Reklama

Reklama

Inspektor George Gently

(seriál)
  • Velká Británie Inspector George Gently
TV spot
Velká Británie, (2007–2017), 37 h 25 min (Minutáž: 86–90 min)

Tvůrci:

Peter Flannery

Předloha:

Alan Hunter (kniha)

Hrají:

Martin Shaw, Phil Davis, Shaun Evans, Sean McGinley, Lee Ingleby, Owen Roe, Claire Rushbrook, Shaun Dooley, Nichola Burley, Christian Cooke, Amy Huberman (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Inspektor George Gently je detektiv ze staré školy, který se snaží vypořádat s novou dobou a novými způsoby vyšetřování. Pro dopadení pachatele je schopný udělat cokoliv a ví, že hranice mezi policistou a zločincem dokáže být někdy velmi tenká. S pomocí detektiva seržanta Johna Bacchuse tráví své dny tím, že staví před soud členy zločineckého podsvětí, kteří mají tu smůlu, že byl k jejich případům přidělen neohrožený vyšetřovatel. (Televize Seznam)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (19)

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapení. Po náhodném shlédnutí několika epizod konstatuji, že to jsou plnohodnotné dlouhé detektivky. Navíc, v titulku je jmenován pouze Inspektor George Gently, ale on jeho mladý (dle mé ženy nesnesitelný) kolega má asi docela zajímavý "charakterově-morálně-volní" vývoj. Skvělý střih, kamera i atmosféra šedesátých let. Jdu hledat první sérii, protože na EpicDrama to je jaksi na přeskáčku. PS a ještě mi Gentlyho pohled někoho připomínal, jo, kudrnáče z Profesionálů... ;-) ...2024: Opravdu si užívám vztah maigretovsky pevného Gentlyho s trochu hejskovitým a všemožnými předsudky ovlivněným Bacchusem. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Tenhle neúplatný buldok Gently se mi líbil čím dál víc a nejdnou bác. Bacchus je zakomplexovanej vůl s kušnou plnou sžíravých poznámek vůči komukoliv, přesto nebo právě proto mě baví . Jsem u 8/2 série, která rozhodně nepolevuje, naopak přidává na otáčkách s náležitou Britskou atmosférou ze 60 let, je otázkou zda se bude pokračovat ( důvod proč nedám 5* je pro mě nepřekonetelný Endeavour, ) ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Klasická dobová britská detektivka se všemi klady a prakticky žádnými zápory. Tentokrát jsme v 60. letech, v mé oblíbené části Anglie, s tradičně naprosto vynikajícím Martinem Shawem v titulní roli, skvěle přihrávajícím Lee Inglebym a dostatečně zajímavými epizodami, z nichž naprostá většina je výborná, jen občas se objeví nějaká slabší (co se týče zápletky). Navíc je to z doby, kdy se do všeho ještě necpaly kvóty a spousta dalších věcí "na sílu". George Gently je prostě tradiční, pohodová detektivka, která si prostě jen tak příjemně plyne a při tom přináší kupu vynikajících herců ve vedlejších rolích. A samozřejmě parádní dobovou atmosféru včetně kostýmů a hudby. Prostě pecka. Gently je velký sympaťák. Po čtyřech sériích většina epizod za 4*, takže 80% je naprosto poctivých a zasloužených. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Víceméně standardní britská detektivka, tedy vleklá, zdlouhavá a nepříliš zajímavá. Od 5. série tam stále otevírají různá celospolečenská témata, která nijak neznevažuji, ale jsou mi putna, protože já chtěl detektivku a nikoli rozvahy nad problematikou gayů, rovnoprávností žen, odbory, horníky, gamblery, politiky a podobně. Hlavní hrdina ujde, ačkoli je dost magor, a tak se na to dá s přeskakováním dívat. Kazí to nejvíce jeho kolega, takový arogantní primitivní chcípák, který za celou dobu nic nepředvedl a jen prudí svou přítomností v každém díle. Celkově poměrně socialisticky pojatý a málo zajímavý seriál s kriminálními případy. (18%) ()

Muff 

všechny recenze uživatele

Překvapivě koukatelný seriál, Shaw nepřehrává, tempo plyne, střdají se tam výborní angličtí herci, a i když jsem občas rozluštil případ, dřív než detektivové, má vysokou úroveň klasické anglické detektivky typu Vražd v Midsomeru (ale těch starších dílů). Jen škoda, že to v bedně dávají až kolem půlnoci, ta rána jsou pak krušná. ()

Galerie (804)

Zajímavosti (3)

  • První a druhá série se z rozpočtových důvodů natáčely v Irsku. Další natáčení se přesunulo na severovýchod Anglie, často do míst, která jsou předobrazem děje. Šlo mj. o venkov v hrabství Northumberland a města Newcastle and Durham. (Pedro72)

Reklama

Reklama