Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka soutěžících se pokusí dobýt legendární pevnost Boyard. V několika náročných disciplínách musejí ukořistit klíče a indicie, aby měli co nejlepší výchozí pozici pro závěrečné získání zlatého pokladu... (oficiální text distributora)

Recenze (140)

boshke 

všechny recenze uživatele

Musím se kouknout na tu původní verzi. Ta přece nemůže být tak stupidní jako ta britská. Jako moderátora mohli jen těžko obsadit něco hloupějšího. Její komentáře byly opravdu k popukání, třeba "pomozte mu vylézt" a vzápětí "zvládne to sám". Postava pana Boyarda je zcela nesmyslná, postava toho 35 let vězněného kapitána zase příliš stupidní (zřejmě mu pan Boyard pere i žehlí, protože i po těch letech má sněhobílou, nažehlenou košili). Soutěžící byli navíc v tomto konkrétním díle dost neschopní (no jo, wrestleři), tak asi v šesti lidech vyhráli pouhých 19 liber... 40% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

No už to není ono, to původní kouzlo je pryč, jedni odešli, nahradili je druzí, ale stále si to drží vysoký vysoký standart, oproto některým novodobým soutěžím, radši nemluvit. Vše ostatní už ti bylo zmíněno, citelně znát je to především na postu starého otce Fury, ten je prostě nenahraditelný. Taky ale hodně záleží na dabingu, co by byl Otec Fura, bez svého původního hlasu. Hodnotím především jednotlivé soutěžní disciplíny (některé zcela nové, jiné neměnné) a stále stejný herní systém, ten je nepřekonatelný. ()

Reklama

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Francouzský originál byl skutečně lepší. Možná je to taky tou dobou, kdy jsem naposled Boyard viděl, ale nějak se mi ta nostalgie vytratila. Samotná show ale stále působí dobře, bohužel otce Furu a jeho zvláštní auru nelze nahradit cáklým kouzelníkem. Rovněž "pan Boyard" britské verze působí poněkud až moc uměle negativně, francouzský protějšek v sobě měl určité charisma. Na moderátorku se ale dívá pěkně :) Uvidíme co přinesou další díly, po prvním díle to ale nevypadá zas tak zle. EDIT: Po dvou týdnech sledování se odhodlávám k hodnocení. Původně jsem chtěl dát 4 ale dám jen 3, a to především kvůli přehnaně rádobydrsnému Boyardovi, britské verzi Pamely Melindě Messenger (dívá se na ní hezky ale jako moderátorka stojí za prd) a rádobyvtipnému profesorovi. Už to prostě není ono, takže za to co zůstalo z původní verze za 3* a francouzského originálu si o to víc vážim. EDIT2: předchozí koment se vztahoval k prvním dvěma britským sériím. Nyní začíná série třetí, a obsazení dostálo změn. Moderátorka už neodvádí pozornost svým hrudníkem a přeci nevypadá zle. Z Boyarda už není rádobyzloduch co každého uráží ale více se blíží francouzskému originálu, ba co víc je dokonce sympatický. A pomateného profesora vystřídal relativně normální námořní kapitán. Plus drobné změny grafiky a 5 klíčů místo 4. No jestli takto bude probíhat zbytek série, možná to i na ty 4* vrátim. ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Je to o ničem. Viděl jsem tři díly a úkoly jsou dost podobné, ne-li stejné (např. v každém díle lezli do prostoru, kde byli buď pavouci nebo hadi, na střídačku), příšerný voice-over, který se snažil opravdu namluvit vše, co tam zaznělo. Ani jako malý jsem se na to nedíval, proto mě nalákalo, že to teď běží, ale... prostě zklamání. ()

Smerfetka88 odpad!

všechny recenze uživatele

Tvrzení, že už "to není ono" považuju za hodně umírněnou verzi toho, že to je hrůza! Soutěžící jako by z oka vypadli těm umělinám, které se objevují ve Faktoru strachu, moderátor je mi více než nesympatický a ta karikatura otce Fury nestojí ani za zmínku. Soutěžní úkoly jsou pořád stejně dobré, ale to je všechno, za to nemůžu dát bohužel ani hvězdičku. Asi bych přijala raději to, kdyby opakovali původní díly, než vypouštět tady tohle. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Kvůli natáčení byla v roce 1990 přistavěna na západní straně plošina 20x20 metů, která na místě zůstala dodnes. (Ficik)
  • Stavba pevnosti začala za vlády Napoleona v roce 1801 a trvala 56 let. Je široká 31 metrů, dlouhá 61 metrů a vysoká 20 metrů. (Ficik)
  • Heslo k získání zlata má pokaždé 5 písmen. (Illuminare)

Reklama

Reklama