Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thomas ‘Redd’ Reddman (Nicholas Hope), manažér a zároveň usvedčený masový vrah, je zavretý v psychiatrickej liečebni, kde im slúži ako pokusný králik pre rôzne nepríjemné „vedecké“ výskumy. Odsúdili ho napriek tomu, že svoju vinu nikdy nedoznal. Podarí sa mu však ujsť a následne uniesť a uväzniť šesticu ľudí, na základe svedectva ktorých bol kedysi odsúdený. Jeho dobre premyslený plán pomsty sa práve dostáva do finálnej fáze realizácie... (beso74)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Redd Inc. přináší sice možná průměrný, ale velmi příjemný a výborně zpracovaný thriller se sympatickým ústředním antihrdinou ztvárněný Nicholasem Hope, který mi připomínal Douga Bradleyho. Během sledování jsem zaregistrovala jeho přízvuk, a když jsem se pak podívala na jeho profil a zjistila, že je to Brit, pomyslela jsem si "Já jsem to věděla!" Thomas Reddman je charakterní psychopat, jemuž se tým nějakých šílených doktorů dostal až příliš "do hlavy." Pomsta by mohla být velice krutá, ale pan Reddman se na to rozhodne jít systematicky a docela i lidsky. Jeho plán je propracovaný a jeho vybrané oběti nemusí trpět, pokud se o to samy nezapříčiní. Pořád jsem si říkala, jestli je on skutečně vrah, nebo je jím někdo tam venku. Nebo uvnitř...? Některé scény jsou hodně gore a závěr s odhalením také mírně překvapil. Celkově jsou Inhuman Resources solidní žánrovkou přinášející čerstvý závan v podobě námětu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To je hotová noční můra, tenhle film. Celou dobu to má úžasnou atmosféru, neustále jsem byl napnutý, kam se to posune dál a co se všechno ještě stane, psychopat byl správně psycho a unesení byli zase dostatečně zajímaví na to, aby se jim dalo fandit, dokonce i na pár detailů se tu překvapivě myslelo (třeba na to, proč všichni mají i přes delší dobu věznění pořád stejný vzhled a nikdo není zarostlý). Fakt už jsem se těšil, jak dám vysoké hodnocení a i přes pár pitomostí to budu hlavně chválit. A pak bum, přišel závěr (cca posledních 25 minut) a všechno to pohřbil množstvím neskutečně dementních zvratů a jedné z nejhloupějších závěrečných scén v historii všech mnou viděných hororů. Sice je tam znát, že se to nebere moc vážně, ale naprosto to zabilo vše předtím vybudované. A ano, pár drobných (a funkčních) vtipů tam v průběhu filmu zazní, ale tak nějak do toho pasují, ale ten závěr z toho fakt udělal jen směšnou frašku. Úplně poslední záběr mě sice pobavil, ale stejně je to sakra málo na to, aby to zachránilo vše ostatní špatné na tom závěru. A to to celé vypadalo tak nadějně, dokonce o jeden z mých oblíbených subžánrů šlo a rýsovala se v tom i satira na byrokracii a všechny ty kancelářské práce, ale to naplněno nebylo. Většina filmu skutečně skvělá, i to gore zde bylo solidní, když už k němu došlo a ačkoli mám silný žaludek, tak se mi ty brutální scény nesledovaly zrovna dobře, hlavně když se vše odehrávalo v místech, kde to podle mě musí strašně bolet. ale zbytek je neskutečně zklamání. Víc jak průměrné hodnocení dát bohužel nemůžu. 3* ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V pohodě nenáročné hororové béčko. Šest zavřených lidí, jedna místnost (a přilehlé okolí), jeden psychopat. Ještě před pár lety byl tento typ filmu k vidění na každém rohu (pod vlivem série Saw), nyní už je to spíš výjimka, neboť koncept "X lidí, jedna místnost" se povážlivě vyčerpal. Ale takhle jednou za rok se to bez problémů dá, zvlášť když psychopat je sympaťák, krve a gore tak akorát a celkový stupeň debility není nijak extra do očí bijící. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Naprostý průměr tahle drsnější variace Exam. Horůrek je úplně funkční, ale je z něj cítit malý rozpočet a béčkovost, takže při pár scénách jsem nemohl nesmát (viz. nakládačka uřezanou nohou do Reddova xichtu). Scénář docela ujde, ale i zde se autoři nevyhýbají i přes možná až moc velkou snaživost a snad i lehkou překombinovanost čitelnosti. Pohodovka, ze které jsem si do trenek neprcnul. 65% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dopředu jsem nečetl obsah ani komentáře, tak jsem netušil, do čeho jdu. A vyklubal se z toho příjemný film na dnešní deštivý podvečer, kde se pro useklou hlavu či nohu nejde daleko. Ano, je tu podoba se SAW, akorát usvědčený brutální vrah s přezdívkou Lovec hlav je přesvědčený o své nevinnosti. Po skupině lidí, co ho dostala do léčebny (kde se na něm tamější šílenci vyřádili), chce, aby vypátrali skutečného vraha. Jenže šestice nedobrovolníků připoutaných k počítačům nechápe, že po nich chce jen práci, a tak ho nutí k tomu, aby jim...tu vydloubl oči (velmi věrohodné, skoro bych řekl, že nešlo o trik), tam vytrhl nehet (mimochodem jeden z méně podařených triků) či jim ryl výstrahu na čelo. Největší problém jsem měl s jednou z hlavních postav - Annabel Haleovou (v podání Kally Paternitiové), jelikož vypadala jako Dusilová a přesně tak byla krajně nesympatická. Zato Nicholas Hope - nu, radost pohledět! V jisté chvíli jsem pochopil, kdo je kdo, ale naštěstí už se blížil konec.Hm, konec, že by otevřená zadní vrátka? Během závěrečných titulků zní líbivá Dirty Pretty Lies od Nelli Scarlet. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama