Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Outsider Jacob Moormann nemá lehký život. Jeho přísný otec (povoláním policista) a sobecká matka jsou neustále zaneprázdněni, a tak se o Jacoba moc nestarají. Ve škole se snaží zaujmout dívku snů Hannah, ale nedaří se mu to. Největší rána v jeho životě přijde, když se dostane na veřejnost jeho video, jak onanuje... (YumiOkami)

Recenze (9)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kvalitný film o šikane, ktorý nemusel vôbec skončiť "klasickým" spôsobom. Stačí, ak by si hlavná postava viac uvedomila slová svojho otca: "O desať rokov sa na tom spolu zasmejeme". Okrem silnej myšlienky psychického týrania a náhodného sledu udalostí, ktorý môže viesť k tragédii tu rezonuje aj odkaz, že onanovať treba len pri vypnutej kamere. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příběh o studentu Jacobovi, který miluje spolužačku Hannu a neví, jak jí to říct. Natočí na svou kameru video s vyznáním lásky, včetně sexuálního projevu. Bohužel jednou, když není doma, jeho matka kameru i s kartou půjčí spolužákovi. A ten neváhá a začne Jacoba vydírat. Německé filmy mám ráda, jsou ze života a na nic si nehrají. Tak je tomu i u tohoto filmu, který nic nepřikrášluje a všechno podává realisticky. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Jakob je spíše plachý a stydlivý student gymnázia. Trochu divně potom ale působí fakt, že si natočí na kameru vlastní honění a pak to nesmaže. Pominu-li způsob, jakým se kamera dostala do rukou zrovna těch "dobrých" kamarádů, je další děj už mnohem vážnější. Ukazuje, co se může stát z původně zdánlivě nevinného vtipu a kam až lze dojít, když se překročí jisté hranice. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Filmy o šikane sa väčšinou uchyľujú k dvom extrémom. Buď veci zľahčujú, alebo pritvrdia tak, že aj Al Capone by pri nich vyzeral ako neviniatko. Šikana má mnoho aspektov a väčšinou sa filmy dotknú iba niektorých z nich. Tu outsider Jakob nevedel, ako vyjadriť náklonnosť Hane, a tak to z mosta do prosta (či skôr do naha) natočil. Veľmi presne je vystihuté ich vzájomné nepochopenie, napriek obojstrannej snahe a láske. Vykreslenie rodinnej anamnézy dokonalé a ten záver režisér, či skôr scenárista, ustál s veľkým prehľadom. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Je az neuveritelne,co dokaze spustit jedno sukromne video,ktore sa dostane na verejnost vdaka zlym ludom,vynikajuca nemecka drama o sikane a jej dosledkoch,smutny,depresivny,na psychiku narocny film so skvelymi hereckymi vykonmi,hlavne Jonas Nay exceloval,je hrozne,co si ludia navzajom dokazu urobit,len,aby ublizili tomu druhemu,ale co uz,aj to je realita dnesnej ubohej doby,takze tu nemam o com rozmyslat,moje hodnotenie je jasne,klobuk dole pred tvorcami tejto zalezitosti...:⁠-⁠) ()

Homerking 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla silná káva i pro mě, filmů o šikaně jsem viděl kvanta ale toho bylo úplně psycho, sakra depresivní a smutný. Škoda že o tomhle kousku skoro nikdo neví, počet hodnocení mluví za vše ale každému můžu jedině doporučit. Němci mě zase po čase dokázali překvapit . ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

Tess92 

všechny recenze uživatele

Většinou se mnou filmy nic nedělají, ale tohle bylo fakt drsný. Samozřejmě byla blbost, že se natáčel, ale takhle to většinou začíná. Navíc jsem od poloviny filmu tušila, jak skončí, a moc jsem doufala, že se pletu. Škoda, že nás film nenechá nahlédnout, co bylo dál, jako to bylo třeba u Klass. ()

Reklama

Reklama