Reklama

Reklama

How the Grinch Stole Christmas!

(TV film)
Trailer
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný / Muzikál / Fantasy
USA, 1966, 26 min

Předloha:

Dr. Seuss (kniha)
(další profese)

Recenze (37)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Klasika, která nemůže o Vánocích v amerických televizích chybět. Animovaná adaptace slavné dětské knížky. Vítězství nostalgie nad skutečnou kvalitou, prostě to samé co v naší kotlině Mrazík... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená vánoční zlopostavička (snad teď krom Krampuse) v původní adaptaci s mistrem Karloffem, kouzelná a nápaditá každou chvilku, co víc si přát... Zaduste se zítra kaprem. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THEN THE GRINCH THOUGHT OF SOMETHING HE HADN'T BEFORE! WHAT IF CHRISTMAS, HE THOUGHT, DOESN'T COME FROM A STORE. WHAT IF CHRISTMAS...PERHAPS...MEANS A LITTLE BIT MORE!" ---------------------- V našich končinách je tradíciou škaredá Popoluška a zarastený starček, v tých amerických je to Scrooge a Grinch. Ja mám vo výbere úplne jasno a nemusel som ani dlho váhať. Vlastne vôbec. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Pokud jste se někdy ptali, co je to za animák, který chvilku běží ve filmu Sám doma, tak tady ho máte. Povedená pětadvacetiminutová taškařina o Grinchovi (známém spíše z poněkud delšího remaku). Zajímavé je, že postavu, která je věnována zejména dětem, dabuje hororový klasik Boris Karloff. Ale hlavně tento fakt mě k filmu přilákal a líbil se mi. Stejně jako Vincent Price čtoucí verše Poeova Havrana. Pěkná televizní pohádka s ještě hezčím příběhem. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

GRINCHe(2000) kterýho hraje Jim Carrey jsem viděl několikrát. GRINCHe(2018) jsem taky viděl. Tahle stará klasika, která běží třeba i na obrazovce v Sám doma(1990) mi ale pořád unikala. Konečně mám tenhle GRINCHovskej rest dohnán. A samozřejmě nemůžu jinak než hodnotit 5hvězdami. Boris Karloff jako vypravěč byl skvělou volbou. Ikdyž i náš Z. Svěrák v GRINCHovi(2000) je taktéž výbornej. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Ano, jak říká DaViD'82 - je to americká vánoční televizní klasika. A já se nedivím. Tradiční americký příběh o Grinchovi přenesený na plátno zručnou rukou Chucka Jonese (e.g. Tom a Jerry) a skvěle vyprávěný hlubokým hlasem Borise Karloffa. A k tomu všemu navrch skvělá písnička, You're a Mean One, Mr. Grinch, která v Americe zlidověla a bez ní (a několika dalších) si tam nedokážou představit Vánoce... ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Samozrejme že som to prvý raz videla v Sám doma. Na patentovaný grinčovský úsmev nikdy nazabudnem. Boris Karloff v úlohe rozprávača a Grincha. Rýmy. Pesničky, ktoré nakladajú Grinchovi, lebo je to anti-vianočné hovado, kradne a nadôvažok týra svojho psa. Texty sú výborné: "You're a monster, Mr. Grinch, your heart's an empty hole. Your brain is full of spiders, you've got garlic in your soul." A dajme si ešte chuťovku na záver: The three words that best describe you, are as follows, and I quote: "Stink, stank, stunk!" No nemajte to radi. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Americká klasika, ktorá mňa až tak veľmi neberie. Nie žeby som nenávidel každého, kto povie Santa Claus namiesto Ježiško (v skutočnosti si radšej pozriem Sám Doma, ako Tri oriešky pre popolušku), ale proste som v tom videl len natiahnutý Chuck Jonesovský kraťas typu Bugs Bunny, než niečo, čo by som musel vidieť každý rok. Ak by som to ale bral ako obyčajný animák, je to fajn (veršovaný príbeh, humor, piesne)...dajme tomu 70%. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

"True meaning of christmas came thru"? to sa myslí tým to pokrytectvo? Myslím, že to vystihuje báseň White Christmas od W. R. Rodgers. Vianoce v sebe nesú aj ďalšie pokrytectvo - šíriť mier a pokoj zatiaľ čo si do úst vkládame utrpenie a smrť, či dokonca ak ide o rozprávky - tak že soby existujú pre ľudí, aby ich zapriahli k saniam a bičovali aby uháňali čo najrýchlejšie. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Chuck Jones bol dobrou voľbou. Presunul svoju poetiku Toma a Jerryho do tejto vianočnej poviedky a rozhodne spravil dobre. Meniť úspešné netreba, aj keď ide o odlišný námet. Vianočný príbeh, ktorý rozhodne ani po vyše 50tich rokoch nezostarol. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hodně se mi líbila hraná verze, přece jen mám rád Jima Carreyho, ale musím uznat, že i ta kreslená, krátká, má stále hodně co do sebe. Třeba to, jak se Grinch pohybuje to je krásně kresleno. A do toho všeho hlas Borise Karloffa, který nezklame ani ve chvíli, kdy nevidíte jeho obličej. Za mě animovaná paráda. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Krátký animák s Grinchem, který v Americe běží každý rok. Konečně jsem se k němu dostal a jsem rád, je to fajn pohádka. ()

ZIASystems 

všechny recenze uživatele

Vánoční animovaná klasika o bytosti jenž tolik nenáviděla Vánoce, že se je rozhodla zkazit i ostatním. Boris Karloff, známější spíše jako představitel Frankensteina, čte příběh o Grinchovi, který převlečený za Santa Clause krade Vánoce do poslední ozdobičky. A samozřejmě se na konci trapně napraví, brek. Ale i tak je to veselé... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dostal ke shlédnutí originálu. Krásná animace, původní báseň (která mně vždycky zajímala nejvíce) fantasticky načtená Borisem Karloffem (jedním slovem geniální) a převelice zábavná jednohubka před spaním s ultimátní vánoční atmosférou. Totální klasika. Nelze se divit, že je to v Americe kult. 95%. ()

anusha 

všechny recenze uživatele

tuzila som to vidiet uz vtedy ked som prvy krat pozerala sam doma a to bolo veeelmi davno ;-) ...je to velmi pekne nakreslene uzastne farebne (prekvapivo vela fialovej farby ;-)) fakt super! ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Nevím jak ostatním, ale mě se remake z roku 2000 vcelku líbil, byl jsem proto zvědav i na původní materiál, ze kterého se vycházelo. A musím uznat, že je právem tento ani né půl hodinový filmeček zařazen do americké vánoční klasiky. Mám rád vánoční filmy, mám rád USA, mám rád animáky a hlavně mám rád Grinche a tento film. Není to ale pořád na maximum, myslím si ale i tak, že když dám čtyři hvězdičky, že filmu neubližuju. Hezké vánoční zpříjemnění. Hodnotím 80% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Spousta lidé mě za to bude peskovat, ale nedá se to moc srovnávat s hraným Grinchem z počátku století. Tohle je prostě nesmrtelná klasika, kterou labužníci znají od nás i díky Sám doma, ale spousta věcí tomu chybí. Především asi to, že si ani nezvykneme na Grinche jako postavu a už je vlastně proměna s koncem. V mnoha lidmi nenáviděném hraném filmu, pro mě však milovaném, máte spoustu času si na Grinche zvyknout, nenávidět ho, milovat ho a soucítit s ním. Alespoň jednou za rok pro to máte slabost. Na mě neuvěřitelně zbrklé a uspěchané. ()

Reklama

Reklama