Reklama

Reklama

Trosečník

(divadelní záznam)
všechny plakáty
Československo, 1977, 86 min

Režie:

Bolek Polívka

Scénář:

Bolek Polívka (divadelní hra)

Hrají:

Bolek Polívka

Obsahy(1)

Autorské divadelní představení Bolka Polívky v Divadle Na provázku v Brně. Polívkovi před lety stačila železná postel, aby na ní rozehrál témata jako je osamění, smutek, ztroskotání, ale aby také promluvil o velikosti a síle lidského ducha. Herec v rozhovoru přiznává, že mu velkou inspirací byl pobyt v blázinci, kde byl hospitalizován pro endogenní deprese. (sator)

(více)

Recenze (1)

sator 

všechny recenze uživatele

Autorské divadelní představení Bolka Polívky v Divadle Na provázku v Brně. Polívkovi před lety stačila železná postel, aby na ní rozehrál témata jako je osamění, smutek, ztroskotání, ale aby také promluvil o velikosti a síle lidského ducha. Herec v rozhovoru přiznává že mu velkou inspirací byl pobyt v blázinci kde byl hospitalizován pro endogenní deprese. Boleslav Polívka (Trosečník) pozval na představení hluboce věřícího přítele, básníka Klementa Bochořáka a trochu se bál, co řekne scéně, kde se trosečník v rozhovoru s Bohem rouhá.  Když se ho po představení ptal, co na hru říká, odpověděl mu přítel: " Doufej že má Bůh smysl pro humor". ()

Zajímavosti (1)

  • Boleslav Polívka (Trosečník) pozval na představení hluboce věřícího přítele, básníka Klementa Bochořáka, a trochu se bál, co řekne scéně, kde se trosečník v rozhovoru s Bohem rouhá. Když se ho po představení ptal, co na hru říká, odpověděl mu přítel: „Doufej, že má Bůh smysl pro humor.“
    (sator)

Reklama

Reklama