Reklama

Reklama

Te shu shen fen

Trailer

Obsahy(1)

Policista Chan Chi-Lung (Donnie Yen) pracuje již dlouhé roky v utajení, aby mohl infiltrovat gangy v Hongkongu. Rád by se ovšem vrátil ke sboru, neboť triády začínají dělat čistky a v ohrožení začíná být nejen on a jeho lidé, ale i jeho matka. Kapitán Cheung, který Chana do utajení poslal, ho však nechce vzít zpět dokud nesplní svůj poslední úkol - dopadnout Sunnyho, bývalého Chanova kamaráda, který odjel do USA a nyní se vrací do Číny. Chan tedy se speciální identitou odjíždí do kontinentální Číny, aby dokončil svou práci.
Donnie Yen ve filmu opět předvádí své bojové umění, ovšem místo klasického kung-fu zde můžeme vidět souboje více se blížící pouličnímu stylu - surové a neuhlazené. (Tamten)

(více)

Recenze (45)

maty39 

všechny recenze uživatele

Nechci nikoho napínat a tak raději vyklopím, že Donnie se už vyskytnul v lepších, ale i v horších filmech. Donnie hraje celkem sympatického floutka a člena gangu, který je vlastně policistou v utajení (jak jinak). Policie i jeho zločinečtí nadřízení ho vyšlou došlápnout si na jednoho svého bývalého chráněnce, který si začíná vyskakovat. Netřeba říkat, že vše se malinko zamotá a Donnie dostane prostor předvést co v něm je. A poměrně často. Bitek je dost, jsou dobře nasnímané i provedené (žánrový nadstandart, ale ne úplná špička). Pokud hledáte slušný akčňák a máte rádi Donnieho, tak asi moc zklamaní nebudete. Ale jak jsem říkal na začátku, viděl jsem lepší Donnieho taškařice. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Poriadne sklamanie. Presne tento styl azijskych filmov nemam rad. Uvrestane, plne neuveritelnych trikov, len s par bojovymi choreografiami, ktore potesia oko a cele je to akosi prepalene a neautenticke. Zvlast vystupovanie a gestikulacia s grimasami hercov. Donnieho sledujem uz od cias Red Force a toto je jednoznacne z jeho strany herecka zumpa. Ked teda aktualne "nebojuje". Pribeh neriesim. Je klasicky a nicim extra vynimocny. Ale chut som mal istotne vacsiu a jedna styridsatkilova krehka poletujuca kraska nestaci. Slabe jak caj. Neodporucam. ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Zklamalo a hodně. Doufám že je to jen Donnieho slabší chvilka protože i choreografie soubojů mě zrovna nějak moc neoslovila. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě to nebavilo. Jen za souboje, které jsou aspoň trochu záživné dávám 1 *. Donnie Yen je nejlepší jako IP Man, tím to hasne. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Celkom sklamanie, i keď sa ťažko popisuje prečo. Nedôveryhodne zahraná postava Donnieho Yena, neoriginálny dej, prehravajúce postavy, nevhodne použitý humor... Jednoducho film príliš nefunguje, ale stále je vďaka akčným scénam na čo pozerať. Tak 5/10. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se Donnie Yen držel ve svém bojovém umění zkrátka, jinak by asi soupeři proti němu neměli vůbec šanci. Bohužel to tak nějak ubírá na tom hlavním lákadlu. Sice jsou souboje na vysoké úrovni a určitě nenudí, ale mohlo to být o kousek lepší. Dalším slabým místem jsou dialogy a příběh obecně, celkem hloupé a nijak to nezujme, avšak krátkosti nemusíme tu vatu sledovat příliš dlouho. Naopak příjemným a milým překvapením je Tian Jing :) a rosková hudba, která bojovým scénám hezky seděla. Čistý průměr, 3* ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Už mi chyběli řádné čínské bitky, takže volba přišla na tohle. A když beru v potaz akční scénky a fighty, tak pohoda. Styl boje paráda, pěkně "co mám po ruce", použiju a vyhraju :) Policajtka taky občas dobře zatápěla. Příběh taková klasika, která nijak nepřekvapila, ani nezklamala. Ale finálová automobilová honička a bitka neměla sakra chybu! 6,5/10 ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamání, příběh nic moc, hlavní postavy nic moc a souboje jakby smet (jen ta první bitka s pankáčem byla povedená). Hmm dalšího Yipa se hned tak nedočkám:((( ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Moc se líbí komentář uživatele Flipnic, protože s mnoha jím popsanými aspekty se ztotožňuju. Donnie je borec, o tom není sporu. Boje jsou špičkově udělané a moc dobře se na ně kouká. Takže snad jen proč nedávám plné hodnocení - scénář. Bylo to pro mě nepřehledný a některé scény byly slabší. Ale jsou to silné čtyři hvězdy. 80% ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod, proč se na film podívat, je akce. Souboje nasnímané slavným Peterem Pauem v sobě mají nepopiratelnou krásu a švih. Všechno ostatní je hovadina prvního řádu. Film jen pro skalní příznivce žánru. 3/10 ()

vieriX 

všechny recenze uživatele

Bohužel jeden z nejslabších filmu posledních let od Donnie Yena. Akce až nezvykle slabá a zapletka tak nějak hloupa postradajíci nějaký hlubší smysl a neni tu pevně stanoven zaporák. Souboje snad jen jeden na začatku plus finálni který aspoň něco zachrání. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Děj klasický storkát omílaný průběh, v podstatě hloupá hovadina... Ale Donnie Yen je pašák a bitevní scény jsem si užíval.. ten chlapík je na svůj věk v neuvěřitelné formě... A je to sympaťák... ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Policajna infiltracia do nebezpecnej zlocineckej skupiny, tento rok asi po piaty krat a stale vyborne, a vobec ma to neprekvapuje. Myslim si ze film teda rozhodne nestoji len na Donnie Yenovi alebo na bojovej choreografii, je tu dobry pribeh a dobre akcne sceny, ma to vtipny nadych a klasicky afektovane herecke prejavy, peknu policajtku, zabavnu autonahanacku a zakoncenie ako inak komfrontacnym subojom. ()

