Reklama

Reklama

Příliš mladá noc

  • Slovensko Príliš mladá noc (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh filmu Příliš mladá noc vypráví o dvou dvanáctiletých klucích, kteří se den po Silvestru náhodně ocitnou na zvláštní oslavě v bytě mladé dívky a ve společnosti dvou dospělých mužů. Děti se v bytě zapomenou, prožijí svoje první setkání s láskou a sexualitou, přestanou vnímat čas a neuvědomí si, že se po nich doma shánějí a pravděpodobně už je hledá policie. Intimní aktuální příběh syrově a autenticky nahlíží na současné partnerské vztahy, přičemž nekompromisně odkrývá jejich prázdnotu. Děti se ve filmu dostávají do situací, před kterými by měly být, alespoň podle našich společenských zvyklostí, chráněny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (76)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Potom, čo sa v nejakej českej relácii ohľadom prestavieb domov a bytov na čt vyhlásila vojna umakartovým jadrám, tak som myslel, že už v Čechách žiadne nie sú. Nakoniec ale režisér s architektom nejaký pôvodný byt našli. Možno tam bol aj nábytok z 80. rokov, možno nie. Nechcel by som, aby si v rámci nejakého festivalu začali zahraniční kritici a uvedomelejší diváci myslieť, že obrázky z tohoto filmu sú zrkadlom života vo východnom bloku. Pretože tieto postavy nie sú odrazom väčšinovej spoločnosti, sú to lúzri, ktorí sa jej zrejme vyhýbajú. Ale dobre. Scenáristom sú tlačení do nepravdepodobných situácií, ktoré sú ospravedlnené východzou myšlienkou týkajúcej sa problematických medziľudských vzťahov, hľadania niečoho, čo nám okolie neponúka a akýmsi smutným pohľadom nato, čo nás v budúcnosti dosť možno čaká, ak sme deti z podobných kruhov. Prečo nie. Katarzia by potom však mohla byť podstatne silnejšia. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Zamotaný příběh jednoho silvestrovského reparátu, podivně zapleteného vztahu a pár lidí, co se k němu připletli. Pár zajímavých témat, úžasný herecký výkon jednoho malého chlapce a milá přítomnost Martina Pechláta, které bohužel následně přebíjí lehká zmatenost scén, nesmyslné proplétání reality a pár představ a ten nemožnej oheň... Velké plus se ale právě dostudovanému režisérovi přiznat musí - příliš neotravuje roztahanou stopáží nebo překombinovanými dějovými liniemi. A popelník v podobě dlaně spícího chlapce je geniální. Jeden z lepších snímků, jež katedra režie FAMU poslední dobou představuje, pořád ale spadá do kategorie FAMU pro FAMU aneb hezký, že působíte intelektuálně a záhadně, ale co z filmu, který normální divák moc nepochápe... ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nebudu pateticky lkát nad stavem současné rodiny, ani psát něco o tom, že se dnes točí bezdějové filmy (protože vím, co byla československá nová vlna), ale sám musím uznat, že v tomto svém prvním filmu se Omerzu opravdu orientuje na obraz a náznaky zbytečně moc a pár postav zažije i své ne moc logické okamžiky. Zkrátka, tento film je takový režisérův rozjezd, který zatím nejlépe zužitkoval ve svých dvou dalších snímcích, tady však ještě ne. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Divnější film jsem v české kinematografii snad ještě neviděl. Co tohle mělo znamenat, to by mě fakt zajímalo. Jednání jakékoliv postavy jsem nepobral a nepochopil. Příběh se odehrává asi v 90. létech? Žádné vysvětlení, proč se ty postavy tak idiotsky chovají. Avšak přece jen jsem se na tu podivnost díval se zájmem a svým zbůsobem mě i bavila. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Docela film podle mého gusta - mám rád tenhle koncept omezeného času a jednotného prostoru, tentokrát jedna noc a jeden byt. Omerzu výborně navozuje atmosféru zimní noci a informace nechává záměrně vyplynout jakoby mimoděk a jejich dořečení není důležité. Atmosféře pomáhá i skvělá Milotova kamera, která i ve zdánlivě banálním bytovém prostoru dokáže tvořit zajímavé kompozice. Herci dobře vybraní, bavil mě hlavně jeden z těch chlapců, Vojtěch Machuta. Pojarovi medvědi taky potěšili. Scénář sice pochopitelně občas drhne, ale mnohem méně, než jsem po zkušenostech s FAMU filmy očekával. A i když se může zdát, že je to bez pointy, poslední slova a poslední záběr to naopak hezky a smysluplně uzavřou. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Byt, ve kterém se většina snímku odehrává, tvůrci postavili ve studiu a aby byla atmosféra co nejreálnější, použili světlo pouze z reálných svítidel, které se používají v bytě, takže dosáhli autentické „panelákové“ atmosféry. (Zdroj: CinemArt)

Související novinky

Očekávaná filmová událost – Rodinný film

Očekávaná filmová událost – Rodinný film

13.02.2016

Drama vypráví o manželích (Vanda Hybnerová a Karel Roden), kteří se vydávají na vysněnou plavbu do Karibiku a doma zanechají dvě nedospělé děti (Jenovéfa Boková a Daniel Kadlec). Nepřítomnost rodičů… (více)

Reklama

Reklama