Reklama

Reklama

Simon Killer

  • USA Simon Killer
Trailer

Čerstvý absolvent Simon chce procestovat Evropu, potřebuje se vzpamatovat z rozchodu s dlouholetou přítelkyní. Proto se vydává z Ameriky do Paříže, kde se zamiluje do mladé prostitutky, s níž se záhy vydá na osudovou cestu. Simon se právě rozešel s dívkou a se zlomeným srdcem se vydává do Paříže, kde si chce vyčistit hlavu. Po pár dnech bezstarostného bloumání se dostane do stripbaru, kde si to užije s exotickou prostitutkou Victorií. Chemie mezi nimi funguje až do té doby, než zjistí, že jsou spolu ve vážném vztahu. Ve vztahu, kde vydírání a zrada odhalí Simonovu skutečnou tvář. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

Stoka, blitka, trapnost, debilita. Zneklidňující zážitek - tím, že to zjevně režisér myslel vážně. Festivalové dno ve všech ohledech. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Děsí mě, že se to nemalému počtu diváků asi líbilo. Asi nejsem ten správný festivalový intelektuál. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Brilance. Campos se během několika dnů dostal mezi moje oblíbené mladé americké režiséry. P.S. Je příznačné, že zatím všichni, co z toho filmu blijou, se odvolávají na nesympatického hlavního hrdinu - zoufalce. Prostě si přiznejte, že se v něm sami aspoň částečně poznáváte a je vám to nepříjemné. Ten film je formálně prakticky nenapadnutelný (čti suverénně natočený); ještě se o tom rozepíšu. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

...aneb kdo si má všechny ty lži pamatovat. Znepokojivá sonda do (řekněme) poněkud nestabilní mysli. Znepokojivá možná hlavně právě proto, že nikdy nevíme, co se doopravdy odehrává za "maskami", které nám ukazují na první pohled sympatičtí lidé. Corbet se pro podobné psycho role narodil (viz. Funny games USA) - 80%. [48. MFF Karlovy Vary] ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Popravdě si vůbec nejsem jistá, co si o Simonovi myslet. Sem tam to zadrhává, ale jako znepokojivý thriller to působí vcelku dobře, už jen díky té nepříjemně pochmurné atmosféře a psychopatovi v roli Corbeta. Co ale postrádám, je jakékoliv vysvětlení ohledně psychické poruchy, ačkoliv je to tak trochu svým způsobem ironické, protože vše vidíme z pohledu a myšlenek Simona. Tak či tak, nikdy nevěřte každému úsměvu. A neprocházejte se po noční Paříži. A nespěte s cizinci. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není žádná bystrá extra třída, ale doporučuju ho všem důvěřivcům, speciálně pak těm bez pindíka, protože oháknut do prostého, ale erotického kabátku poukazuje na jednoduchou věc, kterou si lidi nepřipustí, dokud ji sami nezažijí, a to, že přetvářka je běžná, v některých případech i soutěžní věc, hlavně pak u lidí s pěkným xichtem. Takže - pobuda s kuním xichtem Corbeta, zneužitá šlapka Diop, sex, přetvářka, násilí....a skvělá hudba. Chápu festivalové buržousty, že se jim to nezdálo, já jet do Varů kvůli tomuto, tak su taky nasraný, ale z tepla domova krásných 70%. Líbilo se mi to více než například Stud. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Hezké, zneklidňující, ale o hovně. Postavit film jen na tom že jeho hlavní hrdina je bezcharakterní sráč je poněkud málo. 5/10 ()

