Reklama

Reklama

Pohřbený zločin

(seriál)
  • Velká Británie Place of Execution

Obsahy(1)

V roce 1963 vyšetřoval policejní inspektor George Bennett zmizení tehdy 13leté dívky Alison Carterové ve Scarsdalu. Alison odpoledne odešla na procházku se svým psem a od té doby ji nikdo neviděl. Přestože se její tělo nikdy nenašlo, byl z jejího zmizení obviněn její otčím Philip Hawkin. Hawkin nebyl ve vesnici oblíbený, považoval se za něco více a k ostatním obyvatelům Scarsdalu se choval povýšeně. K jeho usvědčení postačily jako důkazy pornografické fotografie jeho a jeho nevlastní dcery, dále se v jeho pracovně našel revolver a košile od krve. Hawkin svoji vinu naprosto odmítal, tvrdil, že fotografie jsou podvrh a že by Alison nikdy neublížil. Proti němu však stojí svědectví vesničanů, kteří ho v onen den přesně v době zmizení Alison viděli ve vesnici, což on zásadně popíral. Pro inspektora Bennetta to byl první případ ztraceného dítěte. Nalezením Alisonina těla je doslova posedlý. Stále více je však posedlý také samotnou Alison, která na černobílých fotografiích svého otčíma vypadá velmi dospěle. Po uzavření případu, který vyvolal velký mediální ohlas a který skončil odsouzením a popravou Hawkina, žil Scarsdale i Bennett dál svým životem. O 45 let později se investigativní reportérka Cathrine Heathcotová rozhodne vyhledat již starého Bennetta a zrekonstruovat celý případ zmizelé Alison. Když je dokument skoro celý hotový, zavolá Bennett Cathrine a zruší svoji účast v dokumentu a zakáže Cathrine jeho vysílání. Cathrin se rozhodne vydat se za Bennettem a zjistit, jaké má k tomu důvody… (TV Prima)

(více)

Recenze (16)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Don't you think this might just be a case where truth and justice are not the same thing? Dvě paralelní dějové linie. Jedna v současnosti o dokončování natáčení dokumentu o případu, který na počátku šedesátých let vzbudil širokou veřejnou diskuzi. Kontroverzní trest smrti za vraždu na základě sice přesvědčivých důkazů, ale bez doznání pachatele a nalezení těla oběti. A druhá linie pak samotný průběh tehdejšího vyšetřování, ovšem tak jak si ho pamatuje ten, kdo ho v současnosti vypráví. A co byste neřekli; začnou na povrch vyplouvat nové skutečnosti, které zásadně mění pohled na vše... Nebojte, žádná klišé se nekonají. Jen poctivá filmařina, skvělé charaktery, emoce, napětí, promyšlený příběh a především excelentní Lee Ingleby v prožité roli detektiva, na něhož si není vůbec lehké udělat jednoznačný názor, ale jehož činy jsou plně pochopitelné (zda-li i ospravedlnitelné je věc zcela jiná) ve světle všech možných pohledů a postupně na povrch vyplouvajících informací. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Vynikající dramaticko-psychologický thriller! Komentář napíši později, ale už teď zcela určitě doporučuji všem milovníkům britských miniseriálů Place of Execution. Dala jsem ho na jeden zátah...... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Solídna mini séria s pomerne prekvapivým záverom, ktorý v samom závere samotné udalosti onoho prípadu, celkom pekne "uprace". Lepší priemer .. (asi). ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film na občas již zpracované téma, že spravedlnost a zákon nemusí být jedno a že někdy přirozený lidský cit pro správné dimenze je přesnější než soudy a justice. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Koncepcia príbehu, časové prelínanie dejových liniek ako i príbeh samotný boli zaujímavé a nenudili, no od atmosféry som čakal trochu viac, i keď nebola zlá. Záver ponúkol celkom vydarené prekvapenie. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Žádný další River se nekoná, to je nad slunce jasné. Má na to sice, a to hlavně v prvním díle solidně našlápnuto, ale na konci, jako by maličkou ztrácel dech. Nesympatická novinářka mi taky moc nesedla, tak necháme hodnocení, jak je. Vůbec jsem tak nějak rozpolcen. Na jedné straně, některé velmi dobré, herecké výkony, zajímavý příběh, na straně druhé konec, který mě maličko zklamal. Mám na mysli zapojení tolika obyvatel do sledu událostí a ještě i výše zmiňované novinářky. To šlo určitě udělat líp a hlavně přesvědčivěji... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci príbeh. Či už ten v minulosti, kedy sa vyšetruje zmiznutie Alison, alebo ten v súčasnosti, kedy Catherine tento prípad otvorí a postupne zisťuje ako to všetko bolo. Myslíte si, že ste prišli veci na koreň, ale kdeže, všetko je ináč a neviete sa dočkať ako to všetko dopadne. Atmosféra úplne fantastická. Odporúčam! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrá detektívka, ale to spracovanie u mňa pokulhávalo, prišlo mi také mdlé, až poloamatérske ako nejaký Doktor z hôr, neviem či to bolo nedostatkom atmosféry alebo tými kulisami, proste slabšia výprava. Pri vyššom hodnotení by som musel Pohřbený zločin porovnať už s nejakými kvalitnými škandinávskymi dielami a na to to nemá ani z ďaleka. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

