Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neobratný zločinec Bill Hayward, kterého podmínečně pustili po osmi letech strávených ve vězení, se má postarat o své dva syny, které téměř vůbec nezná. Metodou pokusu a omylu pracuje usilovně na tom, aby jim konečně byl tátou. Když se mladší chlapec dostane do potíží kvůli Billovu bývalému zločineckému gangu, musí Bill svým synům ukázat, jakým otcem a člověkem vlastně chce doopravdy být - dobrým tátou, nebo tátou, který zůstane na svobodě. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (32)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Britská sociální klasika odehrávající se ve špíně londýnského předměstí, kde ulicím vládnou drogové gangy a děti se učí starat se o sebe už na pískovišti. Typicky syrové a bez příkras. Vedle výborně hrajícího, takřka neznámého, Charlie Creed-Milese zaujme zástup známých tváří - Gregory, Maskell, Serkis, Flemyng, Rheon či Olivia Williams, to už jsou vesměs prověřená jména a o to víc mě tady potěšili. Paráda. 90% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv může poster lákat na boxer, nevěřte tomu. Připravte se na další sociálně ladění příběh se špatnými herci a nevhodnou hudbou. Na scénáři spolupracoval i Daniel Michael King, ale jeho předloha nebyla dobře natočena. Druhý scénárista tohoto filmu Dexter Fletcher si zde poprvé vyzkoušel režisérské křeslo. Ve filmu zazní This is Freedom. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Sebrané spisy asociální z britských ostrovů téměř nikdy nezklamou a vždy něčím překvapí, obzvlášť výběrem klientů institucí pro lidský odpad, tentokrát jsem nemohla spustit oko z Willa Poultera, s přehnanými rysy oživlé komiksové postavy, které mu stačily na vyjádření všech hnutí mysli. Periferní klasika je zde konfrontována s přípravami na bombastickou olympijskou událost, kde v kontextu každodennosti jeho obyvatel ční rozestavěné sportovní chrámy neskutečně a vzdáleně, jako z pohledu na Mars a ne z okna vlastního ošoupaného bytu, kde mají i malá vítězství mnohem větší cenu a za chyby se musí tvrdě zaplatit, zvlášť za ty promlčené a nezjevné... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Sociální drama schované za poster, který napovídá, že půjde spíše o nějaké bitkařské krimi, ale ono ne. Je to jeden z dalších příběhů o novém začátku, o dysfunkční rodině, o sociálně slabých.. Britové mají na takové talent, přestože jsem ještě nenarazila na žádné, které by mi opravdu vyrazilo dech. Pokaždé je to nějaký unikátně zpracovaný příběh, od kterého mě ale částečně odpuzuje "špína" a nesympatické ksichty kolem. V Anglii žiju už více jak rok a nechce se mi věřit, že je to na ulici až tak špatné, v tom pravděpodobně vězí zakopaný pes :-) (Každopádně haranti tu na facku vážně jsou)..A to drogové pozadí se mi tam úplně nelíbilo, přesto musím uznat, že díky tomu do sebe vše zapadalo. Silné 3*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DAŘILO SE NÁM DOBŘE, NEŽ SES UKÁZAL TY, BILLE. NIKAM NEJDEŠ. NE. ZŮSTANEŠ TADY A VYŘEŠÍŠ TO. ŘEKNEŠ SOCIÁLCE, ŽE NA NÁS DOHLÍŽÍŠ....“ /// ,,Neznamenáš pro nás nic“ řekl chlapec tatínkovi při setkání po letech. Asociální Británie. Fotra pustěj z lochu a doma ho čekaj dva parchanti. Vlastně nečekaj. Stará si to píchá někde pod Pyrenejema a co teď? Zpátky za katr se mu nechce a parchanti nechtěj vo ústavu ani slyšet. ,,DLUŽÍŠ NÁM TO!“ Čtvrť, kde kouření ptáků je jen bokovkou, práce sprostý slovo a kde se žije z fetu nikdy moc dobrejch věcí (ani lidí) nevyprodukovala. Syrovej svět a tomu podobnej příběh ze života. Sociální pohádka o kriminálníkovi (tady bacha - seděl jen jednou!…), jenž zvítězil nad lží a nenávistí (drogama a mafií). ,,TVŮJ TÁTA JE FAJN!“ (ale no táák, takhle to přece nefunguje!) ,,JSI DIVOKEJ BILL? SEŠ V PĚKNEJCH SRAČKÁCH!“ (tak to už je mnohem lepší!) Podrážděj lidský city a opustí mě před vyvrcholením. Hnusáci! Sociální dramata by měli mít srozumitelný a ukončený konce, protože v životě to tak prostě je (zůstat nedodělanej je špatně! To tě neučili?). 3a½! a fláknu 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Poznám, kam choděj prachy Britskejch daňových poplatníků. 2.) Zjistím, jestli je kurva dobrej dárek k šestnáctinám. 3.) Thx za titule ,,EvaShakii“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Scenárista Danny King, rodák z Sloughu, ví, co to je vězení a sociální nejistoty. Byl totiž několikrát zatčen a usvědčen z vloupání a krádeží motorových vozidel. (Terva)

Reklama

Reklama