Reklama

Reklama

Bílá žába

  • USA White Frog
všechny plakáty
Trailer

White Frog je jedinečné laskavé drama s komediálními prvky, které vypráví příběh zanedbaného patnáctiletého Nicka trpícího lehkou formou Aspergerova syndromu. Jeho život se jednou provždy změní, když jeho rodinu stihne tragédie. Film White frog vypráví o Nicku Youngovi, roztomilém americkém asiatovi, který trpí mírnou formou Aspergerova syndromu. Chlapce zasáhne smrt zbožňovaného staršího bratra Chaze, který zahyne při autonehodě. Nick se ve snaze neztratit spojení s bráškou rozhodne vydat po stopách životních událostí svého mrtvého bratra a odhalí nejedno tajemství o jeho životě, čímž ohrozí soudržnost Youngovic rodiny. (HBO Europe)

(více)

Recenze (20)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tematický film, ktorý ani tak nerozoberá autizmus ako taký, ako sa skôr venuje rodinným problémom v spojitosti s gamblovaním, orientáciou a pod. No ale žiaľ nebavilo ma to tak ako som čakal. Postupné odkrývanie minulosti mŕtveho brata mi prišlo často nezáživné, emočne sterilné a navyše plné klišé a pátosu. Jediné zaujímavé scény boli pri tých kartách. Myslím, že na Hallmarku by bol tento film za veľkú hviezdu. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

White Frog je vcelku nenápadný film s chytlavým námětem, ve kterém se střetává hned několik společenských problémů dnešní doby, avšak i přesto se mi v závěru zdálo, že se z této živné půdy dalo vyždímat mnohem více. Herecké obsazení bylo vesměs sympatické, akorát jsem tak nějak nemohl přijít na chuť rodičům hlavního hrdiny. Nejvíce mě zaujal Booboo Stewart, který se s rolí autisty popral celkem solidně, a vedle něj rovněž Amy Hill v roli doktorky Kingové. Co když najednou zjistíme, že všechno, co jsme si dosud mysleli o velmi blízkém člověku, byla jenom pouhá iluze? Dokážeme pohlédnout pravdě do očí a čelit jí? Zkrátka průměrně natočený snímek, který je sice mile natočený, ale mohl být více důrazný. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Myslím, že pěkný námět mohl zaručit mnohem lepší film, než jaký nakonec vznikl. Nelíbilo se mi, že 18letý kluk hraje 14letého chlapce. Celý děj je zpracován tak nějak lacině, nenápaditě a pro drtivou většinu diváků z našich krajin nenapodobitelně. Luxusní bydlení, luxusní auto, hra o velké peníze, štědrý sponzoring, nic netušící rodiče ... Film se snaží být něčím, čím rozhodně není. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Občas mi přišlo v některých scénách, že je to velmi laciný céčkový film, včetně nějakých hereckých výkonů (především představitelé rodičů měli občas hodně špatné chvilky). Ale jinak příjemný rodinný film, kde mě nejvíce překvapil Booboo Stewart, myslím, že Nicka celkem dobře ztvárnil. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí sympaticky zahrané drama, které je místy zbytečně sentimentální, ale není to až tak otravné, jak by se na první pohled mohl zdát. Poselství je jasné, ale mohlo by být podáno s větší vervou. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Silny film. Zaujimave herecke vykony. Obsadenie je to, co ma na nom zaujalo. Na prvy pohlad sa moze zdat, ze film je o prilis vela veciach. Ale je hlavne o ocakavaniac a ako velmi zvazuju. A o laske. Rodicovskej. Surodeneckej. Priatelskej. Romantickej. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý námet. Troška odfláknutý hereckými výkonmi (Nickových rodičov by lepšie uhralo duo ochotníkov zo Zelenča) :(. Neprimerané sa zdajú aj hry mladých chalanov (poker o stovky dolárov, Kde to žijeme ????!!!!) Inak príbeh autistu spojený s trochou gayagitky sa dal v pohode usledovať. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Emočná dráma, s niekoľkými hluchými momentami, ale so skvelým hlavným hrdinom, ktorý zahral perfektne. Potešila Kelly HU, aj keď sa tam len tak mihla. Dalo by sa to rozoberať, ale na drámu celkom slušné. 3 z 5 ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Obsahovo krásne, len ten scenár a herci troška poslabší. Takých 3,5* keby sa dalo, pretože nech chcem akokoľvek veľmi, čisté 4 to byť nemôžu. ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh, slušní herci, hezké nenákladné prostředí, dojemný konec - 4 hvězdy. Přímo před tímhle filmem jsem koukal na toho nového Gatsbyho a hodnotím je teď oba najednou dost ve vztahu mezi sebou. Gatsby vyfasoval jen dvě, protože postavit film na blbé předloze, minimální pointě, zato řadě špičkových herců a desítkách milionů za statisty a prostopášnou scénu, to prostě u mě není film se vším všudy. Oproti tomu tenhle sympatický nízkorozpočťák který u nás skoro nikdo nikdy neuvidí (já se k tomu dostal jen náhodou proto, že tam hraje Posey), to je film jak má být a podle mého gusta, má to spád a zaslouží si to být viděno, více, než bombastické blockbustery, které si na sebe vydělají jen proto, že na ně běží v kinech reklamy půl roku předem. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Pěkný film. I když mám k němu sice neutrální pocity, protože i přes tu všechnu emotivní smršť, co v něm naskakovala každou minutu, mi to husí kůži nepřineslo, pořád bylo v tomhle filmu, co sledovat. 50/50. ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Ako kraťas sa mi tento film veľmi páčil (zostrihal som si ho sám posúvaním deja), škoda, že tak neučinil aj režisér. Mohol na dĺžke ušetriť a najať napríklad lepších hercov (tých dospelých, hlavní hrdinovia svoj part odohrali výborne). ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

