Reklama

Reklama

Extrémní rychlost

  • Francie Overdrive (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Film vypráví příběh dvou bratrů, zlodějů aut, kteří cestují za novou zakázkou na jih Francie, kde se dostanou do hledáčku místního zločineckého bosse. Zloději Andrew a Garrett Fosterovi (Scott Eastwood a Freddie Thorp) se specializují výhradně na nejdražší luxusní auta. Byli najati na krádež nádherného Bugatti z roku 1937 v hodnotě několika miliónů eur a tak za touto zakázkou směřují na jih Francie. Ale Jacomo Morier (Simon Abkarian), místní zločinecký boss a majitel Bugatti, je chytí a nebere to vůbec na lehkou váhu. Výměnou za své životy budou muset oba bratři ukrást auto Morierovu úhlavnímu nepříteli Maxi Klempovi (Fabian Wolfrom) – a to nejen nějaké auto, Morier chce, aby Klempovi ukradli jeho nejcennější auto, Ferrari 250 GTO z roku 1962. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (102)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že Overdrive svými třemi * nadhodnocuji, ale jednou za čas se prostě setkám s filmem, u kterého sice vím, že ve většině ohledech nepatří zrovna mezi ty nejkvalitnější podívané, ve mně osobně nicméně i tak vyvolá pocit velmi příjemné lehkosti, nenáročnosti a zábavnosti, a to se mi stalo právě v tomto případě. Říkám si totiž, proč za každou cenu kritizovat a shazovat něco, co sice není úplně na nejvyšší úrovni, ale své zásadní poslání plní na výbornou, a to kvalitně pobavit. Extrémní rychlost je tudíž opravdu svižná jízda, která se navíc nemusí stydět ani za svou zápletku, jenž má spád, pár solidních zvratů, atmosféru, a nenudící a výrazné postavy, obsazené mladými, atraktivními herci, na čele se Scottem Eastwoodem, kterému přicházím čím dál víc na chuť a minimálně v mých očích svému tatíkovi Clintovi zatím ostudu v branži rozhodně nedělá. Příznivci automobilů zde pak navíc jistě prožijí nejeden orgasmus, a to i díky velice zdařile zpracované akci, odehrávající se též právě převážně na čtyřech kolech. Celé to pojetí je pak takové lehké, veselé, barevné, snažící se být neustále cool, a nutno podotknout, že se mu to i úspěšně daří, a tak mi nedělalo ani vůbec žádný problém, že je to i plné klišé, naivity a v mnoha scénách i nesoudnosti, pokud ale divák prostě hodí logiku za záda, odměnou mu bude opravdu funkční, povedená jízda. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nepovedená parodie na parodii. Přesně takto trefně by se dal shrnout snímek Overdrive, na kterém je z každého záběru cítit velmi silná inspirace brakovou telenovelou pro nedomrlé pubescenty "Fast and The Furious". Sice se na to chvílemi dobře kouká, což platí zejména u záběrů na překrásná auta s ještě krásnějšími ženami, nicméně ani toto "laciné" pozlátko nedokáže zakrýt fakt, že scénář, dialogy a CGi byly ušity velmi "horkou jehlou". Nic z výše zmíněných totiž pořádně nefunguje, přičemž při jednom velmi špatném CGI (zkáza Porsche), máte pocit, že sledujete extrémně podprůměrný díl "Knight Ridera". Opravdu se Scottu Eastwoodovi divím, že kývl na účast v něčem takovém. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Každý kdo má rád rychlá a hezká auta, by měl na tenhle film zajít, těch aut je tu hodně a krása na ně pohledět a kdyby to bylo je o autech, dám pět hvězdiček hned z fleku. O autech to sice má být, ale neni, pač je na to nasazený příběh, ale neni to jen tak ledajaký příběh, je to příběh z mexické telenovely. Takže příběh je překombinovaný a ve výsledku, vlastně ani nevíte, kdo s kým, pač každý to hraje na všechny strany. Říkáte si, to zní dobře, zní to propracovaně, ano tohle by fungovalo u filmu, který je od začátku brán jako mysteriozní thriller, ale tenhle film je brán jako akční béčko. Navíc těch postav, je tu fakt kvantum, jestli si myslíte že třetí Xander Cage měl hodně postav, tak tady je to totální masakr postav. Co se týče akce, je přehledná a docela dobře se na ni kouká, hlavně závěrečná honička, se mi líbila nejvíc, kde nešlo ani tak o rychlost, jako o šikovnost. Nicméně ve výsledku, je film hrozně nudný, herci průměrní, akce sice fajn, ale mohlo ji být víc a příběh no ten způsobil nevolnost. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Když máte lásku ke krásným luxusním automobilům navíc když se, zde vyskytují staré legendy jako je: (Shelby Cobra 1964, Mustang 67, BMW 327) a podobné vzácné kousky, tak si to prostě chcete pustit a podívat se na ně. Samozřejmě je to vykrádačka 60 sekund a z části Fast and Furious, dějová linka bez duše milión předvídatelných zvratů a ta jejich vyvedená partička, uff. Už jsem rád, že trajekt je naložený a grázl okradený. Dávám 35% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dvojka scénáristů, která stojí za druhými Rychle a zběsile ( které jsou bez Diesela jedním z nejslabších ) se zopakovali v ještě slabší francouzské verzi - sluníčko, moře, Marseille, pěkný auta, ale béčkový scénář a hlavní hrdinové bez charisma, ikdyž to je syn Eastwooda. Snad jen Ana de Armas v bikinách je plus. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Andrew (Scott Eastwood) řídí ve filmu BMW řady 6 Gran Coupé. Garrett (Freddie Thorp) má na začátku BMW M3, při akci na letišti pak jezdí BMW řady 4 Convertible. Morier (Simon Abkarian) má Maserati Quattroporte, jeho bratranec Porsche 911. (FIAT 500)
  • V rokoch 1962 - 1964 sa vyrobilo iba 36 kusov Ferrari 250 GTO. V roku 2014 sa jeden z týchto automobilov predal za 38 miliónov dolárov, v roku 2016 požadoval majiteľ za jeden takýto kus dokonca 57 miliónov dolárov. Vozidlo, ktoré sa objavuje vo filme je replika postavená na základe Ferrari 250 GTE. Pre potreby filmárov ju zapožičal francúzsky zberateľ. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama