Reklama

Reklama

Dictado

Trailer

Obsahy(1)

Dva chlapci měli být bratry, ale místo rodinného pouta je pojí tajemství, které oba začně sžírat jako dospělé muže. Temnou minulost jim připomene malá holčička, dcera jednoho z nich, která začne dávat najevo, že tajemství není už úplně tajemstvím. Psychologický thriller byl zařazen do soutežní sekce Berlinale 2012. (Kmotr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Teraz ma Španieli trochu zaskočili, lebo toto nebol horor, ale to neznamená, že sa jedná o zlý film, práve naopak. Veľkou výhodou je, že ma film okamžite vtiahol do deja a začal baviť už od úvodných minút. Párik sa rozhodne postarať o malé dievča, ktoré očividne vie všetko o jednej tragédii z minulosti, a hlavnému hrdinovi sa začnú vracať všetky spomienky, to je zaujímavý nápad. Bolo jasné, kam sa to bude uberať, nebolo však jasné, či to bude celé dávať nejakú logiku, alebo či sa to zvrtne v nejakú duchársku fantasmagóriu o reinkarnácii. Našťastie to Španieli nepreplácali, neprekombinovali a nezvorali, ako sa to naposledy podarilo napr. Nórom, takže výsledok je viac ako uspokojivý. Výborne nakrútené, výborne zahrané, disponuje to potrebnou dávkou obľúbenej španielskej atmosféry, avšak skôr očakávam chladné prijatie tohto snímku, práve kvôli nedostatku desivých, hororových momentov (napočítal som až dva). Ak ho ale budete od začiatku brať ako tajomný, mysteriózny thriller, mohol by vám sadnúť. U mňa 7/10. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍM KDO JSI. VIDĚLA JSEM TĚ UŽ PŘED TÍM....“ /// Depresivní vzpomínka na dětství, na dětskou hru, která stála kejhák malou holčičku, nabere pro Daniela nečekaně na intenzitě. Ta malá potvůrka ví jak na něj a chlapík začíná bejt totálně v prdeli. Noční múry – nepřekvapí, vysvětlení tajemství – nechám bez komentáře. Škoda že ta malá svině není lepší herečka a že to na konci není takovej šlágr jako uprostřed. Neurazilo, ale ….. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pochopím, proč nemám nechávat hlídat dítě – vo který nechcu přijít – sourozencem. 2.) Zjistím, že do lesa nevoděj děti jenom pedofilové. 3.) Thx za titule ,,petrik1“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Člověk nemusí být ani příliš zkušeným divákem, aby zápletku odhalil po nějakých dvaceti minutách a stejně snadno se dá odhalit i závěr, ale přesto mě Dictado docela bavilo. Nebyla tu sice atmosféra a ani příliš napětí, nicméně vyšel casting a trojice hlavních protagonistů dokázala po celou dobu poutat mou pozornost. Jednorázovka, ale dokáže zaujmout. 60% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem. Dictado je na současné poměry španělského žánrového filmu až hřísně obyčejný a nevzrušivý, ale i tak se jedná o docela kvalitně odvedenou práci (lépe řečeno rutinu). Potěšilo mě alespoň to, že to z těch dvou možných způsobů zakončení (které snad každý divák vydedukuju zhruba po patnácti minutách, možná ani to ne) zakončili tím smysluplnějším z nich. Na jedno zhlédnutí se to pro fanoušky španělských mysteriózních thrillerů vyplatí, ale žádné must-see se nekoná. 3* ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tak tohle není ani horor, ani thriller, nanejvýš tak drama s lehce mysteriozními prvky. Film je to ale zajímavý a docela i napínavý, a to i přesto, že se v něm vlastně vůbec nic neděje. Filmařům se do hlavních rolí podařilo obsadit charismatickou trojici herců, takže každá z hlavních postav dodává filmu vlastní špetku osobité příměsi, z čehož ve výsledku vznikla zajímavá koláž o tom, jak je těžké nést břímě hříchů naší minulosti. Bohužel samotné finále je poněkud nevýrazné, navíc docela předvídatelné, takže v globálu to žádný zázrak není. Přesto za podívání stojí. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama