Reklama

Reklama

Apokalypsa: Vzestup Hitlera

(seriál)
  • Česko Apokalypsa - Hitler (více)
Francie, 2011, 1 h 50 min (Minutáž: 55 min)

Epizody(2)

Obsahy(1)

Adolf Hitler v roce 1924 napsal, že „silnější rasa vyhladí slabší rasy“. Nikdo ale nepředpovídal, že by se z něj mohl stát německý diktátor a samozvaný „Vůdce“. Ve válečných zákopech první světové války pochopil zneuznaný umělec a samotář Hitler své poslání: zachránit Německo. Nejdříve byl pro většinu Němců pouhým bláznem na pokraji politického pole. Rozhodujícím okamžikem obratu se stala hospodářská krize roku 1929. Ve strachu z chaosu a nebezpečí ze strany „rudých“ volila většina občanů Hitlera. Mladá demokracie je ohrožena a není tu nikdo, kdo by ji bránil. Nacistický diktátorský režim začíná svou nelítostnou éru. Hitler prohlašuje, že jeho přáním je mír, ale připravuje se na válku. Na Apokalypsu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tak pokračuji v cyklu Apokalypsa hezky jak šel čas a hned v další den jsem si dal tohle zlověstný intermezzo. Jelikož Hitler je dodnes brán za absolutní zlo a nejčernější postavu historie, až je to někdy směšný a jak u debilů, cenil jsem tu od moralitek odproštěný pohled na jeho podivínskou osobu, kde máte prostor odprostit se a vlastním mozkem žasnout nad cestou člověka z nuly až vzhůru "ke hvězdám", vidět nástup totalitního režimu, lépe chápat příčiny a nadcházející ultraděsivou tragédii. I zde je to hezky vybarvená, soustředěná, informačně vydatná, přitom tak akorát nenáročně nabitá story. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dokument zobrazující vzestup Adolfa Hitlera k moci, v barvě a se spoustou podrobných informací, od jeho dětství až po zvolení kancléřem s neomezenou mocí, kde propaganda a síla slov ovlivnila miliony Němců. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Vzestup Vůdce, který do zuboženého německého lidu zasel sémě nenávisti a tak rozpoutal druhou světovou válku. Těžko říct, jak bychom se v té době zachovali my, lidé jsou prostě jako "hloupá žena se kterou lze snadno manipulovat" a v těžké době děláme rozhodnutí, která bychom jinak neučinili. Každopádně zajímavý dokument s dobovými záběry, o kterých jsem ani netušila. Zajímavé, že i po tolika letech ten podmračený dědek s otřesným knírem stále nahání hrůzu.. A mimochodem dost mě šokovalo, že se na tom šílenství podílel i slavný Hugo Boss nebo Ford. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dokument výstižne mapuje nástup Adolfa Hitlera k moci. Neprináša nové informácie, skôr dôsledne mapuje a citátmi z denníkov bežných účastníkov udalostí dokresľuje atmosféru známych udalostí. Išlo zväčša o ritualizované kultúrno - politické mítingy, akými boli napr. pochody krvavej vlajky, bitkárske akcie zastrašujúcich úderiek SA (Sturmabteilung - úderné oddiely - vojenská ozbrojená zložka strany) až po rafinované a mnohoraké predvolebné ťaháky, dirigované Jozefom Goebbelsom. Nakoniec sa cieľ podaril - Hitler bol menovaný predsedom vlády a nič nebránilo rozvinutiu rituálnych paramýtov v plnej paráde. Oslava Veľkonemeckého človeka v duchu neoantických rituálov (mohutné antiku pripomínajúce stĺpy, ohne, vence slávy, mohutná architektúra uctievania znaku a symbolu, všadeprítomné zástavy a štandardy) a realizácia nenávistnej politiky likvidácie názorových a rasových protivníkov mohla začať naplno. História sa však opakuje. Tragédia Hitlerovho nástupu k moci sa ako lokálna, značne zriedená ( viac či menej homeopatická) fraška z času na čas vracia, nielen vo svete ale aj v dnešných východoeurópskych džamahírijách. