chlastat, poradí se s Vaňkem a zpřetrhá všechny vazby na "prakul". Zajde dokonce tak daleko, že začne dodávat instantní jídla pro elitu mezi houmlesy. Aby toho nebylo málo, v bytě obstarožního homosexuála zprzní Batmana a nakonec se rozhodne vrátit na začátek své kariéry, totiž zpět na ulici, kde je jedinou prioritou strkat si maršmelou do pusy. Vážení, ten film je divný. Uznejte sami, že takový scénář nemohl splácat nikdo normální.Tady by i Kevin Smith zaváhal, jestli vůbec do něčeho takového ulítlého jít. I když, Jay & mlčenlivej Bob by filmu už víc uškodit nemohli. Co vám budu povídat, skončí to dobře. To měl být spoiler. Pardon. A o tom to je. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak pochopil bych, že to není ani akční film, ale sorry, není to ani filozofující film, protože využívá jedno klišé za druhým, takže se té historce moc nedá věřit (válečný veterán má trauma, rozbitou rodinu, neuvěřitelné štěstí při "výběru" bytu - tohle samo o sobě s s tím bytem a kreditkou bylo z říše nereálna, chce konat dobro...). A když do toho ještě přimícháte jeptišku (!), která má taky trauma (a pravděpodobně trpí anorexií), je těch klišé a náhod tolik, že tak nedůvěryhodnému filmu odmítám věřit a děj, postavy i jejich snahy jsou mi ukradené, protože prostě je to celé neživotné a vycucané z prstu. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně netradiční Statham. Diváci, kteří budou očekávat jen další bezduché mlátičky budou hodně překvapeni. Neumím si to vysvětlit, ale tento ojedinělý kousek mě bavil hlavně svou přesvědčivostí. Zajímavý příběh o tom jak jeden z chlápek z ulice ještě naposledy povstal, aby se posléze zase dobrovolně stáhnul do ústraní. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nový akční film se Stathamem může u někoho vyvolávat nadšení u druhých zděšení, ale v tomto případě, bude po jeho skončení jedna ze stran nadšená a druhá zklamaná. "Redemption" svým popisem příběhu, naznačuje další béčko, ale ve výsledku se jedná o velice slušný, skoro až inteligentní thriller, který si více užijí příznivci filmů, které se zaměřují na postavy a vyprávění, než na samotnou akci. Najde se zde pár soubojů tělo na tělo, ale určitě bych film nenazýval "akčním". Nejedná se o nic velkolepého, ale film potěší civilním výkonem Jasona Stathama i atmosférou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Statham pořád chutná. Sice se nemusí pouštět do úplných experimentů (na sociální linii jeptišky jsem si dlouho zvykal, a ač byla pro děj podstatná, stejně kladivo moc na hřebík neudeřilo), na druhou stranu je fajn, že mu v rodné Anglii věří i tak trochu jiní režiséři a dávají mu odlišné příležitosti. Jeho hrdina v minulosti napáchal několik ošklivostí a teď má šanci si alespoň ve své duši udělat generální úklid. Vstupuje tak do nových a nových levelů, získává další peníze a náklonost polské jeptišky a tvůrci postupně odkrývají další z jeho bolístek. Trocha mudrování o životě, tak trochu naivní cesta za vykoupením, sebedestruktivní pointa, nelítostní řezníci, minimalistický Statham, špína Londýna a dvě duše, které se potřebovaly potkat. K zahození to není.. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (6)

  • Jason Statham měl před natáčením sezení s psychologem, aby poznal způsob života a chování některých ex-vojáků. (Terva)
  • V 39. minúte vyberá Joey (Jason Statham) výpalné od ženy, ktorá telefonuje v slovenskom jazyku. (KN1Fe)
  • Skoro celý film byl natočen v nočních hodinách. (Terva)

Související novinky

Tom Hardy a napínavých 90 minut

Tom Hardy a napínavých 90 minut

12.02.2013

Koncem roku završil mimořádně náročné natáčení Mad Max: Fury Road v žhavých afrických pouštích, a hned jde do dalšího filmu. Britský thriller Locke se může pochlubit scénářem Stevena Knighta … (více)

Reklama

Reklama