Reklama

Reklama

Transatlantická trouba

(festivalový název)
  • Norsko Tuba Atlantic
Krátkometrážní / Komedie / Drama
Norsko, 2010, 25 min

Obsahy(1)

Každý musí jednou zemřít. Sedmdesátiletému Oskarovi zbývá posledních šest dní života. Je připraven odpustit bratrovi nedorozumění, ke kterým došlo před lety. Podaří se mu spojit se s bratrem, který, jak věří, žije na druhé straně Atlantiku, než bude příliš pozdě? (MFF Karlovy Vary)

Recenze (8)

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Jako bych ten filmeček už viděla, neboť využívá omílaného klišé rozpustilé dívky, jejíž jediná životní funkce je vyvést vás z deprese. Absurdní, přehnaný, karikaturní humor mi nesedí. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Černá komedie o umírajícím muži, kterému zbývá šest dní života a s bratrem žijícím v Americe 30 let nemluví. K tomu vyfasoval „anděla smrti“ a vede vyhlazovací válku s racky všemi dostupnými prostředky. Výborný krátký film stojí hlavně na bezchybném hereckém výkonu Edvarda Hægstada. ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Nečekaná perla norské kinematografie, oplývající provokativními a cynickými vtípky s notnou dávkou černého humoru. Chválím hezkou přírodní kameru a Hægstadova zatrvzelého fámulu. 10/10 [KVIFF 2013] ()

Galerie (2)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama