Reklama

Reklama

How the Grinch Stole Christmas!

(TV film)
Trailer
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný / Muzikál / Fantasy
USA, 1966, 26 min

Předloha:

Dr. Seuss (kniha)
(další profese)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Americká klasika, ktorá mňa až tak veľmi neberie. Nie žeby som nenávidel každého, kto povie Santa Claus namiesto Ježiško (v skutočnosti si radšej pozriem Sám Doma, ako Tri oriešky pre popolušku), ale proste som v tom videl len natiahnutý Chuck Jonesovský kraťas typu Bugs Bunny, než niečo, čo by som musel vidieť každý rok. Ak by som to ale bral ako obyčajný animák, je to fajn (veršovaný príbeh, humor, piesne)...dajme tomu 70%. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Samozrejme že som to prvý raz videla v Sám doma. Na patentovaný grinčovský úsmev nikdy nazabudnem. Boris Karloff v úlohe rozprávača a Grincha. Rýmy. Pesničky, ktoré nakladajú Grinchovi, lebo je to anti-vianočné hovado, kradne a nadôvažok týra svojho psa. Texty sú výborné: "You're a monster, Mr. Grinch, your heart's an empty hole. Your brain is full of spiders, you've got garlic in your soul." A dajme si ešte chuťovku na záver: The three words that best describe you, are as follows, and I quote: "Stink, stank, stunk!" No nemajte to radi. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Pokud jste se někdy ptali, co je to za animák, který chvilku běží ve filmu Sám doma, tak tady ho máte. Povedená pětadvacetiminutová taškařina o Grinchovi (známém spíše z poněkud delšího remaku). Zajímavé je, že postavu, která je věnována zejména dětem, dabuje hororový klasik Boris Karloff. Ale hlavně tento fakt mě k filmu přilákal a líbil se mi. Stejně jako Vincent Price čtoucí verše Poeova Havrana. Pěkná televizní pohádka s ještě hezčím příběhem. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THEN THE GRINCH THOUGHT OF SOMETHING HE HADN'T BEFORE! WHAT IF CHRISTMAS, HE THOUGHT, DOESN'T COME FROM A STORE. WHAT IF CHRISTMAS...PERHAPS...MEANS A LITTLE BIT MORE!" ---------------------- V našich končinách je tradíciou škaredá Popoluška a zarastený starček, v tých amerických je to Scrooge a Grinch. Ja mám vo výbere úplne jasno a nemusel som ani dlho váhať. Vlastne vôbec. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dostal ke shlédnutí originálu. Krásná animace, původní báseň (která mně vždycky zajímala nejvíce) fantasticky načtená Borisem Karloffem (jedním slovem geniální) a převelice zábavná jednohubka před spaním s ultimátní vánoční atmosférou. Totální klasika. Nelze se divit, že je to v Americe kult. 95%. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama