Reklama

Reklama

Nejdivočejší Afrika

(seriál)
  • USA Wildest Africa (více)
USA / Velká Británie / Francie, 2010, 9 h 19 min (Minutáž: 43 min)

Série(2) / Epizody(13)

Navštivte nejúžasnější místa s divokou přírodou na africkém kontinentu. Povodí Nilu, kráter Ngorongoro, delta čeky Okavango nebo horský masiv Kenya nabízí podmanivý pohled na krásnou přírodu a její zvířecí obyvatele... Afrika je zemí velkolepých přírodních krás a odzbrojujících půvabů. Zároveň má skutečně divoké srdce. Tento výjimečný dokumentární seriál oslavuje nejpozoruhodnější prvky africké krajiny a přibližuje nekonečné exotické dálavy zdejší divoké přírody. Naše cesta povede z kolébky civilizace k nejúžasnějším přírodním divům světa. Vydáme se na safari, kde se potkáme s Velkou pětkou ikonických zvířat, odhalíme jejich tajné skrýše a vyletíme vysoko do nebe prohlédnout si krajinu z ptačí perspektivy. Ale protože žádné životní prostředí není odolné vůči změnám, zamyslíme se také nad tím, jaká nebezpečí Africe hrozí. Ať už jde o širokoúhlé letecké záběry nebo křišťálově čisté detaily, divoká fauna a flóra ještě nikdy nevypadaly na televizní obrazovce tak dobře. Špičkový zvuk věrně přibližuje ohlušující řev nezkrotného vodopádu i jemné bzučení a cvakání titěrného hmyzu. Etnická hudba tvoří rytmickou kulisu bohatého a pestrobarevného prostředí. Seriál zkrátka dokonale zachycuje černý kontinent v celé kráse. (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to operetně estrádní předvádět tyhle atraktivní místa v Africe, ale celkově z Africké přírody zůstaly již je ostrůvky přírody v národních parcích. Byly vykáceny lesy od rovníku na východ, západ, jih. Vznikla tím velká sucha následovaná vzdušnou erozí a horký vzduch je občas odfouknut i do Evropy jako vlna veder. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Ta nejparádnější a nejdivočejší Afrika, jakou si vůbec umíte představit se vám v tomhle ukazuje a navíc hodně zblízka. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktorý v jednotlivých častiach pekne preberá najpodstatnejšie časti Afriky. Prevedie nás od púštnych oblastí, či už Kalahari alebo Sahorou až po deltu Nílu, rieku Okavango. V každej časti sa snaží zobraziť nielen zvieratá, ktoré sa v danej oblasti nachádzajú a dokázali sa prispôsobiť podmienkam aké v Afrike panujú, ale aj staroveké kmene ľudí, prakticky našich potomkov. Je úžasné sledovať ako ľudia z oblasti Kalahari sa celý život neumývajú, ale svoje telá si čistia prachom. Alebo fungovanie dažďových pralesov, život zebier v oblasti, kde ja osobne by som vydržal pri tých teplotách asi hodinu. Zaujímavé, ale občas to malo svoje muchy preto "len" 4*. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Dych vyrážajúce zábery divokej africkej prírody podporené erudovaným odborným a zároveň zaujímavým komentárom, to sú devízy dokumentárnej série, ktorá ukáže divákom tie najdivokejšie a najfascinujúcejšie miesta na čiernom kontinente ako napr. kráter Ngoro Ngoro, delta Okawango, Namibíjska púšť či očarujúca rieka Zambezi. Jednoducho toto treba vidieť. ()

Reklama

Reklama