První část filmu totální nuda. U toho, abych to nevypnul, mě udržel pouze kouzelný Tyler Posey. Druhá část to trošku zachránila, ale jen kvůli té gay složce, jinak bych se nedodíval. Klady: právě ta gay složka a závěrečné "prozření", koktejl ras (černoch, Ind, Vietnamec, běloch, míšenec), český dabing. Zápory: americká přeslazenost, patos, naivita, rodiče, především matka = láskybolný slizoun ... 5644 ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Jelikož můj kamarád dal filmu jen jednu hvězdičku, přistupoval jsem k němu zpočátku skepticky, ale brzy jsem zjistil, že mne děj dokáže zaujmout a konec filmu byl dle mne velice hezký. film jsem objevil podle hlavního hrdiny (Booboo Stewart), který mne zaujal ve filmu "Logan" (2010), kde ztvárnil nejlepšího kamaráda hlavního hrdiny třináctiletého Logana. Film prvoplánově ukázal, že každý člověk je jiný a že to je dobře, nemůžem být všichni vzorní, podle pravítka, jak by si přáli naši rodiče, což nakonec pochopili i rodiče hlavního hrdiny Nicka. Booboo Stewart podal velice přesvědčivý výkon, film se mi líbil a tak dávám 80%. ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film, hlavne preto, lebo mám rád, ako sa ľudia s nesprávnymi názormi menia na dobrých. Tu šlo o podceňovanie mladíka s aspergerom, strach z ľudí s AIDS či o homofóbiu. Aj keď to možno nie je hneď poznať, dobre tu vykreslili jednotlivé postavy. Matka, milujúca ale zúfalá, ktorá aspoň trošku vie, ako komunikovať so synom. Otec, ktorý v tejto úlohe nielen zlyhal, ale v zlom prístupe tvrdohlavo pokračuje a neustále robí zlé rozhodnutia. Starší brat, neuveriteľne (až trochu nereálne) starostlivý. A aspík, ktorý navonok vyzerá trochu spomalene, ale v hlave mu to myslí. Na môj vkus tam bolo trošku veľa aziatov na meter štvorcový, ale človek si zvykne. Ak máte radi filmy o trochu "iných" ľuďoch (Temple Grandin, Lukov príbeh) pozrite si. 86% - 5* ()

Mangano 

všechny recenze uživatele

Film není nikým pevně uchopený a je takový plochý, beztvarý. Herecké výkony hodnotím jako průměrné, čemuž nepomohla ani slabá režie. Nelíbila se mi kamera a studená filtrace obrazu, která na mě ale nepůsobí dobře skoro nikdy. Na druhou stranu oceňuji poselství filmu, myšlenku lásky bez hranic, ať už čisté romantické mezi dvěma lidmi nebo té rodinné. Konec filmu uspokojivě vygradoval do stavu, který ve mně jakožto v divákovi zanechal jistou emocionální odezvu a to já mám rád. 3 z 5. ()

rene75 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Snaha je, ale vše už tu jednou bylo a v lepším balení (autista, homosexualita, coming out). Jediné, co je trochu neotřelé je prostředí čínských imigrantů v USA. Jinak bohužel takové naředěné. 45% ()

ferda12 

všechny recenze uživatele

White Frog se zprvu tváří jako drama, ale když se nad filmem trošku zamyslíte, tak zjistíte, že je ve filmu pár věcí špatně. Např. představitel našeho hlavního hrdiny Nicka Younga je 18 letý člověk, co si v tomhle filmu hraje na 14. leté dítě. Kdyby na to alespoň vypadal, ale ne. Až bude v kurzu nějaký jiný film, kde se budou vyskytovat takovéhle s prominutím blbosti, tak se na to nebudu ani dívat. Líbí se mi ta americká naivita o tom, jací jsou to všichni boháči, jaký mají všichni štěstí ... bože ()

Reklama

Reklama