Hallvar WitzøScénář:
Linn-Jeanethe KyedKamera:
Karl Erik BrøndboHudba:
Nils ØklandObsahy(1)
Každý musí jednou zemřít. Sedmdesátiletému Oskarovi zbývá posledních šest dní života. Je připraven odpustit bratrovi nedorozumění, ke kterým došlo před lety. Podaří se mu spojit se s bratrem, který, jak věří, žije na druhé straně Atlantiku, než bude příliš pozdě? (MFF Karlovy Vary)
Oscar 1 nominace: Krátký film ()
Bože to bylo geniální! Nádhera. Vtipné, poetické a ještě k tomu norské. Filmařský skvost. ()
Černá komedie o umírajícím muži, kterému zbývá šest dní života a s bratrem žijícím v Americe 30 let nemluví. K tomu vyfasoval „anděla smrti“ a vede vyhlazovací válku s racky všemi dostupnými prostředky. Výborný krátký film stojí hlavně na bezchybném hereckém výkonu Edvarda Hægstada. ()
Nečekaná perla norské kinematografie, oplývající provokativními a cynickými vtípky s notnou dávkou černého humoru. Chválím hezkou přírodní kameru a Hægstadova zatrvzelého fámulu. 10/10 [KVIFF 2013] ()
Jako bych ten filmeček už viděla, neboť využívá omílaného klišé rozpustilé dívky, jejíž jediná životní funkce je vyvést vás z deprese. Absurdní, přehnaný, karikaturní humor mi nesedí. ()
Photo © 48. MFF Karlovy Vary