Reklama

Reklama

Podvodník

(festivalový název)
  • Velká Británie The Imposter
Trailer

Dokument se soustředí na mladého Francouze, který přesvědčí truchlící rodinu z Texasu, že je jejich šestnáctiletý syn, který zmizel před 3 lety. (cezero)

Recenze (86)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pecka. Velmi chytře vystavěný dokument, který si krásně pohrává s ochotou člověka věřit věcem, kterým věřit chce, věcem, které dávají smysl událostem, které racionální odůvodnění postrádají. Po zhlédnutí budete mít v hlavě asi pěknej guláš. Jo a .. lhát se nemá! :-D ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborný dokumentární detektivní True Crime, který je intenzivnější, inteligentější, mrazivější a celkově lepší než True Detective a Serpent dohromady. Příběh se zaměřuje na mladého 16 letého muže, který tvrdí truchlící rodině z Texasu, že je jejich syn, který před 3mi lety zmizel. Vypráví o únosu a mučení, které si po dobu 3 let vytrpěl. Velmi zajímavé a poutavé, kde poslední půl hodinu příjde na scénu taková nálož drtivých a šokujících zvratů, že jsem opravdu překvapený jak mě dokázali tvůrci několikrát po sobě šokovat. Takhle inteligentně vystavěný a mrazivý Thriller jsem už dlouhou dobu neviděl. Opravdu pozoruhodná záležitost. 8/10: ()

