Reklama

Reklama

Ztracený ráj 3: Očistec

  • USA Paradise Lost 3: Purgatory

VOD (1)

Obsahy(1)

Téměř dvacet let už trvá historie případu vražd tří dětí v americkém Memphisu, z nichž byla obviněna trojice místních mladíků. Po stejnou dobu režiséři Joe Berlinger a Bruce Sinofsky sledují průběh vyšetřování, období výkonu trestu odsouzených mladíků a konečně nedávné znovuotevření procesu. Právě tomu je věnována závěrečná část dokumentární trilogie, která přispěla k pochybnostem ohledně viny trojice odsouzených. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (16)

joelly01 

všechny recenze uživatele

...a ja si stejne pro sebe myslim ze to udelal ten nevlastni fotr jednoho z nich ... Kor kdyz si jeste na netu prectete o nem informace (mlatil manzelku, znasilnoval dcerku, napadl sousedku). Ale jak nekdo v komentarich pise, 100% si nemuze byt jisty nikdo. Ale asi jsem rada ze kluky propustili, protoze jak jsem psala ve dvojce, odsoudit nekoho k smrti bez jakychkoliv vecnych dukazu, jen diky vypovedi retarda, to je opravdu silne kafe. Dokument take pekne ukazal muj oblibeny fenomen; White trash. Z tech vidlaku se opravdu jednomu jezi chlupy na zadech! Ale i tak bych se rada podivala do nejakeho Trailer park kde tito bydli. Pred dvema tydny jsem se do jednoho malem dostala, ale Klenot mrcel ze prej "Jen si tam jdi, ale sama a nezapomen jim mavat pred ocima tema svyma predrazenyma kabelkama a smukem, to jiste oceni!". Tak jsem radeji nesla. Ale dokument byl vynikajici. Hledam dal neco White trash komunitach. ()

xxSmoldaxx 

všechny recenze uživatele

Wow! Přesně kvůli tomuhle nesmí dokument nikdy vyhynout. Neuvěřitelně silný příběh. Čekal jsem konec tak i tak. Čekal jsem nový trial, čekal jsme zamítnutí, ale to, že v americkém justičním systému může existovat také třetí možnost, mě přinejmenším nepříjemně překvapilo. Takhle se to parádně zametlo všechno pod koberec. Hlavně, že nikdo nemůže nikoho žalovat. Přál bych si 4. díl, ale obávám se, že tento případ zůstane navždy otevřený...96% ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Zdrcující a působivý dokument, který nejenže divákovi ukáže nekonečnost lidské debility a neschopnost amerického justičního systému, ale jako bonus přihodí ukázku vidlákova made in USA, kde jsou všichni sourozenci a Ježíš je nejlepší kámoš. Jako trilogie je Paradise Lost vcelku brutální emotivní zážitek. ()

Lenulinka 

všechny recenze uživatele

Ano, odsouzení těchto tří chlapců bylo špatné. Ano, bylo to velice unáhlené. Každopádně v roce 1993 se to bohužel nebralo tak jako dnes a i když byly kluci obviněni nepřímo, mnoho důkazů pro jejich nevinu vyplulo napovrch pozdě. Nevinila bych hned justici USA, ale všechny ty, kteří vypovídali proti nim a zakládali na tom, že "černá je špatná". My máme Kájínka, oni mají WM3. Nikdo se asi nikdy nedozví, jak to doopravdy bylo a kdo je ten ****, který za vše může. Taky to bohužel není jediný případ, o kterém by se dalo takto diskutovat. Nicméně pokud se o případ zajímáte, na tento dokument se opravdu podívejte. Zodpoví vám hodně otázek, ale ještě více jich vyvolá. ()

koci 

všechny recenze uživatele

Celá trilogie Paradise Lost si zaslouží pět hvězd, protože jasně demonstruje sílu toho, čeho je filmový dokument skutečně schopen. Právě Paradise Lost, film, televizní film, se velkou měrou zapříčinil o záchranu života člověka. Sám Damien Echols tu prohlásil, že nebýt produkce HBO, byl by zabit. Co víc může dokument dokázat? Vznikl i čtvrtý dokument, West of Memphis, 2012, který zastřešil Peter Jackson. ()

Galerie (1)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama