Reklama

Reklama

Anna Frank

(TV film)
  • Česko Anne Frank (více)

Obsahy(1)

Její život se stal legendou. Film na volné motivy knihy popisující vzpomínky na Annu Frankovou její blízké přítelkyně Hanneli Goslarové. Zachycuje jejich první setkání v Amsterdamu v době německé okupace. S nástupem protižidovské zákonu jejich rodiny opuští své domovy a životy v Německu. Jejch přátele a blízcí jsou náhle pryč. I oni jsou rozděleni rozhodnutím rodiny Frankových ukrýt se v tajném obydlí. Hanneli se marně snaží Annu kontaktovat. Ta žije v doměni, že uprchl do Švýcarska. Podaří se dlouholetým přátelům se opět setkat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Celkem mě udivuje hodnocení odpadem od některých uživatelů. Ale je to věc pohledu a názoru, sám jsem dal několikrát odpad i některým megahitům zde. Jenže ohodnotit odpadem takový film, který už svým obsahem a odkazem nemůže nezanechat v někom odezvu, to už je bezduchost. Film má jistojistě určitou kvalitu a jeho dějové pozadí sice už tak filmově otřepané má stále svou historickou hodnotu a tudíž bych dal minimálně za jednu hvězdu, když už bych chtěl dát na frak té na city hrající esenci. Za sebe hodnotím film Alberta Negrina za 4 a troufám si tvrdit, že jde o dost lepší snímek, než např. PIANISTA aj. Jde sice o odlehčený film o brutalitu koncentračních táborů na úkor citových vazeb a hlubších osudových linek, ale právě proto je film tak jedinečný. Co pak filmu dává hlubší smysl a prohlubuje emoce je bezpochyby hudba Ennio Morriconeho. Poslední dobou mi jeho hudba už tolik nesedla, ale tady předvedl přesně to, co asi každý filmový režisér a producent od skladatele očekává. Jeho smutné a zároveň až romantické pasáže dávají příběhu nečekanou podobu. Film, děj a hudba jsou dohromady stránkami knihy, kterou jsem sice nečetl, ale jakoby ano. Jen u knihy máte takový ten jistý pocit, že rozumíte, že jste pochopili, že jste se jen nebavili, ale poznali a u tohoto filmu jsem měl právě tento pocit. Až laškovný PIANISTA, krutý SCHINDLERŮV SEZNAM, reálný ODSUN, to všechno jsou dobré filmy na dané téma. ANNA FRANK jde ale mnohem dál, upouští od krutostí, které jsou již známé právě z oněch jiných filmů a soustředí se na člověka a jeho pocity, možná na úkor toho všeho trochu zlehčuje, ale to budiž odpuštěno. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tři verze tohoto příběhu a toto zpracování mě dostalo nejvíce. Silný příběh, jenž je zaměřený více na pobyt v lágru než ve skrýši a který klade věčnou otázku proč..... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další velmi dojemný příběh o smutném období jedné kruté epochy 20. století. Byť se jedná o TV film, na výpravě se nešetřilo a scénář byl napsán s absolutním respektem jak to jen šlo. Škarohlídi sice neopomenou zmínit knihu a co všechno bylo opětovně vynecháno, ale každý skutečný filmový fanoušek ví, že kniha se kompletně do filmu přenést prostě nedá. Do příběhu je vsunuta i nějaká ta kapka romantismu k většímu citovému pojetí. Události v koncentračním táboře je už tragédie tragédií sami a sobě. Scéna, kde jsou do budovy s několika hustě kouřícími komíny jakožto do do sprch zavedeni nejdříve dospělí a pak malé děti ani dnes nemůže rozumného člověka ponechat chladným. Film, který z počátku vyvolá úsměv na tváři, aby pak dojal, šokoval a v závěru vyvolal slzy v očích. Televizní film, který stojí za shlédnutí. ()

Eruwen 

všechny recenze uživatele

Takový klasický televizní film co do zpracování. Samozřejmě, o tématu nemluvě - to mluví samo za sebe a vykouzlilo to ony tři hvězdy. Mladá Anne je dobře zahraná a celkově je to takové vlažně sledovatelné. Tím myslím to, že ve mě zanechalo hlubší stopu přečtení si hesla o Anne Frank na wikipedii, zatímco tento film mi dal jen pár velmi omezených základních fakt a spousty spousty omáčky, která je velmi diskutabilní (konkrétně např. scény z Osvětimi, kdy Anne hovoří s komandantem, který vede děti do plynu - opravdu by tam mohla volně postávat takovou dobu a on by se s ní opravdu takhle bavil?? Nemyslím si.. A jako další příklad je vztah k matce, který je v knize popsán tak, že měly často spory a Anne matku příliš nemusela, kdežto tady je to jedna velká (ne)šťastná rodina). Hudba film samozřejmě dokonale podkresluje a i díky tomu si zaslouží ode mě celkové hodnocení 3 hvězdy, ale myslím, že toto téma bylo natočeno i jinak a daleko lépe. Čekala jsem od toho mnohem více (především část, kdy se rodina schovává, měli rozvést více), ale na druhou stranu, jedná se o vzpomínky Anniny kamarádky, která se s nimi neschovávala a zřejmě proto tam tu nejdůležitější část knižní předlohy odbyli jen pár minutami, což mě ale mrzí.. ()

desnik 

všechny recenze uživatele

Četl jsem knihu, kde je popsaný hlavně život, když se Anna s rodinou schovávala....takže jsem byl zprvu zklamaný, že tuhle část jejího života "odfláknuli" cca pěti minutami. Ale po polovině filmu jsem byl příjemně překvapený, protože se docela zajímavě podařilo zachytit hlavně to, co musela s rodinou prožít v posledních letech svého života....což v deníku nebylo. Herecké výkony byly nadprůměrné, vyzdvihl bych krásnou hudbu!!!!! ()

kinematograf 

všechny recenze uživatele

Nevím jak tomuto filmu může dát někdo odpad! Je to hloupost a dyštak se aspoň vyjadřovat slušně. Film je krásný i když filmu Deník Anne Frankové (2001) se to nevyrovná. Odpad si ten film nezaslouží už jen kvůli skvělé hudbě! ()

Reklama

Reklama