Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportážní týdeník věnovaný hlavnímu městu. Praha v komunální problematice, ale také jako kulturní fenomén. Praha jako architektonický unikát, ale také milionové velkoměsto. Vše o dění v metropoli – služby, informace, doprava, pozvánky, postřehy, kritika i chvála. (oficiální text distributora)

Recenze (23)

sator 

všechny recenze uživatele

Zbavil bych pořad vší politiky a nechal jej jako kulturní a byl by skvělý.  Metropole pochází z řeckého Metropolis, "mḗtēr" znamená matka a, "pólis" znamená město. Tedy Matka měst nebo Mateřské město. Bylo takto pojmenováno centrální území nebo stát vykonávající moc nad koloniální říší ve starém Řecku. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Takhle - jsem příliš líný hlídat si čas, kdy to běží v televizi, a sledovat to na iVysílání odmítám - toto napsané platí o 99,99 % čehokoli, co běží v České televizi, a celkově moje ochota sledovat cokoli v klasickém lineárním vysílání postupem doby klesla takřka na nulu, televizi - respektive přesněji řečeno kanál ČT24 - zapínám maximálně na pár minut denně jako zvukový podkres k jídlu, a budiž to přičteno k mým výstřednostem. Přes to všechno se občas zcela výjimečně stane, že zhlédnu pár minut tohoto pořadu, a považuji ho za zcela výborný, a imponuje mi, že ho jeho tvůrci točí už tak dlouho. Tedy komu čest, tomu čest. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Zajímavý reportážní týdeník z našeho hlavního města, který se však nevěnuje financím, politice, skandálům či celebritám. Důležité jsou zde informace pro běžného občane, které jsou podané formou zajímavých reportáží. Kde se koná jaká akce, kde se co staví/chystá, kam se vydat na výlet apod.... Příjemná půlhodinka :-) ()

sikina 

všechny recenze uživatele

Povedený pořad o Praze. Vypráví se zde jak se v Praze žilo kdysi, ale i teď. Kam stojí za to, jít se podívat. A nejen za kulturou, ale i za architektonickými zajímavostmi či zákoutími. V posledních dílech je vsuvka o Pražských dvorcích, které si dnešní nájemníci předělávají na takové relax zóny. Vždy si ráda sednu k televizi, když dávají tento pořad. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Praha je najväčšie mesto v Českej republike. Žije tam viac ako milióndvestotisíc obyvateľov. Má rozlohu takmer 500 km štvorcových. Zároveň je aj hlavným mestom, v ktorom sídli vláda a prezident. Má bohatú históriu. Je jedným z najdôležitejších hospodárskych a kultúrnych centier Čiech. Patrí medzi najkrajšie mestá v Európe. Takže takáto významná metropola si určite zaslúži, aby mal spravodajský, publicistický magazín o živote v nej vyhradené svoje pevné miesto vo vysielaní verejnoprávnej televízie. ** ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • V epizodě z 18. 3. 2023 je vidět v příspěvku věnovanému železničnímu mostu unikátní zařízení – Limnigraf. Jedná se o Limnigraf na Výtoni. Tato secesní stavba je architektonicky zpracována do formy romantické gloriety. V objektu je umístěn limnigraf – přístroj sloužící k odčítání a zaznamenávání výšky hladiny Vltavy v čase. V průčelí domku byla skříňka s meteorologickou stanicí. (sator)
  • „Metropole“ pochází z řeckého „Metropolis“, „mḗtēr“ znamená matka a „pólis“ znamená město. Tedy Matka měst nebo Mateřské město. Takto bylo pojmenováno centrální území nebo stát vykonávající moc nad koloniální říší ve starém Řecku. (sator)

Reklama

Reklama