Reklama

Reklama

The Crown and the Dragon

  • angličtina Dawn of the Dragon Slayer 2

Obsahy(1)

Mladá šlechtična naplní svůj osud, aby se mohla stát Rytířem z dávných věšteb. (AMC Czech)

Recenze (4)

Sykon odpad!

všechny recenze uživatele

Někdo si splnil dávný dětský sen a za pár korun si natočil film. Takto na mě alespoň The Crown and the Dragon působil. Člověk by řekl, podle názvu, že o drakovi, ale to není úplně přesné. Ano, drak tam sice je, ale asi jen ve třech nebo čtyřech krátkých scénách. Zbytek filmu se sestává z nějakého zmateného hledání "vyvoleného" paladina, trapných pokusů o politikaření a zmateně trapného pobíhání z místa na místo. A to je v kostce všechno, opravdu. Ani na žádnou tu korunu z názvu nedojde. Nízký rozpočet, jehož největší část stejně nejspíš spolknul ten digitální dráček, nedovolil použít nějakou odvázanější výpravu, nebo alespoň najmout dobré herce. A bohužel jsem se tentokrát nedočkal ani žádných zapamatováníhodných pseudohlubokých hlášek, které, byť míněny smrtelně vážně, mě občas dokáží rozesmát. Filmy jako tento dělají fantasy žánru jen špatnou pověst. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ty zdejší odpady mi přijdou přestřelené. Ano, je to amatérské, hodně. Ano, je to laciné oproti "běžným" filmům, ale z toho mála vytřískali autoři ještě celkem hodně. Ano, mělo to chyby (stále čisté oblečení, stále namalovaná hlavní hrdinka..., ale ve větších a dražších filmech se tomu nikdo moc nediví) a ano, mělo to hodně laciné herecké projevy. PŘESTO PŘESE VŠECHNO! Kdyby tohle natočili Češi, tak jsme schopní to cpát jako kandidáta na Oscary! Vždyť i tahle konina je schopná mnohé naše filmy strčit do kapsy! Námět to mělo jednoduchý, ale funkční a umím si představit, že s vícero penězi a zkušenějšími herci z toho klidně mohlo vzniknout fantasy hodně blízké nedávným dražším dílům, které se do normálních kin dostávají (Eragon - tam je jediným plusem Safira - a jemu podobné rychlokvaškové deriváty). Na amatérský kousek je tohle totiž celkem překvapivě dobrá práce. ()

Moiraine odpad!

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle říct? Nemá to pořádný děj, to je první problém. Působí to vytržené z kontextu, jako kdyby před tím a po tom mělo něco být, ale upřímně doufám, že tomu tak není. Jeden takovýhle film stačí. Výsledkem ale je, že to nějak nedává smysl. Funkce toho draka je mi záhadou. Podle všeho se najednou objevil, jenom aby byl později zabit a kromě těch pár uhořelých lidí to všem bylo asi jedno. Chtělo by se mi obvinit herce, že neumí hrát, ale tady nebylo co hrát. Kdybych měla říct, co je třeba zlepšit, bylo by to jasné: vezměte jiného režiséra, scénáristu, herce... prostě všechny, a natočte úplně jiný film. ()

AArrxen 

všechny recenze uživatele

Tak toto je jeden z mála filmů, který jsem ještě nedodíval, a už pochybuji, jestli ho taky dokončím. Děj, který nemá hlavu ani patu, naprosto příšerné herecké výkony s hrdinou s hrozným skotským akcentem. Asi nejvíc mě rozesmál napůl nahý záporák ukazující nám jeho vynikající bojové schopnosti. A ve chvíli, kdy je hlavní hrdinka hozena do bahna a v dalším záběru má nové šaty z kostymérny, jsem se musel plácnout přes hlavu. Drak se nám tam lehnce mihne každých 15 minut na nebi a zase odletí, takže název Crown and Dragon je tk nějak lehce nadnesený. Přijde mi, jako když Anne K. Black hrála Dračí Doupě se svými dětmi a nechala nejmladšího syna v roli Pána Jeskyně. Záporák hraje klišé záporáka s jeho uhrančivým evil pohledem, klaďasové jsou klišé klaďasové, nesmí chybět žena zabalena v bílém ručníku, CGI efekty jsou naprosto průměrné, pokud mluvíme o nízkorozpočtovém filmu. Nechybí ani zamilovaná taneční scéna, koupací scéna a ani skákačka ze skály. Jednu hvězdičku dávám za to, že je to fantasy, za soundtrack a za bojovníky, kteří se proměňují ve vrány. ()

Reklama

Reklama