Reklama

Reklama

Konec přehlídky

(seriál)
Trailer 2

Epizody(5)

Seriál Konec přehlídky se odehrává během formativního období britské historie - počínaje posledními lety vlády krále Edwarda do konce první světové války. V jeho středu stojí anglický aristokrat, jeho krásná manželka a mladá sufražetka. Uznávaný scénárista Tom Stoppard a režisérka Susanna Whiteová přinášejí pozoruhodný příběh lásky a zrady s Rebeccou Hallovou a Benedictem Cumberbatchem v hlavních rolích. Pohodlné jistoty edvardovské Anglie podléhají chaosu a zmaru. Anglický aristokrat Christopher Tietjens si bere za ženu Sylvii, krásnou ovšem tvrdou dámu, která čeká dítě, jež může, nebo nemusí být jeho. Christopher je rozhodnutý zůstat ke své ženě loajální navzdory řadě nevěr. Jeho život se však změní, když jednoho dne potká Valentine Wannopovou, neohroženou mladou sufražetku. Od třpytivého avšak povrchního světa londýnské smetánky k zákopy zjizveným bojištím ve Francii, seriál Konec přehlídky vypráví o jednom z určujících období minulého století, období, kdy staré jistoty byly svrženy a svět se naprosto změnil. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (67)

Aky 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý miniseriálek o sváru starých konzervativních hodnot s chátrající morálkou přicházející moderní doby, a to jak v rovině osobního života, tak v souvislostech národních a nadnárodních. Děj se klikatí značně nevypočitatelně, chvílemi, zejména v osobních zápletkách, člověk neví, komu vlastně drží palce, celé to dýchá "starou dobrou Anglií", zkrátka jedna radost. ()

nirvanafan

všechny recenze uživatele

Dobré hodnocení pravděpodobně způsobuje fakt, že řada lidí podobně jako já nehodlá se seriálem po prvním dílu ztrácet čas a zároveň jim přijde trapné hodnotit po prvním dílu. Aby byl ale ambiciózní seriál takhle prasácky sestříhaný, to už v dnešní době vážně nemá obdoby a známé ksichty to bohužel nezachrání. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Cumberbatch herecky nestíhal za Rebecou Hall, ale to vôbec nevadí, pretože tento dobový seriál sa vydaril, samozrejme je treba odhliadnuť od toho, že v sebe nosí jasne predvídateľnú romantickú líniu. Sufražetky a prvý ešte ten akceptovateľný boj za ženské práva je tu znázornený dobre a páčil sa mi stret konzervatívnych a liberálnych hodnôt, ktorý bol zobrazený nenásilnou formou a príliš tú liberálnu stranu neprotežoval. Miniseriál, ktorý sa dá zvládnuť ako jednohubka. ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

"For a gentleman there is such a thing as… call it a parade." Válka je na spadnutí a Británie už nikdy nebude, co bývala. Uprostřed této změny stojí konzervativní gentleman Christopher Tietjens, polapený mezi intrikami své nevěrné ženy Sylvie a láskou k mladičké sufražetce Valentine. Pro dokonalé vystižení charakterního růstu postav by bylo třeba více dílů, ale díky Stoppardovým dialogům se dá tento fakt lehce prominout. Rebecca Hall je skvělá a její Sylvie se nedá nemilovat. Cumberbatch, v roli dalšího fiktivního britského génia, dokazuje, že je hereckým chameleonem. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Veľmi rada by som dala 4*, lebo sa na to krásne pozeralo a bavili ma postavy, príbeh, atmosféra aj kostýmy... ale často som mala z dialógov či diania taký pocit "mimóznosti", že som vôbec nechápala, prečo sa niektoré veci dejú a prečo niektorí ľudia hovoria čo hovoria. Dokonca som asi 2x skúsila prepnúť na originálny zvuk a zopakovala si danú pasáž, aby som si overila, či nejde len o zlý preklad, zmršený do tej miery, že sa úplne stratil pôvodný zmysel vety - ale nie! Aj originálne anglické repliky boli rovnako divné... Takže ako sa vraví: "toto!" Toto ma konsternovalo a preto sťahujem 1 hviezdu. Možno je to všetko v predlohe, ale pri filmovom spracovaní (tobôž pri 5 hodinovej minisérii) neočakávam, že sa bude znalosť predlohy vyžadovať. Tie zvláštne nezmyselnosti doteraz nechápem, ale seriál sa mi páčil. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (4)

  • Seriál byl natočen podle stejnojmenné tetralogie Forda Madoxe Forda. Jednotlivé díly z let 1924 až 1928 nesou názvy "Some Do Not...", "No More Parades", "A Man Could Stand Up" a "Last Post". (gogos)
  • Produkce první série začala v říjnu 2011. Natáčelo se hlavně v Belgii a Anglii. (gogos)
  • Jedná se již o druhé zfilmování tetralogie „Parade's End“ Forda Madoxe Forda. Prvního zpracování se dočkala již v roce 1964 v seriálu Theatre 625 (od r. 1964). (gogos)

Reklama

Reklama