juuuj, kamoška mi dala tip, a ja som to pozrel, to sa nedá prerušiť to sa musí kuknúúúť celé a odrazu .. studenkavéé dramatickééé s výýbornou hudbou tie hlboké basy mi troška pripomínali spielbergovho žraloka, ale tu to bolo naozaj dramatické a hudbou nádherne podmaznuté, :) odporúčam milovníkom krimi drám severského pôvodu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Skvostná minisérie, kterou jsem sjel na jeden zátah a o které jsem neměl ani tušení. Obě dějové linie jsou neuvěřitelně působivé, krásně se prolínají a až do konce společně s hlavní hrdinkou netušíte, na čem vlastně jste. V průběhu sledování jsem spřádal opravdu divoké teorie, jednu šílenější a nesmyslnější, než druhou. V rámci žánru rozhodně originální a poctivě britské, dokonalá filmařina, dokonalé herectví (Lee Ingleby zejména, ale obsazení je skutečně hvězdné), skvěle postavy, emocionálně působivé... zkrátka další skvost z ostrovů, ostatně nic jiného jsem vůbec nečekal. Vynikající. Atmosféra zaručena! 95%. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Ta historická vyšetřovací linka je poctivá a zajímavá detektivka, na kterou se docela dobře dívá. Kazí to ta druhá linka ze současnosti, ve které šeredná a protivná novinářka prozkoumává tu historii. Druhá linka je prakticky zbytečná, otravná a nepřináší vůbec nic, pokud vás teda nezajímají další protivní novináři nebo třeba blbá dcera té novinářky a její příhody. Závěr dopadne jedním ze dvou možných způsobů, které si během sledování sami vytvoříte. (33%) ()

BarVo 

všechny recenze uživatele

Trochu rozvláčne to začalo, ale postupne sa to celkom dobre zamotalo. Koniec ma zamrzel, musela som nad ním prižmúriť všetky oči a spustiť jednu hviezdu. ()

Vlkopec 

všechny recenze uživatele

Není to poprvé, kdy se po shlédnutí slibného kriminálního dramatu cítím podveden. Kde se vzal kufr s fotografiemi? Proč na loučení byla půl vesnice? Kdo to celé zosnoval? To atˇmi tvůrci nedělají. ()

buddha_ps 

všechny recenze uživatele

C-čkové dielko, kde zaujímavý námet pochovávajú doslova ochotnícke herecké výkony ("exceluje" predovšetkým hlavná hrdinka); réžia, kamera a výprava na úrovni Inge Lindström; a úplne dementná a zbytočná "dramatická linka komplikovaného vzťahu matka - dospievajúca dcéra". Akýkoľvek diel Vrážd v Midsommeru s Neetlesom je o dve galaxie nad týmto počinom. ()

Reklama

Reklama