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ako to všetko začalo...Dokumentov na tému Hitler existujú desiatky, ale francúzky tvorcovia to zobrali naozaj vážne a hlavne komplexne. Mnoho dokumentov sa zaoberá vojnou, ale málokto si dal námahu vysvetliť ako k nej došlo. No rozhodne to nebolo zo dňa na deň. Hitler nevstal z postele a nepovedal : "Tak dneska zaútočíme na Polsko..." 1. diel mi pripadal podstatne zaujímavejší, pretože popisuje náladu a mizernú životnú úroveň obyvateľov Nemecka po tvrdej Versaillskej zmluve a neskôr i dosahoch svetovej krízy. Obyčajný kus chleba stál neuveriteľných 46 miliárd!!! mariek, čo je neuveriteľné. Celé hromady peňazí, ktoré nemali žiadnu hodnotu a nedalo sa za nich nič kúpiť. Ľudia potrebovali chlieb, prácu, sebavedomie a to všetko im Hitler sľuboval a v podstate aj dal, ale pridal jeden "bonus" navyše. Silnejúci nacisti a každoročné pribúdanie voličov priviedlo Hitlera na vrchol. Tejto ceste sa venuje 2. diel, ktorý je tiež výborný, ale chýbala mi tam nejaká zmienka o tom, ako sa Nemecko ekonomicky postavilo na nohy a čo pre to Hitler urobil prípadne neurobil. Nemecko ešte pred rozpútaním vojny prešlo zázračným ekonomickým obratom, kde sa zo samotného dna chudoby a veľkej nezamestnanosti dokázali vypracovať na jednu z naj ekonomík sveta. Celkovo max. spokojnosť a skvelá lekcia z dejepisu. Školáci povinne!100%. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Apokalypsa 2. světová je poutavější, ale i zrození knírače je dostatečně poutavě vykresleno. Rozhodně je zajímavé sledovat dobové záběry obohacené o barvu, to tomu dodává úplně nový rozměr. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Další ze zajímavých dokumentů, který by neměl uniknout nikomu ze zájemců o tematiku 2. světové války, nacismu a hitlerovskému Německu. Určitě bych tento počin mohl doporučit i jako doplněk výuky dějepisu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne najlepší dokument o Adolfovi Hitlerovi. Sem tam sa nájde nejaké to zavádzanie, ale inak TOPka. Skutočné zábery sú tam neskutočné a vo vysokom rozlíšení. Tento dokument rovnako tak zachytáva obdobie pred vojnou, kedy Hitler vytiahol svoj národ z biedy a zastavil hladomor. Aj z toho dôvodu ho ľudia v mnohých krajinách sveta milovali. Seriál sa rovnako zaoberá tým, ako po prvej svetovej vojne Angličania a Francúzi šikanovali nemecký ľud a práve oni zapríčinili v Nemecku hladomor, pretože sa zatvárali fabriky a továrne. Asi tým najlepším je moment, kedy sa hovorí o tom, ako sa Anglicku a Francúzsku (najväčším kolonizátorským krajinám) nepáčilo, keď si Nemci a Slováci prišli do Poľska po časti krajiny, ktoré nám Poľsko ukradlo a tak Anglicko a Francúzsko vyhlásilo Hitlerovi vojnu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

