Reklama

Reklama

The Almighty Johnsons

(seriál)
Nový Zéland, (2011–2013), 26 h 22 min (Minutáž: 43–45 min)

Série(3) / Epizody(36)

Recenze (4)

Davered 

všechny recenze uživatele

Zatimco americke serialy s fantasy tematikou sazi na velkolepe efekty a akci, tento prijemny novozelandsky pocin stavi predevsim na kvalitnich scenarich a svezi originalite. Prakticky neexistujici rozpocet se tak zde paradoxne stava spise prednosti nez slabinou a ve vysledku take sanci vymezit se z rady novodobe televizni produkce. Umne balancujici na pomezi ruznych zanru (s humorem i obcasnym nadechem melodramatu), zaroven epizodicky i kontinualni, tento civilne pusobici serial jen tak neprestane prekvapovat a bavit. ()

Revelate_17 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, v Aucklandu žila jedna celkem netradiční rodina. Jo, kdyby to byla jen ta jedna rodina... ale norských bohů přece nebylo jen pár - a co teprve bohyně... Velice příjemná podívaná se zajímavým námětem. Líbí se mi, že se scénaristé snaží v popisech a vlastnostech bohů držet mytologické předlohy - ne zcela a doslovně, ale přesto. Čeká vás trocha sexu a lechtivých scén, hromada slov jako "f*ck" apod. a svěží neokoukaný humor. Nečekejte žádné filozofické úvahy, ani hluboké myšlenky. Není to vážné, je to vtipné, tak to tak berte a budete se upřímně bavit. /////////// Hlavní partička jsou 4 sympaťáci a jejich děda, zároveň také orákulum. Axl (Emmett Skilton) je nejmladším ze sourozenců, teprve nově zjistil celou pravdu o své rodině a snaží se s tím vypořádat - pochopit své nové poslání - aby našel svůj ženský protějšek - Odinovu Frigg. Dle proroctví až když se tito dva najdou a spojí, získají ostatní bohové svou moc v plném rozsahu. A protože je to chlapec veeelmi nesmělý, zdá se, že mu to dává pěkně zabrat. Nejstarší z bratrů Mike (Timothy Balme) je reinkarnací boha lovu a her. Tím, že rodina velmi brzy přišla o oba rodiče, po dlouhá léta plnil vlastně funkci otce. Trochu nešťastnou reinkarnací boha tmy a chladu je Ty (Jared Turner). Protože je schopen na dotek vše zmrazit, má problémy ve vztazích a strašně moc touží být obyčejným smrtelníkem a vést normální život. Čtvrtým bratrem je Anders (Dean O´Gorman), ten největší, ehm, holkař v celé partě. Těžko říct, jestli za to může více jeho lidská stránka osobnosti, nebo ta božská - je reinkarnací boha poezie. Tedy lidově řečeno - ukecal by i mrtvolu k tomu, aby udělala, co on chce. Takže si asi dokážete představit, co to dělá se ženami kolem něj. Samozřejmě působí nejen na ně. Je to ambiciozní manipulátor a je v tom opravdu velmi dobrý. Vedle těchto postav zde samozřejmě najdete také jiné chodící reinkarnace bohů a bohyň - ať už dobrých a charakterních, nebo trochu bláznivých (Thor byl spíš děsivý). Epizody na sebe dobře navazují, scénář je poutavý, nenudíte se. Navíc vás čekají nové herecké tváře. Snad možná pár z vás zná talentovaného Deana O´Gormana, který hraje v Hobitovi Petera Jacksona trpaslíka Filiho.////// A na závěr - tenhle seriál mě dost zaujal. Jednak jsem byla zvědavá na novozélandskou tvorbu, jednak jsem se chtěla pocvičit v angličtině a také jsem o seriálu četla pár článků. Už se těším na třetí sérii. ()

Reklama

Antonymi 

všechny recenze uživatele

Trochu zmatené, trochu šílené, relativně zábavné - Almighty Johnsons jsou celkem příjemná oddychovka s fajn neokoukanými herci a zajímavým "božským" tématem, které ze začátku působí přitažené za vlasy, ale nakonec si na něj zvyknete. ()

katherine7 

všechny recenze uživatele

Zhlédla jsem všechny tři série. Bohužel jsem nedokázala sehnat české nebo aspoň anglické titulky, takže to bylo pouze na mých jazykových zkušenostech.. a docela se to dalo. Seriál má neotřelý příběh o bozích převtělených do členů jedné rodiny. Je zde hodně vtipných pasáží a gagů a herci, které jsem snad nikde jinde neviděla hrát (kromě Deana O´Gormana, který hrál Filiho v Hobitovi), což je plus. 1. série 4*, 2. série 4*, 3. série 3*. ()

Galerie (561)

Reklama

Reklama