Reklama

Reklama

VOD (1)

V konkurenčním prostředí moderního zemědělství touží ambiciózní Henry Whipple (Dennis Quaid), aby mu jeho vzpurný syn Dean (Zac Efron) pomáhal rozšiřovat rodinnou farmu. Dean má ale úplně jiné plány. Sní o kariéře profesionálního automobilového závodníka. Když se rodinný podnik stane objektem vyšetřování, otec i syn se ocitají v nečekané krizi, která ohrožuje živobytí celé rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Taková zvláštní óda na farmářské rodiny, které se uprostřed Ameriky starají o tolik lánů polí, že bezesporu vykrmí nejenom konkrétní stát, ale i celou zemi. Výborná kamera k tomu ukázala kus zajímavé Ameriky, která jednu stranu představuje přírodně krásná místa, ale u farmářů spíš představuje tisíce a tisíce akrů kukuřičných klasů, což ve skutečnosti znamená, že tu zkejsnete do smrti a celý život nebudete žít z ničeho jiného, než z kukuřičné kaše. Zac Efron se tak zákonitě musí stát vzorem vzpurného mlaďáka, který má plný zuby farmaření a chce si plnit sny. Občas ale na tomto světě nejsme za účelem plnění si svých snů. A sem tam se dokonce může stát, že ona vzpurnost vytvoří něco, co by nikdo nechtěl. Závěr filmu byla hodně slušná ždímačka emocí, která mi vyzdvihla tří hvězdu na čtyř hvězdu. Film ze světa, který nikdy nedokážeme pochopit. Možná proto mu tu vládne tak nízké hodnocení. Když se ale prokousáte přes tu změť farmářských keců, zjistíte, že tento film vypráví o jedné hodně slušné rodinné tragédii. Zac a Dennis mimochodem výborní. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Priznám, po prvom zhliadnutí pred troma rokmi som veľké nadšenie nezdieľal. Film som odsúdil ako obyčajnú telenovelu o zlomených rodinných vzťahoch s pochybnými hereckými výkonmi, vrátane Dennisa Quaida, ale predovšetkým ako mrhanie talentu Ramina Bahraniho na snímke, ktorá sa sprvoti javila ako krok vedľa. Po rokoch a dodatočných revíziách si musím nasrať do úst a všetko zobrať späť. Je to práve Quaid, ktorý svojim stvárnením neústupného farmára a otca s nenaplnenými očakávaniami pre jeho potomkov vychádzajúcich z nepochopenia vlastných synov absolútne žiari. A je to práve Bahrani, ktorý so svojou schopnosťou umne zakomponovať prostredia do príbehov a veľkým citom pre snímanie exteriérov, robí z filmu ešte o čosi väčšie majstrovstvo. --- Dve ikony Ameriky – poľnohospodár/farma/nekonečné kukuričné polia & pretekár/NASCAR – vo vzájomnej kolízii tvrdohlavosti, hrdosti a neoblomnosti. Záverečná katarzia s posunutím tragédie do úzadia tieňa kapitalistického ducha farmára, s následnou oslavou víťazstva a dosiahnutia cieľa, namiesto radosti však s trpkým pohľadom do zeme nadhadzuje divákovi otázku za akú cenu a zároveň odpovedá názvom filmu – za každú cenu... (x) (x) (x) (8.6.2019) (20.2.2022) (2.8.2022) (7.8.2022) (1.12.2022) (5.10.2023) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ramin Bahrani, najlepší nový americký režisér posledných rokov, sa doteraz zameriaval na cudzincov v americkej krajine. Jeho film „Za každú cenu“ sa odohráva vo vnútrozemí Iowy a má dve americké ikony: rodinného poľnohospodára a závodného pretekára. Je to odvážny, vrstvený film, ktorý za každú cenu spochybňuje múdrosť víťazstva. V hlavných úlohách skvelí Dennis Quaid a Zac Efron. Vo filme je oveľa viac než by ste čakali, vrátane následkov z predaja pôdy, dôsledkov týkajúcich sa semien chránených autorskými právami, Henryho vzťahov so starými susedmi a smrti syna súpera. To všetko objavíte vo filme, ktorý nie je vo svojich udalostiach a charakteroch zjednodušujúca bájka. Radšej sa sústredil na morálne premeny Henryho a Deana. Žiadny z Bahraniho filmov nie je jednoduchý. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Někdy se rozhodnu že filmu dám ještě šanci, a někdy ne jenom jednou ale z většině případu mě to prostě nepřekvapí. Zach je dobrý herec, ale tady jeho role závodníka je nezaživná celý příběh je nudný pole závody podvody ničím co by mě zaujalo změnit názor. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Pořádně jsem to vnímala tak první půl hodinu a potom mě to začalo hrozně nudit. Film jsem dokoukala celý, ale chvílema to bylo celkem utrpení. Námět není špatný, ale zpracovaný je to teda hrozně. Bohužel film nezachránil ani můj oblíbenec Zac Efron. Dávám 40% ze slitování a za snahu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, na první pohled to má být rodinné drama, na pohled druhý zjistíte, že ty hodnoty, které jsou v Americe uznávané, jsou asi celkem pokroucené. To, co se tady zatají, je docela šílené. Spravedlnost je bez smyslu, ale my to bude v podstatě skoro oslavovat. Tohle je film, který by měl mít poselství? Ale ne, to radši ne. Když už, tak to mělo být prezentováno jinak a ne jako zemědělské drama. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak teda já v tom nic extra nevidím, ale neříkám, že se to nedá brát i z jiné stránky jako například komentář od Foma. Já se ale dnes přikloním k tomu, že jsem v tom kromě dlouhých až předlouhých záběrů na něčí zamyšlené i prázdné obličeje neviděla, takže 1,5*. Charakterizovala bych ho asi tak: Co se stane v kukuřici, zůstane v kukuřici. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tohle by se v JZD Vítězný únor určitě nestalo. Pohled na americké zemědělství. 1) Docela zajímavá změna proti Plechové kavalérii žádné zásadní prozření pro diváka nepřináší. Snad jen to, že zemědělci a jejich problémy jsou všude na světě stejné. 2) 25letému Zacu Efronovi to slušelo. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Naprosto nepochopenej film, alespoň u nás. Jde o vynikající obraz života na americkým Středozápadě, bez příkras, od jakoby neúčastněnýho pozorovatele, což asi fakt platí, protože režisér je iránskýho původu. Je to vlastně taková americká verze Všech dobrých rodáků, zachycující tamní mentalitu, problémy, lásky, egocentrismus a zároveň i momenty jeho transcendence. Docela náročnej film, rozhodně nekončící happy-endem, s opravdu úžasnou kamerou a skvělýma hereckýma výkonama, Quaid je až neuvěřitelně dobrej, ale i všichni ostatní. Muselo se jim točit dobře pod Bahranim, všichni hrají uvolněně a přirozeně. Za každou cenu! bych přirovnal i k některým Malickovým opusům, v něčem stojí více nohama na zemi, v tom dobrým smyslu. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Na začiatku skoro až neviditeľná,lenže postupne k záveru meniaca sa na poctivú drámu.Ťažký snímok,ale rozhodne nie nudný.Snímka určená pre veľmi špecifické publikum a môže sa stať,že zostane nepochopená,pokým si ju nepozriete celú.Neopozerané prostredie juhu.Zacovi sa podarilo rozšíriť žánrové pole pôsobnosti.A kedže mám slabosť na rýchle autá a zlých chlapcov pridávam o hviezdu navyše. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že to bude skôr film o závodoch - no tie napokon boli len tak do počtu. Celému filmu teda dominovala farma a na jej pozadí zaujímavý labyrint medziľudských vzťahov. Hoci som očakával úplne inšiu ústrednú tému, aj tak ma to napokon dosť bavilo. Čo bolo fakt skvelé bola tá neustále sa meniaca psychika postáv, a tie vzájomné vzťahy v rodine, ale aj medzi ostatnými farmármi a milostnými vzťahmi - to bolo naozaj na vysokej úrovni. Bohužiaľ veľkým mínus bola pre mňa tá strašná presýtenosť deju, aj keď to všetko na seba nadväzovalo, ale proste zakomponovať do jedného farmárskeho filmu toľko tém, to nebolo zrovna dobré rozhodnutie. Ale inak príbeh zaujímavý, aj keď niektoré veci neboli moc dobre dotiahnuté. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dost netradicne na Bahraniho ako rezisera. Doposial sa vo svojej tvorbe zameriaval na ludi pochadzajucich mimo USA-  roku 2005 Stankar - tamvystupoval Pakistanec, roku 2007 Chop Shop - tiez riesil zahranicnych migrantov v USA. Tuna ide o tematicku zmenu, reziser riesi bohateho farmara a jeho syna, ktory sa chcel stat pretekarom.  Nuz a konflikty zacinaju. K tomu ale vladne amaterska rezia, slabe herecke vykony a v podstate o noic nejde. Dobro a Zlo ? Urcite nie, spravodlivost ? na tu som nenatrafil. 30 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Dobrý herci,celkem lákavý prostředí americkýho venkova,z něhož sem viděl už řádku slušnejch filmů,takže byl předpoklad že i tentokrát bude film povedenej.Ale ani hovno.Pomalý tempo podkreslený doslova děsnou ambientně-psychydelickou nehudbou,která se vůbec do tohodle prostředí nehodila.Ale to je fuk,protože film nastál za nic.Zpočátku boj mezi závodama a farmařinou,pak už se obrázky skoro zastavovaly,jako kdyby nad rejžou stál se zdviženym ukazovákem sám mistr hovna Refn.Nedobrý,a jen stěží koukatelný.30%. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Celý příběh nemá zhola nic, co by mě nějakým způsobem zaujalo. Celé je to jen o farmaření, závodění a nevěře. Dennis Quaid je mi s každým dalším filmem čím dál víc protivnější a Zac Efron, který by nějaký potenciál v sobě možná měl si vybírá opravdu děsné role. Je to nuda. ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Docela dusivý film o farmářském životě na americkém středozápadě. Kouli na noze, kterou si předávají jednotlivé generace téměř cítíte, stejně jako minimum příležitostí se posunout v životě dál a hrůzu ze světa mimo tyhle bezpečné mantinely známého. Zac Efron to zahrál suprově a to hlavní, co bych vytkl, je neobratnost režiséra, který, mi občas přišlo, neví, kdy utnout záběr. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Tak trochu rýchlo kvasené záverečné zdramatizovanie mi skôr prišlo zbytočne silené a rušivé. Záver som si predstavoval rozhodne inak.... ()

Reklama

Reklama