„Silnější rasa vyhladí slabší rasy“. Ďalší skvelý dokument zo série Apokalypsa tento krát pekne mapuje cestu výborného rečníka Hitlera, ktorý si podmanil cele Nemecko a dostal sa až na vrchol. Už mi tam len chýbal jeho pád, ale dokument je o vzostupe. V dvoch dieloch nahliadneme nie len na voľby, kde sa vodca dostal k moci, ale aj na Hitlera v zákopoch prvej svetovej, ktorý už vtedy mal plán ako zachrániť Nemecko. Skutočne podrobný dokument mapujúci detailne cestu Führera od nuly až k vrcholu. 95% - 5* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je skvěle rozpracovaná studie nejen válečného zločince Adolfa Hitlera, ale i zrůdného antisemitského národního socialismu. Komu ještě pořád není jasné, proč začala druhá světová měl by tuto Apokalypsu (která skvěle doplňuje http://www.csfd.cz/film/275830-apokalypsa-2-svetova-valka/ vidět. Ta poválečná frustrace lidí ve vykastrovaném a vyrabovaném německu musela být strašná. Ale ona podobná bída byla i v Anglii a Francii o čemž se tu moc nehovoří. Naštěstí se spojenci po druhé světové válce z této chyby poučili a tak obnova Německa a Japonska počala probíhat prakticky okamžitě po válce. Stejně jako u všech kolorovaných dokumentů si člověk obyčejným převedením obrazu do barev mnohem více uvědomí detaily. Dokument působí autentyčtěji a je blíže divákovi, než nějaké praskající černobílé dokumenty plné kazů. Jen by mne zajímalo to Hitlerovo charizma. Už jen když ho vidím i s těmi jeho pochodujícími hajlujícícmi panáky a srandovními standardami ve stylu dávného Říma, poslal bych na něj letku Lancasterů s kontejnery s fosforem.... Nutno pouštět ve školách! * * * * * ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat dokument - komentář odkazuje na to, co se děje na plátně, není to jen text doplněnej nějakejma nahodilejma nesouvisejícíma, či přímo zavadějícíma dobovejma záběrama, jak je běžné ve většině případů. Má to jasnou strukturu, jasné téma, které se probere ze všech stran a důsledků a to poutavě. Forma i obsah za jasných 5*. PS: to okolorování je sice pochybné kvality a celkem i zbytečné, ale rozhodně dojem nekazí. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Teď už je mi jasný, proč byli všichni příslušníci SS takový štramáci v těch krásně černejch uniformách. Holt hadry od Huga Bosse, to je prostě klasa pro nadlidi. Myslím, že tuhle kapitolu oděvní gigant ve firemních katalozích asi nezmiňuje. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Aby vlk dosáhl svého, musí se tvářit jako beránek. Detailní rekapitulace událostí v Německu od začatku 30. let. V barvě lze onu monstróznost a děsivost cítit ještě více. Vzácné záběry amatérských kameramanů a detaily ze soukromí různých vlivných osob. Bezchybné zpracování se skvělým hudebním doprovodem. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o vzestupu Adolfa Hitlera. Uměl ty lidi opravdu dobře zfanatizovat. A i přes všechny překážky se mu nakonec povedlo vybudovat jeho velkou říši. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Jeden z nejlepších dokumentárních cyklů o ikoně 2. světové války, Adolfa Hitlera. Velkou chloubou tohoto cyklu jsou bezesporu zrestaurované, barevné dobové scény. | 1.díl (90%), 2.díl (90%) > Průměr: 90% (5*) | ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mnoho z uvedeného bolo už spomenuté niekde inde. Hitler bol analyzovaný kompletne v iných, obšírnejších dokumentárnych seriáloch. Apokalypsa Hitler škodu neurobila, samozrejme má svoju kvalitu aj vďaka farbe, kde na prekvapenie zistíte, že Hitler mal výrazné modré oči. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Kterak se z maminčina mazánka stal obdivovaný řečník a politik, jehož názory a myšlenky vedly k nejhrůznějším událostem novodobé historie. Velmi poutavě natočený historický dokument obsahuje velké množství i méně známých autentickým materiálů a informací o okolnostech vzestupu nacistického diktátora. Takovými dokumenty bych rozhodně nepohrdl na hodinách dějepisu. 90% ()

Reklama

Reklama