Reklama

Reklama

Mob City

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2013, 4 h 19 min (Minutáž: 42–48 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

John Buntin (kniha)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jon Bernthal, Milo Ventimiglia, Neal McDonough, Alexa Davalos, Jeffrey DeMunn, Robert Knepper, Gregory Itzin, Edward Burns, Dana Gould, Andrew Rothenberg (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Film sa odohráva v Los Angeles v povojnovom období štyridsiatych a päťdesiatych rokov minulého storočia, kedy proti sebe bojovala mafia a skorumpovaná polícia. Dej je založený na skutočných udalostiach a sústredí sa na súboj vtedajšieho policajného šéfa Williama Parkera a hlavy podsvetia Mickeyho Cohana. (Hydra Foy)

Recenze (77)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Noirový bonbónek. Pro milovníky tohoto subžánru je to ráj, jelikož ta atmosféra z toho přímo čiší. Má to perfektního hlavního hrdinu. Buldočí ksicht Jona Bernthala se na to fakt hodí a toho urputnýho exmariňáka, kterýmu je u prdele všechno, kromě jeho ženský jsem mu žral i s navijákem. Kolikrát on tam dostane na držku a stejně se zvedne, vezme kvér a jde dál. Hlavně díky němu stojí na Mob City koukat. Nevím jestli je šest dílu konečných a přestože finále bylo fakt správně drsný, tak si tvůrci evidentně nechávají otevřená vrata do další série. Té bych se rozhodně nebránil. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Skvělá retro série / zpatlaný pokus o vydírání, válka s mafií a do toho zasazená love story. Staré Los Angeles a krásně neonový noir vizuál, silná plejáda v obsazení, přičemž Bernthal jako policejní ranař v hlavní roli padne přímo dokonale (kam se hrabe Punisher). A je to slušně krvavý, popravu v závěru prohlašuji za legendární. Převeliká škoda, že to zapadlo bez S02. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná žánrovka, která se na dnešní dobu velmi netradičně plouží. Obsazení je parádní a jistá Darabontova ruka je znát. Uvidíme co dalšího ještě karty odkryjou... Tak nakonec kvalitu udrželi, i když ničím vysloveně neposadili na prdel. Jon Bernthal je bezvadný, vůbec většina hereckého ansáblu je naprosto dokonale obsazená. Knepper tu má formu jako už dlouho ne, Burns rovněž. Příběhově poměrně ploché, věrné staré žánrové škatulce s důrazem na detaily (hřebík v okně), překvapující až ve chvíli, kdy divák přistoupí na žánrovou hru a naprostou věrnost době, kdy se dalo lhát a zabíjení bylo mnohem jednodušší utajit. Vůbec bych se nezlobil, kdybychom dostali další šestidílnou porci. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Gangsterka jak vyšitá, kterou navíc Darabont doplnil naprosto vypiplanou noir atmosférou, v níž najdete všechny prvky, na něž si vzpomenete. Hlavně díky tomu vás seriál v úvodu tak pohltí. Herecká sázka na povětšinou prověřené seriálové tváře se zatím vyplácí na jedničku a Jon Bernthal má charismatu opravdu na rozdávání. Jen škoda, že pod tou lahodnou atmosférou se skrývá ničím originální a v některých liniích naprosto čitelný příběh, který nemá diváka absolutně čím překvapit, některé zajímavé postavy se zde nepodaří pořádně využít a pár linií je zde vlastně zbytečných. To si mohl Darabont přeci jen ohlídat o hodně více.70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Rozjezd je parádička a ukazuje se v něm, že by si Darabont mohl s mafiánskou atmoškou bez problémů tykat po kompletních šest epizod. Tak proč je kurnik poslední hodina tak nevýživná? Scénáristické berličky, Franku, vážně? Seriál (nebo minisérie, či co to je) okouzlí, nadchne, a vydatně servíruje líbivé dobové obrázky. Umně rozvětvená story ale v závěru trestuhodně klopýtá, když se jí "povede" vyšachovat některé charaktery, a finálnímu dojmu rozhodně nepomáhají ani příliš okatě otevřená dvířka do 2. sezóny, která nikdy nevznikne. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Waaaaa! Tak na tohle jsem čekal. Kdo miluje noirový období v americe, tak si bude chrochtat! Všechno je skvělý a i kdyby nebylo, je mi to jedno, protože jsem každej díl díl viděl minimálně čtyřikrát! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Perfektná noir atmosféra s hviezdami z iných seriálov a dobovou hudbou. Po vizuálnej stránke seriál nesklame a nielen štyridsiate ale aj dvadsiate roky sú na maximálnej úrovni. Nemôžem si pomôcť, ale trocha mi tam chýbajú flashbacky z vojny v Pacifiku s Bernthalom a Ventimigliom, ale túto myšlienku mi asi vnukla hra L.A.Noire v ktorej bolo niečo podobné a ktorú mi tento seriál príjemne pripomína. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

výborný zážitek, skvěle pojaté retro, výborná retro hudba a celkově ten nádech je fajn. Výborná noir gangsterka se skvělými herci, sice se v tom ze začátku při tom kvantum postav a jmen trochu ztrácíte, ale později vše začne dávat smysl. Za mě rozhodně jedna z nejlepších rolí Jona Bernthala, tyhle role mu sedí. Výborné, já jsem spokojenej a ani nevim, zda je škoda, že není druhá řada, která by to mohla pohnojit ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Není to mafiánský film, ale gangsterský, posazený do počátku dvacátého století, kde stojíme u vzniku Las Vegas uprostřed ničeho. Mocenský souboj o Los Angeles, podplacení policisté a politice, zločin prorostlý do zábavního průmyslu. Bernthal tu perfektně padl do role nepodplatitelného detektiva. Jen ten konec mi přijde divně otevřený. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, postavy, herci, hudba, drsný xichty, popíjení whiskey, pokuřování cigaret, vyhrožování a pěkný kočky všechno špičkový. Seriál jsem si užil a prostě mě to vtáhlo do toho noir gangsterskýho světa. Darabont vědel jak s Bernthalem vynaložit, tady jsem ho žral ješte víc jak v TWD. Ostatní obsazení Ventimiglia, McDonough, Pegg atd jsou taky skvělý. Nejlepší díly byl třetí, čtvrtej a pátej. Ze začátku to mělo celkem pomalý rozjed, ale to mi zase tak moc nevadilo. Spíš mě trochu zklamalo, že když jsem ten seriál dokoukal, tak jsem vlastně chtěl větší masakr. Nějaký pořádný zakončění, ale ono to skončilo celkem otevře a to mě právě pissmeoff, protože vim že druhá série už nebude.. každopádně jsem si tenhle svět gangsterů užil. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mafiánská minisérie, která je někde na rozmezí akční gangsterky a vážně míněné retro mafiánky. Na mě film fungoval pouze v akční poloze, když se objevila další cool zpomalená přestřelka. V rámci příběhu a atmosféry bohužel slabší a vše se snaží dohánět neustálým jazzovým podkresem. Žádné z postav jsem nevěřil, že se pohybuje ve 40. letech minulého století a to beru jako velký problém, zvláště když film nechce být pouze akčňákem ale seriózním projektem. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Schématická dobová kriminálka, kterou nad vodou drží jedině stylové zpracování a kopírování typických prvků žánru noir. Po příběhové stránce však naprosto k nevydržení - oproti takovému Boardwalk Empire, jenž chytl od samotného začátku, to je jen slabý odvar. Uvidíme, co další díly... ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

