Reklama

Reklama

Nejdivočejší Indie

(seriál)
  • Velká Británie Wildest India
Velká Británie, 2012, 5x52 min

Scénář:

Hannah Hoare

Hrají:

Paul McGann (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Poznejte krásy divoké Indie. Thárskou poušť, řeku Gangu, drsný Himálaj či monzunové hory Západního Ghátu... Indie je exotickým mixem divokých zvířat, utajených míst, překrásné krajiny a pestrobarevné krásy. Tento fascinující cestopisný seriál oslavuje největší půvaby Indie. Společně vyrazíme na cestu z velkolepého pohoří Himálaje k řece Ganga, jež je životně důležitou tepnou celé země a jež si razí nepřehlédnutelnou cestu napříč celým subkontinentem. Navštívíme velkou Thárskou poušť, kde jsou pestrobarevná zvířata v ostrém kontrastu s místním neutěšeným prostředím. Indie je hotspotem biodiverzity. Je to domov působivých vodopádů, zvlněných kopců i dobře skrytých jeskyní. Nenechejte si ujít výpravu do srdce Indie a odhalte krásy jednoho z nejúchvatnějších, nejpůvabnějších a nejvíce vzrušujících míst na Zemi. Máte jedinečnou šanci prozkoumat nejdivočejší Indii v takové podobě, v jaké o ní mnoho dokumentárních filmů ještě nevzniklo. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Návštěva zajímavých lokalit po Indii. Do vyprahlé přelidněné Indie se zničeným životním prostředím bych nikdy chytnout střevní potíže nejel. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Nejdivočejší Indie je relativně zajímavým dokumentem, který obsahuje několik málo známých faktů, což je jejím hlavním, ale trochu se bojím, že jediným přínosem. Dokument obsahuje pár opravdu hezkých a někdy i unikátních záběrů, řadu z nich jsem však již měl možnost vidět jinde. Některé záběry jsou relativně nové, jiné jsou však i několik desetiletí staré, a to mi nepřijde jako úplně dobrá kombinace pro tento typ dokumentu. Kvalita dokumentu bohužel s každým dalším dílem citelně klesá, a mít tato série o díl více, hodnotil bych jistě průměrem. Dalším střípkem do mozaiky, který dokumentu moc nepřidává, byť za něj samozřejmě nehodnotím, je český dabing, na kterém je patrná neznalost překladatelů (nerozumí dané problematice a neznají související terminologii). Dokument pak v češtině místy říká něco jiného, než má, a to je obzvláště u dokumentu smutné. Obecný překladatel z libovolného jazyka by neměl překládat problematiku, které ve své mateřštině nerozumí, to je v mém světě základní dogma anebo v nejhorším případě, pokud už není vyhnutí, tak alespoň svou práci neprezentovat veřejně. Ale zpět k Nejdivočejší Indii. Ještě je tu jeden aspekt, který mi na dokumentu výrazně vadil, a tím jsou lidé. Přibližně do poloviny série bylo zobrazení soužití divoké přírody a lidí poměrně zajímavé a z určitého úhlu pohledu i obohacující, v polovině se to však zlomí a dále už je to spíše utrpení. Dokument se stává příliš ponurým, místy zbytečně dramatickým a celkově hodně nepříjemným na dívání. Toto přirovnání se mi sice vyloženě příčí, ale zážitek ze zhlednutí čtvrtého a pátého dílu mám podobný jako ze zhlédnutí prakticky libovolného dokumentu o koncentračních táborech za druhé světové války – je to strašně kontroverzní pohled, ale zmínit to musím. 72% ()

Reklama

mandlova 

všechny recenze uživatele

Bohyně Ganga, poušť Thar a další úchvatné kouty tajemné Indie v dokumentu zaměřeném na zvířecí populaci od Himalájí po oceán. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama