Reklama

Reklama

Inspektor George Gently

(seriál)
  • Velká Británie Inspector George Gently
TV spot
Velká Británie, (2007–2017), 37 h 25 min (Minutáž: 86–90 min)

Tvůrci:

Peter Flannery

Předloha:

Alan Hunter (kniha)

Hrají:

Martin Shaw, Phil Davis, Shaun Evans, Sean McGinley, Lee Ingleby, Owen Roe, Claire Rushbrook, Shaun Dooley, Nichola Burley, Christian Cooke, Amy Huberman (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Inspektor George Gently je detektiv ze staré školy, který se snaží vypořádat s novou dobou a novými způsoby vyšetřování. Pro dopadení pachatele je schopný udělat cokoliv a ví, že hranice mezi policistou a zločincem dokáže být někdy velmi tenká. S pomocí detektiva seržanta Johna Bacchuse tráví své dny tím, že staví před soud členy zločineckého podsvětí, kteří mají tu smůlu, že byl k jejich případům přidělen neohrožený vyšetřovatel. (Televize Seznam)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (19)

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Víceméně standardní britská detektivka, tedy vleklá, zdlouhavá a nepříliš zajímavá. Od 5. série tam stále otevírají různá celospolečenská témata, která nijak neznevažuji, ale jsou mi putna, protože já chtěl detektivku a nikoli rozvahy nad problematikou gayů, rovnoprávností žen, odbory, horníky, gamblery, politiky a podobně. Hlavní hrdina ujde, ačkoli je dost magor, a tak se na to dá s přeskakováním dívat. Kazí to nejvíce jeho kolega, takový arogantní primitivní chcípák, který za celou dobu nic nepředvedl a jen prudí svou přítomností v každém díle. Celkově poměrně socialisticky pojatý a málo zajímavý seriál s kriminálními případy. (18%) ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

1.sezóna - 90% - vtipné a poučné, 2.sezóna - 85%, 3. sezóna - 1. díl - děvće co hrálo Agnes bylo maXIMÁLNÍ, - celkově - 88%, 4.sezóna - 85%., 5.sezóna - 80%, vše kazí poslední díl, který je nevěrohodný, 6. a 7. sezóna - standard 80%. Všeobecně kdo hledá kultivovaný britský seriál nemůže s tímhle sáhnou vedle. ()

Reklama

papilon395 

všechny recenze uživatele

Po nevýrazném pilotním dílu to začalo mít grády. Vedle dobrých příběhů je k vidění i výchova seržantů v Británii. Jak seriál postupuje dalšími sériemi, nabývají epizody na společenské závažnosti a divák nemůže než fandit trojici George, John a Rachel. Zatím nejvíc mě dostal díl VII/2 Dýchej a doufej. Je prazvláštní, že knižní předlohy u nás vůbec nevyšly. Současně se ale domnívám, že na rozdíl od inspektora Rebuse, kterého musíte číst a odmyslet si tvář jeho televizního představitele, jsou Shaw a Ingleby nejlepší možní ze všech. ()

Muff 

všechny recenze uživatele

Překvapivě koukatelný seriál, Shaw nepřehrává, tempo plyne, střdají se tam výborní angličtí herci, a i když jsem občas rozluštil případ, dřív než detektivové, má vysokou úroveň klasické anglické detektivky typu Vražd v Midsomeru (ale těch starších dílů). Jen škoda, že to v bedně dávají až kolem půlnoci, ta rána jsou pak krušná. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Tenhle neúplatný buldok Gently se mi líbil čím dál víc a nejdnou bác. Bacchus je zakomplexovanej vůl s kušnou plnou sžíravých poznámek vůči komukoliv, přesto nebo právě proto mě baví . Jsem u 8/2 série, která rozhodně nepolevuje, naopak přidává na otáčkách s náležitou Britskou atmosférou ze 60 let, je otázkou zda se bude pokračovat ( důvod proč nedám 5* je pro mě nepřekonetelný Endeavour, ) ()

Galerie (804)

Zajímavosti (3)

  • První a druhá série se z rozpočtových důvodů natáčely v Irsku. Další natáčení se přesunulo na severovýchod Anglie, často do míst, která jsou předobrazem děje. Šlo mj. o venkov v hrabství Northumberland a města Newcastle and Durham. (Pedro72)

Reklama

Reklama