„White hats, black hats - that's what they always wore so we could tell the good guys from the bad guys. Guys like me had to make do somewhere in the middle… I live in a world of grey hats.“ Tento rok starý seriál vzešel z pera Franka Darabonta. Příběh se odehrává v LA v roce 1947. Policejní oddělení je prorostlé korupcí a mafie ve městě si rozděluje ulice. Jeden z místních komediantů Hecky Nash (Simon Pegg) má plán, jak díky vydírání mafie vydělat spoustu peněž a prchnout se svojí přítelkyni z města. Ovšem sám si na místo předání netroufne a tak díky doporučení nalezne v jednom baru Joea Teague (Jon Bernthal), veterána z Pacifiku. Ten mu na jeho nabídku rychle vydělaných peněz kývne. Hlavní postava Teague, kterého ztvárnil Jon Bernthal je výtečně napsaná. Jeho buldočí instinkt, který ho žene kupředu bez ohledu na to kolikrát ho až nechutně zmlatí do krve, je výborně zahraný. Už jen díky tomuto hrdinovi by stálo na celý seriál koukat. Jeho ex-mariňák a jeho zlé sny jsou pochoutkou pro každého náročného diváka. Největší klad seriálu je jeho výprava. Dobová hudba a prostředí je něco co musí ocenit snad každý. Od zbraní, aut, oblečení až po budovy je vše skvěle vytvořeno, abyste se ocitli ve 40.tých letech. Navíc atmosféra co na vás dýchá je prostě něco úžasného. Jelikož se jedná o čistě Darabontův projekt, tak si můžeme všimnout několika originálních nápadu. Jako je finále třetího dílu na kolotoči, nebo střílení puškou skrz velké okno. Darabont je mistr napětí a tak se mu v každém díle povede nějaký zvrat, který divák nečeká. Díky tomu je seriál šťavnatější a vy máte čím dál více chuti se těšit na další epizodu. Darabont tak vytvořil snad nejlepší seriálovou údálost loňského roku. *Jedná se o útržky z celé recenze* (94 %) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z žánrových lahůdek, která tentokráte cílí především na židovské gangstery Bugsyho Siegela a Mickeyho Cohena. Atmosféra noirové doby je dokonalá, policajti i mafiáni jsou nekompromisní a vyšla i linka hlavní postavy tak trochu rozervaného policisty, kterého výborně ztvárnil Jon Bernthal. Obsazení vůbec vyšlo na jedničku. Bugsyho či Cohena sice už hrála mnohem renovonajší jména, ale Burns a Jeremy luke zatím odpovídali typologicky nejlépe. Ženský šmrnc tomu dodávala Alexa Davalos a za absolutní klaďáky tu kopal trošku překvapivě Neal McDonough. Škoda, že TNT seriál odpískala. 90% ()

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

Tak první dva díly mě zatím moc nepřesvědčili. Atmosféru to má, ne že ne, ale chybí tomu nějaká výrazná postava nebo něco, co se bude dobře pamatovat. Každopádně jsem zvědavý na další díly. Třetí a čtvrtý díl jsou už lepší podívaná, než ty předchozí dva. Darabont pořád umí a jsem zvědavý na poslední dva díly. Poslední dva díly mám úspěšně za sebou a můžu říci, že se mi líbily. Je pravda, že ten příběh není nijak překvapující a strhující, ale je to podáno v hezkém kabátku. Celkově to je tak za hodně slabé čtyři hvězdy. 6/10 ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Pilotný diel je strašná slabota. Som zvedavý, čo prinesú ďalšie časti. // Po štvrtej časti hodnotím troma hviezdami. Zatiaľ je to docela nuda. // Piatou a šiestou časťou sa to citeľne zlepšilo. Spestrila to najmä postava Meyera Lanskyho, scéna v savehouse a odhalenie širších súvislostí a rozrastanie príbehu. Ak bude druhá séria pokračovať v tomto tempe, tak sa neubránim zvýšeniu hodnotenia. Zatiaľ 7/10 ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"I'd burn down the world if I had to." _____________ Keď som sa dozvedel, že existuje gangsterská miniséria s Jonnym Bernthalom v hlavnej úlohe, ktorá je ešte k tomu režírovaná legendárnym Frankom Darabontom, tak som neváhal a hneď som sa pustil do jej sledovania. Počet epizód bol veľmi lákavý (naozaj som nemal chuť začínať pozerať niečo dlhé), takže som si myslel, že mi sledovanie Mob City nezaberie viac ako štyri dni... Avšak veľmi som sa mýlil... Zhliadnutie tejto minisérie mi trvalo dvakrát tak dlho – tempo je naozaj pomalé (čo je v tomto prípade skôr nevýhoda), veľakrát sa to celé veľmi vlečie a nepotešili ma ani barové rozhovory, z ktorých som si ani raz nedokázal zapamätať pointu. Ale aj napriek tomu nemôžem poprieť, že sa jedná o naozaj čistokrvnú gangsterku, ktorá sa na nič nehrá a dané udalosti zobrazuje presne tak, ako by sa naozaj stali. Okrem toho ponúkne divákovi aj tri naozaj nezabudnuteľné scény – prvou z nich je úvodná husličková strieľačka (kto videl pochopí), po nej nasleduje kolotočová prestrelka, ktorá mi veľmi nápadne pripomínala Punishera, aj napriek tomu, že bola natočená o štyri roky skôr a v neposlednom rade musím spomenúť aj brutálnu smrť Bena Siegela v poslednej časti, ktorá bola presne tou scénou, akú by som od tohto seriálu vôbec nečakal... A toto všetko je doplnené ešte aj pekným, dobovým vizuálom, slušnými hereckými výkonmi (na čele je samozrejme Jon Bernthal, ktorý podáva excelentný výkon, ako vždy, jemu takéto drsňácke úlohy sedia úplne najlepšie) a vydarenými flashbackmi, ktoré sa perfektne prelínajú s prítomnosťou (hlavne v prvých dvoch častiach). Najväčšia škoda je to, že finále diváka výborne navnadí na druhú sériu, ktorá však ani po 10 rokoch nepríde... A z toho mi vyplýva to, že celé Mob City odporúča iba 7,5 dobitých detektívov z 10, od Franka Darabonta som jednoducho čakal o trochu viac... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dobová atmosféra je navozena dokonale a to jak vizuálně, tak hudebně. Nemůžu se ale zbavit pocitu, že kdyby bylo Mob City zpracováno jako celovečerní film, udělali by tvůrci lépe. Ačkoli má první série (a další nebude) pouhopouhých 6 epizod, tempo seriálu je děsně uondané. Sem tam mě z usínání vytrhla nějaká efektní scéna, ale děj není natolik nosný a propracovaný, aby utáhl 6 epizod. Nějaké to napětí a silnější sžití s postavami chybí úplně a to i navzdory tomu, že je herecké obsazení vyloženě skvostné. Tentokrát však až moc vítězí forma nad obsahem. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pro někoho, kdo miluje staré noiry a nové retro krimi filmy zasazené do 20. - 50. let je tohle velice příjemná podívaná. Po prvních dvou dílech jsem měl téměř pětihvězdičkové pocity, ale bohužel ty další čtyři na mě už tolik nezapůsobily. Nicméně i tak jsem si Mob City oblíbil a lituju, že už nedojde na druhou sérii. Z herců samozřejmě nejvíce kraloval Robert Knepper, kterého jsem předtím vídával v Prison Breaku. ()

Související novinky

Sněhurka a Darabont

Sněhurka a Darabont

27.06.2014

Na návrat Franka Darabonta k celovečerním filmům čekáme dlouhých 7 let. Režisér Vykoupení z věznice Shawshank, Zelené míle nebo Mlhy se v posledních letech usídlil v televizi, kde vzkřísil zombie… (více)

Reklama

Reklama