bassator 

všechny recenze uživatele

MFFKV 2013 - Simon Killer? Hov.. - Simon KOKOT. Tak tento člověk je vrchol zoufalce, člověk kterému není pomoci, člověk (hodně slabě řečeno) zralej na přezdržku... - 5. 7. 2013 - 40% ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Otravná chcípácká artovka s naprostou stereotypní formální stránkou. "Po škole" se ještě docela věrohodně podařilo pomocí zvolených prostředků zachytit nitro násilného individua a témata, o nichž vyprávělo, ale Simon Killer je jen nudnou snuškou dlouhých, nic neříkajících záběrů, které se tváří strašně vznešeně a promyšleně, ale přitom jsou jen primitivním odškrtáváním klišé uměleckých filmů. Zlatý Refn a jeho Jen Bůh odpouští. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Je až bolestné sledovat, jak primitivními prostředky se Camposův film chce tvářit jako těžce stylový a artový indie thriller. Slovo "killer" v názvu (už jenom tohle na hodně lidí funguje skvěle, je vtipné, kolikrát jsem před filmem zaslechl od okolostojících lidí věty jako "sajmon killa, pojď na to, super film!"), Američan v Paříži (megaklišé č.1), chcípák pod křídlem prostitutky (megaklišé č.2), mnoho docela cudně natočeného sexu a k tomu nahodile používaná buď burcující nebo pohodová hudba. K tomu všemu navíc brutálně otravný chcípák Brady Corbet (ne, opravdu to není jediný důvod, proč se mi ten film nelíbil) a znovu velmi primitivní a unylá formální stránka, která se snaží navodit dojem promyšlenosti a ucelenosti tím, že se od začátku do konce používá zcela totožné blízké záběrování - progresivita, překvapení, originalita jsou neznámými pojmy. Dvě hvězdy za ústřední song. Camposovým vzorem je prý Haneke, Simon Killer však nesahá po kotníky ani jedinému z filmů tohoto režiséra. Je to spíše taková typická ukázka měšťáckého artu bez skutečných hodnot. ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Joha! Náhodičkou vím, proč film nemá tak dobré hodnocení, jaké by mohl mít.. Není totiž sám o sobě špatný.. Zabila ho slova.. Slova v názvu a obsahu.. Očekávání se zcela, ale diametrálně liší od toho, co nám film nabízí.. Bohužel je prakticky nemožné se těmto slovům vyhnout, a tak zklamaných diváků bude přibývat.. Jinak film sám o sobě je docela poutavý, otevřené sexuální scény mezi známým hercem a krásnou francouzskou jsou natočené - tak jako celý film - přesně dle pravidel nezávislého filmu. Jakoby nezúčastněná kamera a typické Camposovy pomalé přejezdy napomáhají odkrývat hrdinovu temnější stránku. Je to dost opravdové. Mějte se filmově, Woo. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příběh malého zmrda. 1) Spoiler. 24letý Brady Corbet (Simon) hrál toho patologického nedůvěryhodného lháře tak přesvědčivě, že se mi úplně zhnusil. O roli říká: We wanted people to be left feeling strangely exhilarated and deeply introspective. Pokud jde o mě, nepovedlo se. Byl jsem jen znechucen. 2) 29letý napůl Ital/Brazilec, režisér a scénárista Antonio Campos o svém druhém celovečerním filmu říká: ...dark characters are fun to explore in films...we're having a really good time making them... No, alespoň že se někdo bavil... ()

cineman 

všechny recenze uživatele

Asi nebudu jediný, kdo si oddychl, když bručící lišák Brady odjel konečně bručet zpátky do USA. Bohužel to bylo až na konci filmu. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Přesně to, co jsem od Campose po rozpačitém Afterschool chtěl vidět. Roztodivný, explicitní trip pod vedením bezchybného soundtracku a typově přesného Bradyho Corbeta. Malé osobní plus za klubovou scénu za zvuků jedné z nejlepších písní všech dob. 80% (KVIFF 2013) ()

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

Žiadny Simon Killer, ale Simon egoistický kretén! Ak sa takto správal vždy, tak sa ani nedivím, že ho tá jeho dokonalá Michelle poslala kade ľahšie. Simon je presne ten typ alibistických hajzlíkov, ktorých fakt nemusím a jeho správanie a reči ma nehorázne iritovali. Ale to by až tak nevadilo, keby ten film mal poriadny dej a z toho námetu by vymodelovali aj niečo plnohodnotnejšie ako ódu na arogantného dementa, ktorý bral ohľad jedine tak sám na seba. Možno ten scenár nebol až tak úplne katastrofálny, no to spracovanie áno. Vlastne ani len netuším aké mohlo mať toto celé posolstvo... ()

DonHUS 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy o magorech. Filmy, které se tím snaží odůvodnit nesmyslný děj nebo spíš jeho absenci. Filmy stojící jen na pár rádoby kontroverzních sexuálních scénách a troše násilí. K tomu samozřejmě divné záběrování statickou kamerou, pomalé dialogy, místo hudby jen ruchy a "zneklidňující thriller" je hotov. No, vůbec. 3/10 ()

Reklama

Reklama