Azrael 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco víc?... ano. Nudil jsem se…ne. Musím říct že pro mě je tento film svěží nádech v době amerických akčních filmů. Ať se jedná o dialogy, prostředí, zvyky, humor všechno je tak jiné a všechno mě to bavilo. Nejdřív se byl no poněkud zaražen reakcemi a chováním postav ale po čase sem si to začal užívat. Souboje byly fajn (sice Ip Man to není a na 3 stále s nadšením čekám). Donnie jim jak jinak než dominoval herecky sice žádný zázrak ale tetovaný polda Donnie v utajení snažící se chovat jak gangster navíc opět ten jejich styl humoru a do jisté míry infantilnost především když se dohaduje se svou neskutečně sexy kolegyní (další ''věc‘‘ co mám s amerických akčních filmů okoukané ) Tian Jing která se taky umí pěkně ohánět byla skvělá a já se vážně bavil. Režie mě v pár scénách dokonce překvapila a i když obyčejná a tuctová roková hudba která hrála při soubojích( v jedné části sem si dokonce jistý že tam hrál metal) tu byla dobrým zpříjemněním oproti dubstep a elektro sračkám co jsou v akčních filmem dnes. Příběh byl klasické klišé policisty v utajení snažícího se dopadnou zločince a nakonec se to všechno nějak pokazí ovšem nijak mě to zážitek s filmu nekazilo. A abych nezapomněl automobilová honička byla taky skvělá po dlouhé době jsem neměl chuť ji přeskočit. Na konec bych asi dodal že líbilo se mi to proto ne že by to bylo tak dobré ale proto že to bylo jiné než jsem zvyklí u akčních komedií. 4*=80% ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Donnie Yen je môj obľúbenec hlavne z historických filmov,ale toto dielo sa moc nepodarilo.Ten príbeh bol nastavený tak aby sa páčil bežnému nenáročnému ázijskému divákovi.Miestami sa to zvrhávalo až do frašky,ale možná to bol aj zámer režiséra. Tie bojové scény neboli zlé,ale niekedy mi pripomínali spartakiádu. ()

carnacv 

všechny recenze uživatele

Příběh agenta v přestrojení se zasekl vlastně už na počátku. Bojové scény, které mají totiž být hlavním tahounem tohoto žánru zatuhly na bodu mrazu a v žádném případě nehodlají pod kotel přiložit. A tak to ve filmu vypadá asi tak, jako když zajdete na kroužek místního karate klubu, kde se mladí učenci snaží získat svůj první pás. Nelze se tedy příliš divit, že lze snadno odhalit triková místa :(; střih, letím dveřmi, střih. Vlastně on ten střih je velikým mínusem filmu. Prostě se absolutně nepovedlo film vyladit tak, aby byl boj podán věrohodně a oko diváka mu dokázalo uvěřit. Navíc akce ve filmu je velmi fádní, nevěrohodná a v druhé půli filmu jemně smrdí laickým kopírováním již natočených filmů. Úděs pak dokoná nepovedená hudební stránka, jež se snaží navodit atmosféru neutichající akce a vysokého tempa. No hodila by se spíše jako podklad k sérii Unreal tournament. ()

svist10 

všechny recenze uživatele

Donnie opět v roli drsňáka, jehož soupeři trpělivě stojí ve frontě, aby je stihl vyklepnout všechny (viz např. záběr z bitky v restauraci, kdy gangster viditelně čeká dva střihy, než mu Donnie domlátí kamaráda, aby mohl zaútočit). Naštěstí to není tak zlé. Akce je dost, je přehledná, nápaditá a svižná, bohužel tím trpí příběh, který je vyprávěn velmi zkratkovitě (vztah s nadřízeným??). Profláknutí jeho identity kvůli spolupráci s pevninskou policií taky není vysvětleno, vražda bývalého bosse, romantické scény (?????!!!), Dvojitý (vlastně trojitý podraz na kde koho), a hloupý (a zbytečný) útok na Donnieho maminku. Chyb, přešlapů a nedodělků je tu spousta, navíc, když se Special ID tváří jako televizní film (druhá scéna s odstřelovačem), ani slušné kopací scény to nezachrání od průměru. Bohužel. ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Snímek byl dlouho proklamován a právě snad díky tomu se po shlédnutí dostavilo zklamaní. Film není špatný, ale čekal jsem mnohem více. Ústřední dvojice Yen / On je bezchybná a zvláště Andy On dává filmu díky svým kopům sťávu. Je vidět, kdo dokáže táhnout současný akční žánr. Ale osobně jsem čekal více termný snímek, což by ale muselo být okořeněno dalšími herci, jako je Louis Koo nebo dokonce Andy Lau. SPL zůstává stále nepřekonáno. Každopádně takto nějak bych si představoval novou Police Story od Chana, ale mám více než tušení, že ta dopadne mnohem hůře než Special ID. ()

Reklama

Reklama