Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film byl natočen podle skutečné události a popisuje celoroční pátrání po vrahovi, který je podezřelý z vražd 14-ti obětí a dalších sexuálních napadení. Pod tíhou nových důkazů je detektiv Dave Komínek (Corbett) odhodlaný dokázat, že zdánlivě nesouvisející vraždy jsou dílem jednoho člověka. Případ postupně odkrývá nové, šokující skutečnosti. Vyvstává otázka, může být sadistickým vrahem hezký a velmi nadaný atlet? (TV Barrandov)

(více)

Recenze (10)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Další zářez do mé sbírky filmů na motivy příběhů skutečných seriových vrahů. Tentokrát se do filmové podoby probojoval Randall Woodfield, známý také jako "Vrah z I-pětky". Televizní vizuál podobným filmům obyčejně nevadí a ani tento není výjimkou. Příběh tentokrát sledujeme z pozice jedné z přeživších obětí, zapáleného, leč suchého detektiva a nakonec i z pozice vraha, kterého nám tvůrci v několika typicky televizních dějových zvratech ukáží. Standartně provedená práce, ale natolik průměrná, že v řadě podobných filmů časem zřejmě docela zapadne. Podívaná odpovídající očekávání. Baví, nenadchne, ani neurazí. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jestli je sériové vraždění a pronásledování vrahů taková nezáživná zívačka, tak se vážně divím, proč to ti zasraní psychopati vůbec dělají a že se na nějaké pátrání detektivové zvysoka nevyprázdní. Kdyby si radši přečetli nějakou hezkou knížku, nebo prolistovali komiks a necpali se na TV obrazovky... Vraždící rádoby lidská monstra si zkrátka zaslouží zpracovat pořádně, ať to má grády a autentický punc, ať se divákům ježí ochlupení hrůzou a ne padají víčka nudou. Drazí Kanaďané, než točit mdlé průměrné cancy, vybodněte se na to radši úplně a ušetřené peníze investujte do vzdělání a zaměstnání těch chudáčků diskriminovaných českých (potažmo slovenských, maďarských, rumunských) Indiánů. Střední Evropa předem velmi děkuje a gratuluje k úspěchům se začleněním ciknopasníků mezi poctivé studenty, zaměstnance a podnikatele! 45% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tele formát tu cítiť, pretože z toho násilia, koncentrovaných vrážd a psychopatizmu tu necítiť nič. Len proste z rýchlika pár kričiacich žien a hotovo, nech sa to ide vyšetrovať. V podstate len v tom je sila lacného filmu, ako keby polodokumentárnym spôsobom odhaľovala, že ako sa to celé prevalilo. Paradoxne, nakoniec bol Randall Woodfield odsúdený len za jednu vraždu a až metódy DNA neskôr dokázali, že ich je asi 44 a asi 60 znásilnení nie je vyšetrených. A už si sedí cez 40 rokov v base a daňoví poplatníci to hradia, hoci jedno lano a drevený trám by vyšiel časovo aj finančne omnoho efektívnejšie. Čo je najväčšia sranda - tento masový vrah podal po vydaní knihy o ňom žalobu za urážku na cti 😂 A počas svojho pobytu vo väzení sa trikrát oženil a dvakrát rozviedol. Hlava neberie. Psychopata zavrieš a vonku ženy po ňom túžia, lebo ich nestihol znásilniť. Tento film niečo ukázal ale určite si zaslúži táto zvrátená osoba aj drahší formát. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Ve všech směrech průměrnej "serial killer flick". Bohužel jde o TV film, takže chybí jakákoliv kontroverznost nebo násilí. Nemůžu se ubránit dojmu, že u podobných filmů je lepší, když jsou točené jako exploatační béčka. Je to pak o poznání krvavější švanda. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Ano, sice podle skutečné události, ale takhle tuctovej televizák to pěkně kazí. Hlavně představitel detektiva "kominek" (nebo jak se ten holobrátek vlastně jmenoval), kterému to vůbec nesedělo. Slabších 40% ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Mám ráda chytré a napínavé detektivky. Tato nebyla vůbec špatná i když nijak originální. Násilník byl krutý a nevyzpytatelný, navíc film dávali pozdě v noci, tak jsem o reklamě šla pro jistotu zkontrolovat, jestli mám dveře řádně zamčené. Sympatický a důsledný hlavní vyšetřovatel používal sice jen běžné postupy, ale i tak by bylo fajn, kdyby někdo tak cílevědomý a odpovědný byl na každé policejní stanici. I když divák zná vraha dřív než policie, neubírá to snímku na dramatičnosti. ()

Imrwere 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh inspirován skutečnou událostí sériového vraha a násilníka. U všech takových snímků, které jsou natáčeny na založení něčeho skutečného má člověk vnímání jiné, než když jde pouze o smyšlený scénář. Co se týče výkonů a hereckého obsazení, to podle mého vkusu mohlo býti lepší, ale i tak tentokrát hodnotím hodně kladně a to celými 80%. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

V podstatě obyčejná detektivka, ze které autoři nedokázali dostat vůbec nic. Ani trošku napětí, ani akce, ani nic. Je to celé jako voda, bez chuti a bez zápachu. Herci na to zvysoka, scénář víceméně tupý. Prostě nuda od začátku do konce. ()

Gortyna 

všechny recenze uživatele

To vůbec nebyla špatná detektivka. Když ještě večer sálá žár i přes žaluzie a nedá se dělat nic jiného než apaticky sedět u nějakého filmu, je tohle dobrá volba. ()

Reklama

Reklama