Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportážní týdeník věnovaný hlavnímu městu. Praha v komunální problematice, ale také jako kulturní fenomén. Praha jako architektonický unikát, ale také milionové velkoměsto. Vše o dění v metropoli – služby, informace, doprava, pozvánky, postřehy, kritika i chvála. (oficiální text distributora)

Recenze (23)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Praha je najväčšie mesto v Českej republike. Žije tam viac ako milióndvestotisíc obyvateľov. Má rozlohu takmer 500 km štvorcových. Zároveň je aj hlavným mestom, v ktorom sídli vláda a prezident. Má bohatú históriu. Je jedným z najdôležitejších hospodárskych a kultúrnych centier Čiech. Patrí medzi najkrajšie mestá v Európe. Takže takáto významná metropola si určite zaslúži, aby mal spravodajský, publicistický magazín o živote v nej vyhradené svoje pevné miesto vo vysielaní verejnoprávnej televízie. ** ()

Drom 

všechny recenze uživatele

No ty vole, vždycky sem si přál, aby dávali pořad o tom, jak si žijou pražáci v ZOO. Teda v Prahe. No a můj sen se splnil. Všichni se teď tedy můžeme pravidelně kochat v bezmála půlhodinovém magazínu tím, co se kde dementního a nezáživnýho stalo, děje nebo má stát v našem předním maloměstským vidlákově. A považte, beze strachu, že bychom se snad dozvěděli něco nekorektního nebo snad dokonce zajímavého. Vidláci vidlačí. Vidláci se socializují. Vidláci pořádají vidloakci. Vidláci si myslí, že žijou ve velkoměstě. A moře dalších vidláků a jejich aktivit na pražské návsi. Tak hurá z metra na pole! ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dobře, ještě umím pochopit nízké hodnocení u lidí co nebydlí v Praze nebo nesnáší Prahu a ještě víc pražáky (většina pražáků už jsou beztak z celé ČR) sice nechápu proč by se na tenhle pořad dívali, ale dejme tomu, že je taková tradice nadávat na pražáky a na Prahu. Ovšem pokud se někdo v Praze narodil a má k ní vztah, co může chtít víc ? Tolik fantastických reportáží o zajímavých lidech, stavbách, příbězích, historii, to je prostě radost sledovat, Možná vůbec nejlepší pořad České televize. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Zajímavý reportážní týdeník z našeho hlavního města, který se však nevěnuje financím, politice, skandálům či celebritám. Důležité jsou zde informace pro běžného občane, které jsou podané formou zajímavých reportáží. Kde se koná jaká akce, kde se co staví/chystá, kam se vydat na výlet apod.... Příjemná půlhodinka :-) ()

sator 

všechny recenze uživatele

Zbavil bych pořad vší politiky a nechal jej jako kulturní a byl by skvělý.  Metropole pochází z řeckého Metropolis, "mḗtēr" znamená matka a, "pólis" znamená město. Tedy Matka měst nebo Mateřské město. Bylo takto pojmenováno centrální území nebo stát vykonávající moc nad koloniální říší ve starém Řecku. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • V epizodě z 18. 3. 2023 je vidět v příspěvku věnovanému železničnímu mostu unikátní zařízení – Limnigraf. Jedná se o Limnigraf na Výtoni. Tato secesní stavba je architektonicky zpracována do formy romantické gloriety. V objektu je umístěn limnigraf – přístroj sloužící k odčítání a zaznamenávání výšky hladiny Vltavy v čase. V průčelí domku byla skříňka s meteorologickou stanicí. (sator)
  • „Metropole“ pochází z řeckého „Metropolis“, „mḗtēr“ znamená matka a „pólis“ znamená město. Tedy Matka měst nebo Mateřské město. Takto bylo pojmenováno centrální území nebo stát vykonávající moc nad koloniální říší ve starém Řecku. (sator)

Reklama

Reklama