Reklama

Reklama

Poté, co jeho manželku zavraždí gangster, uvažuje inspektor George Gently o odchodu do důchodu. Když se ale dozví, že se daný gangster účastní pohřbu oběti vraždy, svůj odchod do důchodu odloží. (Viasat)

Recenze (5)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot, na kterém se zkoušelo, zda si to diváky najde. Pilot, který je nejslabším článkem pozdějšího seriálu. S menším rozpočtem, některé postavy hrají jiní herci než v pozdějších dílech. Dějově je to spíše o tom, jak se ti dva dali dohromady čili vražda homosexuálního motorkáře je odsunuta na vedlejší kolej. Rozhodně dobré již nyní, ale především díky závěrečné půlhodině. Do té doby se to jeví jako taková lepší epizoda tuctové kriminálky. Soudy však má smysl vynášet až na základě první regulérní epizody. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Předsudky jakéhokoli druhu potírané Gentlyho mírně ironickým úsměvem a homosexualita jako jedno z ústředních témat, to je na pilotní díl seriálu poměrně odvážné. Slibná je i třecí plocha odlišných morálních hledisek obou policistů. Ten mladší má flexibilnější morálku a úzkoprsé názory, zatímco zkušenější Gently je tolerantnější, ale zato mu páteř nikdo neohne. Poměrně zajímavé rozložení sil může v seriálu fungovat ještě lépe. Otázka je, jestli vzhledem k začátku spolupráce tohle partnerství neskončí rozkolem. Mým problémem je trochu přitažená zápletka kolem smrti mladého motorkáře nešikovně spojená s vraždou Gentlyho manželky. Zhruba v polovině se děj kapku vleče a otáčky zase nakopne až závěr. Nicméně na pilot je to slušné. P.S. Chtěla bych poděkovat tvůrcům, že opět ohákli Armitage do kožené bundy. P.P.S. V rámci jeho filmografie je role Rickyho celkem... nevšední. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, jestli ulítávám na britských reáliích, ale vzhledem k tomu, že jde o televizní film... Jen si představte, že by podobné téma natočila ČT. A opět si říkám, jestli distributor film vůbec viděl. A způsob, jakým Gentley stavěl do latě oprsklého (jinak to nejde nazvat) a (všeho)schopného Johna Bacchuse, mě nadchnul. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní díl, kde na začátku je zabita Gentlyho manželka, načež Gently chce už úplně skončit u policie, ale jen odejde z metropolitní na vidlákov si jakože vyřešit ten svůj poslední případ. Tady mu je přidělen ambiciózní seržant Bacchus, který si to u Gentlyho zrovna neudělá nejlepší, když od začátku hledá k potenc.viníkům důkazy a ne naopak. Zároveň je tu taky ohlalena korupce na místním oddělení, kdy jede bývalý šéf Bacchuse v prodeji drog, což odnesou i 2 místní motorkáři, tak trochu gayové a tak trochu i dealeři drog. A ano jezdí tu na teď opět velmi populárních Triumph cafe racers. Takže na pilot docela dobrý. ()

Pedro72 

všechny recenze uživatele

Tento otvírák uvádí Martina Showa jako supernovu na noční nebe, nový férový polda na scéně, resp. na lovu. Řeže to živého, drogy, organizovaný zločin, homosexualita, mstící se psychopat. A smrt nejbližších. Ale umí i ubrat na tlaku: G: Přemýšlel jsem, zda by pomohla léčba elektrošoky. B: Ne, to nepomůže, stejně pak zůstanou teplí. G: Nemyslel jsem pro ně, myslel jsem pro vás. ()

Reklama

Reklama