Reklama

Reklama

Konec

(amatérský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Film-Noir
Česko, 2012, 3 min

Obsahy(1)

Šlechetnějšího daru, než možnost vidět konec, snad není. Nad Slunce jasná jistota přináší strach i úlevu. Záleží na úhlu pohledu a vnitřním klidu. (oficiální text distributora)

Recenze (12)

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

místy to má zajímavou, hypnotickou náladu...kašírovanost a lacinost obrazu by mi nevadila...některé podivné pohyby kamery bych odpustil...jenže se tu strašně moc žvaní...a finální "vtípek" to vlastně celé staví na hlavu, protože ukazuje, že autorka vlastně neví, co dělá...nemá ujasněnou dramaturgii...a promluvy typu "čekám, že to nikdo moc nepochopí, protože jsem si to dělala pro sebe" nejsou vůbec na místě...nejde o pochopení, jde o nesmyslnost...a ten film opravdu smysl nedává...ohánění se Lynchem je mimo...Lynchovi věci totiž smysl dávají...ne na úrovni informační nebo narativní ( nevíme, proč se to a to děje, jakou to má návaznost nebo funkci v kontextu klasicky vyprávěného děje ), ale na úrovni poetiky a její dramaturgické výstavby...Lynchovy filmy jsou možná snové, ale nejsou rozklížené...tenhle film je rozklížený...a k tomu pseudopostmoderní...nebo jak by se to celé vlastně dalo nazvat... ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Je to jako sen - pomale, poeticke a hypnoticke. Excelentni a napadite FPS zabery. Na druhou stranu to pusobi strasne hluchym dojmem, chapu, ze sny takove byvaji, ale k filmovemu formatu se to nehodi. Nejvetsi problem vidim resp. slysim v namluveni, konkretne herec v modre kosili by to mel minimalne s mluvenym herectvim seriozne zabalit, protoze ten hlas je priserny a uplne zbytecne nabourava snahu o vytvoreni relaxacni snove atmosfery. 6/10 ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pokoušet se v Českých amatérských vodách o Jarmusche je sebevražedný krok.Co k filmu říct?Meditativní pseudointelektuální žvatlání s pistolkou v ruce. 1* za mojí oblíbenou střelbu do zad a druhá z milosti,že si Rosany vážim. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Na amatérský a krátký filmeček to není špatné. Klidně by to mohl být konec nějakého dlouhého filmu. Filozofie a text jsou zajimavé. Můžete mne za to klidně kritizovat. ()

Zajímavosti (1)

  • Film získal v roce 2012 na festivalu neprofesionálních filmů PAF čestné uznání za režii. (=woody=)

Reklama

Reklama