Reklama

Reklama

Skupina odhodlaných ruských vojáků se uprostřed zničeného města ze všech sil snaží před nemilosrdnou německou armádou ubránit strategickou budovu. Během obléhání vzniká mezi vojáky a mladou ruskou ženou, která v domě žije, nečekané pouto. Režisér Fedor Bondarčuk ve filmu Stalingrad zkombinoval napínavé bojové scény s lidským dramatem ruských vojáků, několika zbývajících civilistů a německých okupantů. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (243)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

...byl jednou jeden dům, stál ve válkou sužovaném Stalingradě a bydlela v něm mladičká Káťa, kterou chránilo pět chrabrých vojáků před německkou armádou vedenou odhodlaným kapitánem...Asi tak by se dalo začít psát o ruském válečném válečném spektáklu, který nabízí velice lidský příběh lidí sužovamých válkou. Asi ale hlavně díky režijním postupům, které jsou navlas stejné jako ve filmech Michaela Baye a digitálnímu marastu, kterým je plýtváno i tam, kde by opravdu nemuselo, film sklouzává de šedivého průměru zapomění. Bohužel ty staré ruské válečné velkofilmy, které jsem opravdu neměl nikdy příliš v lásce, byly alespoň plné skutečných dobových rekvizit kdežto tady jsou všude přítomné "pouze" CGI efekty. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Příklad hrubě nepovedeného válečného filmu. Zbytečný záchranářský úvod i závěr, předimenzované úlohy žen (války jsou a vždycky byly prostě spíše mužskou záležitostí) a překvapivě ani akce není kdovíjak fascinující, nemluvě o frekvenci jejího výskytu. Přitom právě v tomto ohledu jsem si od ruské verze z roku 2013 sliboval docela hodně a nabádal k tomu i trailer. Jenže právě do něj tvůrci nacpali, co se vešlo, a do víc jak dvě hodiny dlouhého filmu už toho moc nezbylo. Hvězdu navíc snad za závěrečný dělostřelecký útok, možná i za snahu rozšířit řady válečných filmů o druhé světové válce. Tohle téma se mi nikdy nepřejedlo, zasloužilo by zase nějaký ten velkorozpočťák, jen bych prosil výrazně kvalitnější provedení. P. S. - Thomas Kretschmann je sympatický herec, ale i on tady bohužel splynul s všudypřítomným podprůměrem. ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Stalingrad po dvacáté osmé. Tentokrát s nabušeným vizuálem, ale naprosto prázdný a vlastně strašně hloupý. Je sice jasné, že cílem je ukázat jak jsou Rusové tough a tak vůbec, ale no taaak. Trocha sebekritiky a logiky by soudruhům neuškodila. Všechny postavy až na operetního zpěváka / assassína, mi přímo lezli krkem. A tak mi z toho akorát zbude vzpomínka na skvělý trailer. Nic víc. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Na ruský film velmi povedené a to jsem si říkal, že ruský film už nikdy. Vynikající působivá kamera, kulisy, akční scény, rozhodně lepší než přechválený zamilovaný Pearl Harbor, který jsem po třetím shlédnutí dal pryč. Stalingrad 3D se prostě povedl,řek bych, že je to jeden z nejlepších válečných filmů poslední doby. Pravda, příběh je trochu slabší, ale ta podívaná stojí za to. To odsouzení tady prostě nechápu a vůbec hodnocení uživatelů ČSFD. Kdejaká kravina, komiks, upíři a jiné trapárny mají vždy větší hodnocení než pořádný film. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tupy a retardovany film o bojoch v Stalingrade. Postavy ploche a jednorozmerne, akcie minimum, a ak aj je, tak je samoucelna. Raz darmo, ostanem verny filmu nepritel pred branami z roku 2001. 25 % ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

některé scény a záběry vypadají hodně dobře,ale bohužel jich je tak málo,že nedokáží vyvážit to,že zbytek je nuda s nechtěně vtipnými dialogy,kde se toho zase tak extrémně mnoho neděje...40% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Spíše než historický pohled do jedné z nejkrutějších bitev v dějinách lidstva, jde spíše o vizuálně bohaté, příběhově chabé, atmosféricky nedokonalé a ve výsledku nijak originální válečné drama, kde parta rusů brání jeden zničený dům a početnější skupina nacistů se ho snaží dostat zpět. Postavy jsou ploché, nevýrazné a na ruské straně převážně moralistické. Nacisté krom kapitána Kana v podání Thomase Kretschmanna jsou jen figurkami v poli, kteří mají vyvolat nenávist vůči nim a v bitvách padají nesmyslně jeden za druhým. Thomas Kretschmann je zde však paradoxně nejzajímavější postavou filmu. Ač se nedá říci, že se jakákoli postava zde nějak vyvíjí, právě postava kapitána Kana má k tomuto vývoji nejblíže. Nebýt jeho procentuální hodnocení by bylo ještě nižší. Režisér Fjodor Bondarčuk je takový ruský Paul W.S.Anderson. Jeho film si též libuje ve zpomalovačkách. Má tu a tam opravdu úžasné panoramatické záběry, efektivní efekty i technicky vypiplané akční pasáže. Bohužel, stejně jako zmíněná americká alternativa, Bondarčukovo film působí stejně béčkově. Pokud si tedy přejete sáhnout po áčkovém kvalitním film pojednávající o Stalingradské bitvě, rozhodně svůj úhel pohledu obraťte na stále nesmrtelný Nepřítel před branami. Tento zmíněný skvost z roku 2001 je stále ve všech ohledech lepší i zajímavější. Takže ve výsledku Stalingrad z roku 2013 místy potěšil, ale jinak byl celkem zapomenutelný. 60% ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské zklamání roku! Čekal jsem napodobeninu Stalingradu (Německo 1993), ale nestalo se! Co by taky člověk čekal od soudruha ze SSSR. Sice zajímavě zpracované, o bitvy i bitky nouze není, ale furt se mi celý film zdálo, že to je solidní propaganda tehdejšího (i současného) Sovětského svazu a její politiky! Rušivým elementem bych považoval hodně zpomalovaček, být jenom někde, byl by snímek svižnější a diváka by tak nenudil. 45% ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Fjodor Fjodor !!!! Za toto ťa asi tvoj otec nepochváli. A ani ja ťa nepochválim. Digitálna "hra na efekty" pre divákov. To si aj celý film zainomovať a bolo by. Keď mi hory benzín na chrbáte vyprdnem sa na nepriateľa ale sa snažím z toho dostať a nie utekať ešte niekoľko metrov a strieľať do zákopov. Pištoľový súboj dvoch veliteľov vystrihnutý ako zo súboja v kovbojke, kto skôr vytasí kolt, operný spevák bojujúci s nožom ako najslávnejší "killer" z amerického "akčňáku". A tie sentimentálne scény odohrávajúce sa medzi vojakmi a domácimi babami na jednej aj druhej strane .. to bolo fakt klišé. A tak najkrajšou scénou z celého filmu boli padajúce ruiny po výstrele granátu na klavír a klávesnicu v opustenom dome s tancujúcimi okuliarmi . Leonkami po bielo-čiernych klávesách. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Proč tam bylo všechno zpomalené, proboha? To lidi neví, že když se zpomalovaček užívá nadmíru, že to jaksi ztrácí na atraktivitě a začne to být časem otravné? OK, 300 jich sice mělo požehnaně, jenže to bylo podle comicsu a navíc to bylo cool. Ale cpát rádoby coolovost do druhé světové, je pěst na oko. Úplně to tím ztratilo na přirozenosti a syrovosti. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nebylo to úplně zlé. Snímek ukazuje spíše než velkolepé boje, menší bitvy a ani těch tam není moc. Raději se věnuje dvěma domům, kde v jednom je pár chlapů, kteří bojují za matku Rus a ve druhém se nachází Německá přesila. Poukazuje na to, jak asi vypadali souboje tělo na tělo a doslova ulici o ulici. Jelikož je film z Ruska je potřeba očekávat heroickou hudbu - která není vůbec špatná - patriotismus a také menší nadsázku. Uvidíte zde lásku, důstojnost, hrdinství a to, co dokáže jedinec. Herecké výkony nejsou špatné, jen postavy nejsou dle mého gusta úplně dobře napsané. Co se týče vizuálu tak ten je dobře provedený, jen těch zpomalovaček by mohlo býti méně. No, dávám sice tři hvězdičky, ale procentuálně bych tomu dal 65%. což není tak zlé a pokud se zajímáte o toto období, nebo jen máte rádi tyto filmy, šanci si to určitě zaslouží. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Obrovské sklamanie! Bondarčuk sa vybral cestou romantického a citového zblíženia počas vojny, ale lepšou cestou by bola krutá a drsná vojna vedená v neľudských podmienkach....V takomto prevedení som sa párkrát pristihol, že ma to už nudí... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ako keby som pozeral Sucker Punch. Videofilná kamera, spomaľovačky, digitálny smog. Potom sa to prehupne do nikdy nekončiacej opisnej drámy o vzťahoch, láske a nervoch na pozadí bitky. Asi najnudnejší Stalingrad aký som kedy videl. Málo súbojov, slabá gradácia a podpriemerné dialógy. Nebyť Nemcov, nemal by som sa ani na koho pozerať. Sklamanie. 2 z 5 ()

FaceMan 

všechny recenze uživatele

Malo to potenciál. Ale bohužial len potenciál mať nestačí. Začiatočná scéna obsadenia Stalingradu sa mi páčila, potom to však šlo už len s kopca. Toľko nevyužitého priestoru. Veľa hluchých miest ale čo čakať od Rusov. Ja som sa na to ešte aj tešil. Čakal som úžasné dobývanie stalingradu v podobe krásnych bitiek a dostal som toto. Vážne som uvažoval či dám aj tú jednu hviezdu. Viem si predstaviť aj lepšie strávené 2 hodiny môjho života. ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Slovenská premiéra na TV JOJ - 28.3.2015. Podľa mňa bol slovenský dabing lepší, než samotný film, čo sa týka deju, vizuálne bol prevedený veľmi dobre. V slovenskom znení účinkovali Tomáš Horváth, Roman Ferienčík, Táňa Pauhofová, Michal Hallon, Pavol Topoľský, Vladimír Jedľovský a ďalší. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Za zneužití legendárního názvu bych navrhl doživotní zákaz o podobné pokusy filmové tvorby... Tohle není remake věhlasného původního Stalingradu. Je to bohužel přeumělkovaně kýčovitě zdigitalizovaná patlanina. S nic neříkajícím scénářem a tak zpomalenou stopáží, že bych ...... no vždyť víte... ()

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Warneři udali Odyssea

Warneři udali Odyssea

02.07.2014

26. února 2016 nás čeká nová verze Ben Hura, kterou bude režírovat Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů). Půjde již o několikátou adaptaci románu z roku 1880 (ta nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama