Reklama

Reklama

Eega

  • Indie Naan Ee (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Po tom, čo ho sok v láske chladnokrvne zavraždí, vracia sa mladík Nani späť na svet ako reinkarnácia muchy. Jeho cieľom je uskutočniť krvavú pomstu. (sochoking)

Recenze (65)

verbal 

všechny recenze uživatele

Od nynějška, pokud mě zase bude ráno budit nějaká šestinohá bzučivka, raději ten srolovaný časák dvakrát obrátím v ruce, než z ní udělám krvavou šmouhu na některé z mých sněhobílých stěn. Může to být totiž podle všeho reinkarnace nějakého chudáka, kterému jsem zprznil manželku! Té kofole, co tohle spáchala, rozhodně nelze upřít talent a úžasnou fantazii. Je ovšem velká škoda, že jimi plýtvá na infantilní cigánské romanťárny, nad kterými si nejedna extrémně obézní, náruživá divačka mexických telenovel s gustem zakrouží dvěma prsty po chátrající, léty zanedbané a neholené rybě. A tak Dezider Tancoš miluje Esmeraldu Blaharovičovou. Miluje ji dokonce tak bezmezně, že se ani nesnaží ji hned pořádně ožrat a ojet na hajzlu v nádražce. Ne, místo toho vymýšlí půl filmu spoustu kýčovitých, romantických pičičovin, ze kterých musí naší drahé Otýlii ty prsty perfektně klouzat a slzy štěstí stékat po jejím vepřovém obličeji. Co gadžo nechtěl, Esmeralda se povrchně a bez lásky!!! zalíbí (cynický eufemismus pro nastříkání šlehačky do díry v narozeninovém dortu) i bezskrupuloznímu králi čorkařského impéria, říkejme mu třeba Stojka, který se rozhodne svého soka ve smočení odstranit z cesty. A učiní tak přesně ve chvíli, kdy Esmeralda podlehne Deziderovu tokání a její nohy začnou mířit do třičtvrtě na tři! No řekněte sami, není to osudově tragické, až by vám vyhrkly natrávené zbytky večeře? A jelikož Dezider patrně jebal na Višnu, převtělil se v pomstychtivou mouchu, co se snaží Stojku ubzučet xmrti a nakazit jej nějakou nepěknou chorobou ze snídaně v úplavicové latríně v daliti čtvrti. Docela by mě zajímalo, jak by to vypadalo, kdyby se reinkarnoval třeba v ptakopyska. Učitě by to bylo srdcervoucí a byla by spousta lekrace, takže doufám, že bude dvojka nebo aspoň americký rymejk s Edý Márfym. Tak, u Šivy, a co já teď s tím?? Ta úžasná fantazie a natočení na pět čuráků, obsah a poťouchlé prokládání cigánskými tanečky na úrovní bombajské žumpy. No, Lakšmí raď! Vyřeším to chalamounsky. Vrazím tam dvě s budoucí opcí na třetí, kdybych se náhodou někdy bezhlavě zamiloval do nějaké cikorky se slušivým, zářivě žlutým jebákem mezi srostlým obočím. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Bollywood v té nejzábavnější podobě. Něco podobného tady nebylo k vidění léta a dlouho zase nebude. Pro diváka, nezasvěceného do fenoménu Bollywoodu, může být první čtvrtina filmu poněkud otravná, se všemi těmi přepjatými hereckými výstupy a otravnou indickou disco odrhovačkou, doprovázející milostné tokání hlavního hrdiny, ale potom…Potom, po reinkarnaci hlavní postavy do mouchy, přichází ke slovu neskutečný gejzír invence a nápadů, stmelené v jednotící motiv pomsty jedné mouchy zavilému záporákovi za zabití a pokus přebalit holku. Nechybí muší posilování ala Rocky, mini brejličky, maska a železné rukavičky, stejně jako různé vynalézavé způsoby, jak někomu může maximálně znepříjemnit život několikacentimetrový tvoreček, to vše ve jménu krvavé odplaty. A hlavně – s přibývající stopáží vám už ani nepřijde uhozená synopse „moucha se mstí zloduchovi a jeho kumpánům za smrt a svoji holku“, naopak vám její postavička začne být, i navzdory digitálním pixelům, velmi sympatická. Bodík navíc dávám za skvěle gradující finále.__PS: Viděno s anglickými titulkami. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet INR300miliónov ($5miliónov)Tržby Celosvetovo ▐ Čo tých Indov nenapadne, akčný muší úlet ako sviňa. Počítačová animácia, žiadna veľká sláva ale zas na tú nápaditosť čo z toho srší to maximálne vynahrádza. /70%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

KDYSI DÁVNO ŽILA JEDNA MOUCHA. A NEDALEKO TÉ MOUCHY ŽIL ZLÝ MUŽ...... /// Místní bohatej vobšourník právě nedostal za svůj humanitární dar to, co vočekával. Navrch má chlapík s mopedem. Bindu totiž nemá jen hezkou tvář, ale i rozum… Och, jak romantické…, procházka nočním městem, popěvek (...z tebe se stávám bláznem la la la…), jenže… - TAK SE UKAŽ INDICKÁ LÁSKO! (ta korejská dokáže divy!) Jeff Goldblum zamáčkne nostalgickou slzu, protože vobšourník loudí, ale moucha zasahuje. Vlastně prudí. Bavte se humorem… prostě jako když vás sere moucha (komár…atd.). Standartní Bollywoodská filmařina, která mě ničím neurážela, ale nadšení si nechám na indy (jindy vole, jindy!). Smekám před fantasií tvůrců, která je hlavně v tý druhý hoďce, takovou nevtíravou přehlídkou píčovin, jenž potěší ty 12tiletý i ty 13tiletý, i ty 14ti…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem moucha a chystám se sejmout člověka. 2.) Potřebuju zjistit, co mám dělat, abych kvůli mouše neskončil na Diazepamu. 3.) Thx za titule ,,Niktorius“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Proste paráda. Rajamouli je určite jeden z najtalentovanejších ,najproduktívnejších a teraz už aj najnápaditejších indických režisérov súčasnosti.Skvelo narolovaná filmová jazda, v ktorej je ústredný hrdina presunutý na druhý svet, samozrejme kôli milostnej konkurencii. Nechcela to mucha a nerátal s tým ani on. No každopádne ožil ako mucha a práve jej formou si ide odmakať pomstu. Napriek dodržaniu " indickej minutáže " tancovačiek bolo pramálo , pri zrode muchy dokonca eng verzia " LIFE IS BACK " a vlastne celkové balenie je luxusné. V niektorých pasážach Mi to pripomenulo Pixarovcov. Nápadov bolo neúrekom, vtip sa striedal s úžasom. Veľká spokojnosť. India prekvapila. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film, v němž se zabitý hrdina znovuzrodí jako moucha a bzučíce křidélky osnuje pomstu... V konceptu zachycení přeměny člověka v Mouchu tedy Rajamouli došel dál než Cronenberg a vylezl z toho zatím jeho nejzdařilejší, nejnápaditější a nejzábavnější snímek. A do Samanthy jsem se asi zamiloval. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Prostě Bollywood. Zde kvalita převyšuje kvantitu. Opravdu pozoruhodný a suprový snímek. Nemám k tomu žádné výhrady. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Milostná romance sklouzávající k cukrkandlu se změní v momentě, kdy je Nani zavražděn a vrací se zpět v podobě mouchy. Zrození - voda - křídla - podrážka boty - bublifuk - tenisový míček - jablko - vrabec a přistání v nápoji s kostkami ledu a lístky meduňky připomene populární Mrňousky. Akce od té chvíle střídá akci a Nani má jen jeden cíl - zabít svého vraha. V tom mu pomáhá půvabná Bindhu, do níž se zamiloval a kvůli níž zemřel. Skvělá scéna v páře, křižovatka připomene vtip P. Kantorka a během havárie auta je cítit každé zrnko písku. Vrah Sudeep pozná, že zničit mouchu není jen tak. A zdá se, že ani černá magie nepomůže. Vtipné, skvělá hudba i kamera a závěr vskutku bombastický. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Co všechno dokáží ti Indiáni vymyslet, to mě hlava nebere. Pěkný příběh, chvílema vtipný, i když je hooodně dlouhý. Na začátku jsem si myslel, že to bude blbost, všechno působilo tak levně a ani mě to nebavilo, pak stačilo převtělení a už to bylo v pohodě. Neinspiroval se režisér u Zacka Snydera? No ale zase na druhou stranu některé záběry by ani Snyder nevymyslel. Koukal jsem na to v originále, bylo hrozný poslouchat herce, když se snažili mluvit anglicky. Maj tak příšerný přízvuk, že by tomu ani angličané nerozuměli. Raději to měli natočit ve svém rodném jazyce, než takto. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

První polovina je fakt nuda k uzívání, kdy se člověk baví akorát tím, jak je ten Bollywood ujetej a naivní. Když už konečně přijde na řadu pomsta od mouchy, má to fakt grády a finále je opravdu akční smršť. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tá skurvená mucha mi pila krv celý film! Nenormálne som si želal, aby ju ten cigoš zabil. Dve hviezdičky udeľujem za efekty. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Neskutečně bizarní nápad – pomsta mouchy na člověku. Chvilkama horor (útočící ptáci posedlí zlým kouzlem), chvilkama legrace (muší posilovna), ale vždycky zábava. Když ve staré bajce myška pomohla lvovi, dalo se předvídat, že i myš může být někdy užitečná obrovitánské kočce. Ale jak může obyčejná nejedovatá moucha postupně dohnat k šílenství a likvidovat lidského protivníka, tak to vytrysklo z autorské fantazie, před kterou já jen smekám. Muší pomsta byla rafinovaná a stupňovaná. I když jí často šla náhoda hodně naproti a elektřina i elektrické spotřebiče jí snad přímo fandily. Nevadí, na to jak byla muška zábavná, si tuhle pomoc neživých předmětů zasloužila. Výtvarně skvělé a hravé. /2. 8. 2017/ ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Není Moucha jako Moucha, na rozdíl od té Cronenbergovy je tahle indická moucha miloušská a prďácká, skvěle vypadá a je s ní sranda. Dlouhý čas jsem s tímhle filmem otálel, trochu jsem se bál, že mi animované sekvence nesednou a nebudou mě bavit, ale naopak právě kvůli nim se mi nakonec Eega tolik líbila. Nejenom že je výborně udělaná, ale je i vtipná, už dlouho jsem se u filmu takhle nenasmál. Tedy myslím normálně nenasmál, ne nenormálně, jako třeba když se u nějakého horroru řehtám vyhřezlým vnitřnostem nebo vyteklým mozkům. Ale to neznamená, že je to jen nějaká roztomilá komedie, je to totiž dost černá komedie, vždyť míchat otázky života a smrti dohromady s humorem a písničkami, na to jsou v Bollywoodu machři. 90%. T: A tak mě ještě napadlo - že by se páni Indiáni inspirovali tady? http://www.csfd.cz/film/10967-acid-house/komentare/ ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tati, prosím vyprávěj....... Kdysi dávno žila jedna moucha a nedaleko té mouchy žil zlý muž. Zrození mouchy a její první let, to byla paráda. Příběh o lásce, penězích, smrti a pomstě. A jak je v Bolywoodu zvykem, vše je to zahaleno do úžasného hudebního hávu a podpořeno krásnou choreografií. Příběh reinkarnace muže v mouchu je stokrát lepší, než Zrození z Nicole Kidman. Já jsem si tento příběh krutě užíval. Pastva pro oči, drama, sranda a ke konci krutý horor. CITÁT - Zabiju tě.......... Tedy, řeknu vám, nasraná moucha dokáže dělat zázraky. Teď abych se bál nějakou zabít, ta by mi dala - jehlou do oka.CITÁT - Já jsem znovuzrozený Nani........... ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Moucha, v žárovce posilující s vlákny. Mafiánovi pohůnci nosí šéfovi k identifikaci těla muších "nepřátel". Naboostrovaní vrabci vylétají z poklopce a s jestřábím křikem loví kořist. A mnohé další scény, které jsou výš než "over the top", s nadsázkou až na půdu. Tohle je možné jen a pouze v Bollywoodu. Škoda rozvláčnosti. Škoda auto included: https://twitter.com/josefhorky/status/307043926718705664/photo/1 ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

30 minút sa film niesol v romantických vodách. Po uši zamilovaný tlk prenasleduje dievča, ktoré ho ignoruje, ale potom sa to zlomí a začne toho dotieravého jedinca tiež lúbiť, už už na scénu prichádza Happy end, v tom do ich lásky vtrhne drzí milionár, ktorý sa nezmieril s faktom, že ho žiadna žena neodmietla až táto a je jasné, že to na svedomí má tento dotieravec, ktorý pod jeho smradľavými nohami zomiera. Do tej chvíle som myslel, že sa z toho presladeného kompótu povraciam, ale práve tu začína náš fantasy príbeh o muche, ktorá chcela zabiť človeka, že nemožné to nepoznáte tuto muchu, je veľmi pilná, rozumná, a hlavne dotieravá. Najprv som si v duchu hovoril, že tých 30 minút romantického klišé bolo lepších ako mucha a jej odveta, ale mýlil som sa, už dlho som sa tak dobre nenasmial. Len za tu zábavnosť nevďačím muche, ale jej obeti (K. Sudeepa), kvôli jeho bravúrnemu výkonu som sa parádne bavil. Strihol si drzého a namysleného zbohatlíka a vzápätí zahral šialenca bojujúceho z muchou, naozaj parádny výkon. Hudba mi roztancovala krk, bola úchvatná. Príbeh je tak absurdný, až je skvelí, je tak bláznivý, až je výnimočný, je tak fantazmagorický, že je úchvatný. Tých 134 minút mi ubehlo hrozne rýchlo, stále sa tu niečo dialo a tak nuda nehrozila. Jedine čo mi trocha vadilo boli triky, boli viditeľné digitálne aj v takých scénach, kde byť nemuseli. Ale aj tak som nadšený, nečakal som, že ma tak Indický film nadchne. ()

devNull 

všechny recenze uživatele

Uz dlouho jsem se takhle nepobavil. Pekny strih, fajn herci, vtipne napady, napinave az do zaverecne "bitvy". A uplny zaver me jeste uklidnil. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Výborně jsem se pobavil. S Indickou tvorbou, potažmo celým Bollywoodem, teprve pozvolna začínám, ale rozhodně nehodlám končit. Docela mi vyhovuje to audiovizuální pojetí a jednoduchost, což mi vždy dokáže zvednout náladu. Pravdou je, že se dost nešetří stopáží a najít film pod dvě hodiny je trošku test zručnosti. I Eega tak ze začátku trochu zaostává a rozjíždí se pomalu, ale po těch zhruba 20 minutách kdy přijde na scénu okřídlená potvora, začne smršť invenčních nápadů a neskutečně gradující mučení svého protivníka. Výborně! 85% ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Sice další videoklip ve filmu, ale jen jeden, takže se to dá. Nicméně příběh je originální. Je to sakra vtipné, dobře natočené s parádními nápady. Tady musím dát plnej. Šílenej film, ale fakt jsem se moc bavil. ()

Reklama

Reklama