Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neobratný zločinec Bill Hayward, kterého podmínečně pustili po osmi letech strávených ve vězení, se má postarat o své dva syny, které téměř vůbec nezná. Metodou pokusu a omylu pracuje usilovně na tom, aby jim konečně byl tátou. Když se mladší chlapec dostane do potíží kvůli Billovu bývalému zločineckému gangu, musí Bill svým synům ukázat, jakým otcem a člověkem vlastně chce doopravdy být - dobrým tátou, nebo tátou, který zůstane na svobodě. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (32)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vidim, ze niektori od toho ocakavali gangsterku. Ja som vdaka reziserovi feel good pecky Eddie the Eagle ocakaval nieco pohodovejsie napriek prostrediu v ktorom sa to odohrava a prakticky som to aj dostal. Je to sice socialna drama, ale nakoniec sa to skonci relativne happyendom a hlavny hrdina je napriek svojmu menu väcsinu filmu krotky jak baranok. Prostredie v ktorom sa to odohrava je vykreslene perfektne a celkovy ton filmu je povzbudivy. Finalna bitka je uveritelna a zabavny tym, ze akonahle náš hrdina zmlati bosa a najväcsieho ranara, tak ti ostatni hned zdupkaju. Takze aj ked sa jedna o milionkrat obohrany pribeh tak to stale funguje a za jedno pozretie film rozhodne stoji. 6/10. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Sociální drama schované za poster, který napovídá, že půjde spíše o nějaké bitkařské krimi, ale ono ne. Je to jeden z dalších příběhů o novém začátku, o dysfunkční rodině, o sociálně slabých.. Britové mají na takové talent, přestože jsem ještě nenarazila na žádné, které by mi opravdu vyrazilo dech. Pokaždé je to nějaký unikátně zpracovaný příběh, od kterého mě ale částečně odpuzuje "špína" a nesympatické ksichty kolem. V Anglii žiju už více jak rok a nechce se mi věřit, že je to na ulici až tak špatné, v tom pravděpodobně vězí zakopaný pes :-) (Každopádně haranti tu na facku vážně jsou)..A to drogové pozadí se mi tam úplně nelíbilo, přesto musím uznat, že díky tomu do sebe vše zapadalo. Silné 3*. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Britská sociální klasika odehrávající se ve špíně londýnského předměstí, kde ulicím vládnou drogové gangy a děti se učí starat se o sebe už na pískovišti. Typicky syrové a bez příkras. Vedle výborně hrajícího, takřka neznámého, Charlie Creed-Milese zaujme zástup známých tváří - Gregory, Maskell, Serkis, Flemyng, Rheon či Olivia Williams, to už jsou vesměs prověřená jména a o to víc mě tady potěšili. Paráda. 90% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Sebrané spisy asociální z britských ostrovů téměř nikdy nezklamou a vždy něčím překvapí, obzvlášť výběrem klientů institucí pro lidský odpad, tentokrát jsem nemohla spustit oko z Willa Poultera, s přehnanými rysy oživlé komiksové postavy, které mu stačily na vyjádření všech hnutí mysli. Periferní klasika je zde konfrontována s přípravami na bombastickou olympijskou událost, kde v kontextu každodennosti jeho obyvatel ční rozestavěné sportovní chrámy neskutečně a vzdáleně, jako z pohledu na Mars a ne z okna vlastního ošoupaného bytu, kde mají i malá vítězství mnohem větší cenu a za chyby se musí tvrdě zaplatit, zvlášť za ty promlčené a nezjevné... ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Bill je zkrachovalý dobrák se šusťákovkou, který se po osmi letech vrací z vězení, aby mu mohl dělat křoví nespočet slavných britských ksichtů. Po dějové stránce to není nijak objevné, Bill si hledá cestu ke svým dvěma synům, ten starší klátí kadeřnici, mladší prodává crack a na všechny dohlíží šlapka. Je to milé, předvídatelné, tuctové, do závěrečného zúčtování bezkonfliktní, až se jeden ptá, kolikrát museli tvůrci hvězdnému obsazení přeblafnout, aby se v něčem takovém objevili. Fakt je, že tento dojemný příběh jistě zahřeje u srdce kdejakého buzeranta či obstarožní ženu v domácnosti, naopak diváka s koulema na správném místě nasere do běla a od zkaženého dne mu nepomůže ani hospodské pošťuchování v závěru. Zpochybňujte si mou mužnost, ale s o to větším podivem musím přiznat, že mně stopáž uběhla rychleji než nerdovi první šukačka. Dokonce jsem ani nestihl nasadit kyselý ksicht. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Scenárista Danny King, rodák z Sloughu, ví, co to je vězení a sociální nejistoty. Byl totiž několikrát zatčen a usvědčen z vloupání a krádeží motorových vozidel. (Terva)
  • Natáčení převážně probíhalo v londýnském East Endu a Newhamu. (Terva)

Reklama

Reklama