tron 

všechny recenze uživatele

Úplne šialený, neuveriteľný prípad, ktorý sa stal v Texase v roku 1997. Doteraz som o ňom nevedel, takže to, čo som v tomto dokumente videl, na mňa pôsobilo... proste... skrátka... nie, nenachádzam tie správne slová. Ako zaznie priamo vo filme, nedá sa uveriť tomu, že sa niečo také reálne stalo. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dokument, který trpí pouze tím, že hlavní protagonista je evidentní milovník sebe sama, hlavní roli v dokumentu pojal jako progadaci vlastní dokonalosti a tak je nutno jeho výpovědi a popisování situací brát s dost velkou rezervou. Téma ovšem dokonalé a škoda, že dokument končí tak, že nabízí více otázek než po půlhodině jeho sledování. 80% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu si nic nezjišťujte - žánr, tvůrce, pozadí, prostě nic - a jenom si ho co nejdřív pusťte. Zatraceně promyšlená hra s divákem, očekáváními i silou pohledu do očí. 4 a 1/2 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vypadá to docela nenápadně, ale něco tak mrazivého jsem už dlouho neviděl. Je až neuvěřitelné, jak si režisér Bart Layton hraje s divákem a až do samotného konce nedá najevo, co je vlastně pravda a co děsivá skutečnost, která mapuje jedno důležité období hlavního (nutně říci nesympatického) člověka, který se stal jedním z vůbec nejznámějších podvodníků v Americe. Neskutečný zážitek. 9/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak napodiv, "Kocúrkovo" majú aj v Španielsku a USA. Klobúk dolu pred spracovaním dokumentu, ktorý je naozaj skvelý!!!, no nemôžem si pomôcť, ale mal som pocit že vzhľadom k mnoha faktom, ktoré nikto z kompetentných nebral na zreteľ, sledujem jednu z epizód "Profesionálov". Nie však kvôli rodinným príslušníkom, ktorí mali na tomto chaose taktiež podiel, ale najmä z pohľadu úradníkov, ktorých nemožno označiť za nič iné, ako bandu idiotov. Verte alebo nie, toto by sa na Slovensku v živote nestalo. Mojou úlohou ako diváka však nie je hodnotiť názor na samotnú "True Story", ale spôsob spracovania dokumentu, ktorý má minútu po minúte zachytiť udalosti, ktoré viedli k niečomu, čo sa nedá ani popísať. A vzhľadom k tomuto faktu nemôžem inak, iba skonštatovať, že "The Imposter" je skvelou, reál komédiou, ktorá v divákovi vďaka rozuzleniu zanecháva akúsi pachuť pocitu sklamania. Divák by mal vedieť že sa takmer vôbec nedočká mimoriadnej atmosféry či napätia. Štruktúra spracovania je totiž od úvodu jasne daná - je to "fake" a my "všetci" (česť výnimkám) čo sme v tomto dokumente vystupovali, sme nekompetentní debili na nultú. "WTF"?! Toto nie je film postrádajúci logiku postáv! Toto je realita! ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná cesta za americkým snem. Nejlepší příběhy píše holt sám život. A kdyby to "klaplo" i na konci, jsem už na pěti. :) Dokument, kde se v jednom okamžiku mísí slzy se smíchem. Unikát. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hodina půl strávená s psychopatickými postavami. Nebyl to oddychový dokument, protože jsem měl strach, že mi unikne nějaká důležitá informace. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Když jsem si dělal korektury titulků (mé druhé zkouknutí), tak jsem si uvědomil, že není jediný důvod snižovat počet hvězd. Tohle je naprosto prvotřídní dokument, jak svým obsahem, tak svým zpracováním, který díky silným emocím i zvratům dokáže člověka držet v naprosté soustředěnosti. Maximální spokojenost. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Film podaný formou výpovědí zúčastněných osob, který není až tak dobrý pro svou filmovou stránku, jako spíš pro tu informační, která předhazuje událost, o které nejspíš nikdo z nás doteď nevěděl a která je teda sakra zajímavá. V rámci poslední půlhodiny se trochu přiostřuje, ale jinak je to spíše takové až neuvěřitelné povídání, o kterém bych si raději přečetl článek a měl bych stejný výsledný dojem jako po zhlédnutí 2hodinového filmu. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nezdieľam miestne nadšenie. Ano, podstata dokumentu je atraktívna, ale samotné sledovanie mi prišlo pomerne nudné a zbytočne nafúknuté. Ako keby niekto 30 minútový diel Discovery seriálu roztiahol na trojnásobok. A snaha hercami vybudovať akúsi nadstavbu tiež moc nefungovala, pretože sa to zvrhlo vo vytváranie neexistujúceho príbehu v rámci skutočného príbehu. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Samozrejme ze sa kazdy stavia do pozitivneho svetla, takze najuprimnejsie paradoxne posobi imposter. Hlavne som rada, ze v mojej bubline je mi jeho aj ich svet strasne vzdialeny. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tohle byla opravdu síla! Mnohokrát jsem se zastihl, jak pouze nevěřícně zírám s pusou otevřenou dokořán. Velice kvalitní dokument se znepokojujícím tématem, které vás ani chvíli nenechá vydechnout a v hlavě vám to bude stále šrotovat, co se tam vlastně děje a jak to všechno dopadne. ()

milicjant 

všechny recenze uživatele

Laytonův bullseye dokument, který mi od určitého okamžiku přišel víc creepy než cokoliv z hororového ranku viděného za uplynulý rok. Paralenem zaháněné zimomriavky znovu silně rozrezonovaly moje tělo, aniž by je tentokrát k tanci i poslechu pozvala moje šlechtěná ptačí chřipka. Bizardní. Ten osmatřicetiletej kluk je král. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Existuje muž, který se chce vydávat za jiné. Je to chameleon. Vydával se za syna, kterého rodina postrádala tři roky. Ten nezvěstný byl Texasan, ten, kdo se za něj vydával, Francouz. Přesto mu uvěřili. Neskutečný příběh, který ukazuje, jak lidé chtějí věřit a jak moc naivní někdy jsou. Člověk, když chce, dokáže skutečně téměř všechno. Silné, nikoli ani tak ve smyslu toho, co se stalo, ale že se to vůbec stát může. Film má výborné hrané pasáže. ()

Reklama

Reklama