Reklama

Reklama

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore

Krátkometrážní / Animovaný / Dobrodružný / Drama / Rodinný
USA, 2011, 15 min

Obsahy(1)

Snímek inspirovaný hurikánem Katrina a "Čarodějem ze země Oz" je příběhem lidí, kteří věnují své životy knihám a ty jim to oplácí. The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore je dojemná a vtipná alegorie o léčivé síle příběhu. K vytvoření byla použita animace miniatur, počítačová animace a nebo 2D animace. (mr.filo)

Recenze (64)

JFL 

všechny recenze uživatele

Nápaditý knihomolský dojáček, který i přes veškerou ždímačku emocí nezastíní, že části jeho vyprávění moc nesouvisí, a je tedy jen nekoncepčním řetězcem velmi líbivých momentů a motivů. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Je skoro šokující, že tento příběh o knihách vyšel pouze v elektronické podobě jako aplikace na iPad (a získala několik ocenění). Nebál bych se říct, že tak bude vypadat budoucnost elektronických knih. Samotný film i bez znalosti originální knihy funguje báječně a i přes svoji krátkou minutáž dokáže pohladit na srdci každého. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Animace výborná a celkově je to obrazově slušně nápaditý, ale jinak ke konci až moc velký kýč, který až moc útočí slzopudné kanály. Ale jako kraťas fajn. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Napříč generacemi mistrů Čti-Vo. Lidé odcházejí knihy zůstávají. Něco si berou, něco dávají. A ten vzájemný vztah je nesmírně podstatný pro běh vesmíru a tak vůbec. Pěkné náborové video pro knihovníky. Ale bacha na záchrany historicky cenných knih pomocí lepenky - nemaj rádi. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Animovaný Buster Keaton je vržen ozovským vírem do světa knih. Létajích, chodících, tancujících. Romantický chrám uprostřed zeleně je knižním rájem. Zestárnout mezi knihami je sen každého knihomola...nebo knihomila? ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nekonečná nuda. Z té záplavy hřejivé líbeznosti na mě jdou mrákoty, asi jako z výtvar-ničení Ivy Hüttnerové, jejíž pokleslý styl mi tenhle animák připomněl. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Úžasná dokonalosť s naozaj prekrásnou hudbou. To čo je na knihách tak kúzelné, to je presne vyjadrené v tomto animovanom filme. A priznávam sa, že koniec ma dojal k slzám. Bola to proste nádhera. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po právu držitel Oscara za Nejlepší krátkometrážní film. Tento snímeček je tak dojemný, jak jen může být a vyniká jak po obrazové, tak po hudební stránce. Zkrátka krásná čtvrthodinka strávená (nejen) s knihami, které mají duši. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

celkově dost nezáživné knižní dobrodružství, jehož uspávací tempo a takřka nulový děj mi nedovolují, abych si z něj něco odnesl.. slabounké 3* ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až moc senzitivní a zasněné. Po výtvarné stránce ovšem precizní práce s pěkným zvukovým doprovodem.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V knihách je krása, to už asi víme. Tenhle snímek nám to podává trochu zajímavým způsobem. Na jedné straně celkem standardně, protože vychází z "Čaroděje ze země Oz", na druhou stranu je to netradiční, protože je to spojené s hurikánem, který skutečně řádil v New Orleans. Spojení s touto 3D animací je rozhodně silné a zajímavé. ()

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama