Reklama

Reklama

Sezóna zabíjení

  • Belgie Killing Season (více)
Trailer 2

Poprvé v historii se na filmovém plátně sešly dvě herecké hvězdy, držitel Ceny Akademie® Robert De Niro a na Oscara® dvakrát nominovaný John Travolta. V akčním thrilleru Marka Stevena Johnsona Sezóna zabíjení se dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší. V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (371)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Pochopil jsem zde nepříliš "dotažený" záměr autorů. Oba herci vynikající, jako prakticky vždy, jenže to nestačí. Zraněné duše vojáků z příšerností, které páchali, samozřejmě ano, ale ten konec mohl být jiný, mohl být promyšlenější, mohl dostat tento snímek mezi top, kdežto takhle z toho vychází jen průměr, očekávatelný průměr. Škoda. ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Filmu zdar! Vypadá to, že na zatím průměrného režiséra se posadilo unavené štěstí.. Teprve druhý Daughertyho celovečerní scénář se mu povedlo rozehrát v opravdu silné a propracované, duchovní drama! Přízvuk Johna Travolty je vypiplaný stejně jako vous; Robert, který uvízl v rolích nevrlých tchánů a flanelových košil, vystřihnul výkon, jaký od Lovce jelenů nepamatujeme! Slovo, které můžeme ve spojitosti s tímto malým velkým BELGICKÝM filmem skloňovat ve všech pádech, je "koncert". Koncert dvou veteránů pole filmového a ve filmu válečného; koncert Chrise Younga, jenž tuto intimní "zpověď" v chrámu panenské přírody posouvá na nezapomenutelný zážitek.. Mějte se i vy filmově.. ;-) Woo. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Takový ten malý komorní survival ala Rambo, Muž proti muži, nebo The Hunted. Bohužel z posledně jmenovaného si to vzalo i to nejvíce negativní, tedy přiblblou a nevěrohodnou sondu do války v Bosně, ze které následně čerpá celý scénář a kde má být patrný onen myšlenkový přesah, který zde ve finále jednoduše není. Kdyby to byla čistě syrová záležitost boje o přežití, bylo by to o stupeň lepší, protože jak De Niro, tak Travolta jsou pošušňáníčko. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dvě herecké ikony v malém filmu, který není ani tak akčním thrillerem, jako spíš konverzačním dramatem. Killing Season není kdovíjaké filmařské veledílo, ale svou komorní atmosférou, pěknými záběry podpořenými příjemnou hudbou a několika naháněčkami v lese mi velmi sedl. Obě postavy jsou zobrazeny dost nečernobíle a jak Travolta, tak De Niro podávají velice sebejisté herecké výkony. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby to dostal do ruky David Mamet, udělá z toho alespoň trochu solidní drama. Ale takto pojato jde o kýč. Příroda, Bůh, válečné násilí omezeno na patetické glosy a komentáře jak z National Geographic. Tolik prostřelených míst by ve zdraví nedal ani mladý člověk, takže i zde film selhává. Ano, tvůrci chtěli říct, válka je zlá, zabíjení je zlé, jsme přece lidi, napijme se spolu a na život. Jestlipak ale ten film pouštěli cílové skupině? Tedy americkým výrobcům zbraní a kongresu? A co oni na to? ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Okrem viacerých miest v americkom štáte Georgia prebiehala menšia časť natáčania aj v metropole Bulharska, v meste Sofia. (MikaelSVK)
  • Původně mělo jít o volné pokračování thrilleru Tváří v tvář (1997), když ale z projektu vycouval Nicolas Cage, byli tvůrci nuceni příběh přepracovat. (Olík)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. června 2013 na FF v Karlových Varech. (ČSFD)

Související novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (více)

Reklama

Reklama