Reklama

Reklama

Podvodník

(festivalový název)
  • Velká Británie The Imposter
Trailer

Dokument se soustředí na mladého Francouze, který přesvědčí truchlící rodinu z Texasu, že je jejich šestnáctiletý syn, který zmizel před 3 lety. (cezero)

Videa (2)

Trailer

Recenze (86)

Brousitch 

všechny recenze uživatele

"Z větší části jsem jeho příběh pochopil v momentě, kdy jsem s Frédéricem dělal rozhovor a přistihl se, že určitým způsobem přijímám tu jeho verzi a vlastně ho považuji za oběť. A právě tohle jsem chtěl zprostředkovat i divákům. Nechat se jím manipulovat a podlehnout té jeho schopnosti prodat vám tu neuvěřitelnou lež. - Bart Layton ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vypadá to docela nenápadně, ale něco tak mrazivého jsem už dlouho neviděl. Je až neuvěřitelné, jak si režisér Bart Layton hraje s divákem a až do samotného konce nedá najevo, co je vlastně pravda a co děsivá skutečnost, která mapuje jedno důležité období hlavního (nutně říci nesympatického) člověka, který se stal jedním z vůbec nejznámějších podvodníků v Americe. Neskutečný zážitek. 9/10 ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jelikož mě nijak zvlášť nezaujal samotný případ sebestředného podvodníčka, tak ani z celého hraného, pěkně filmově vypadajícího dokumentu nejsem příliš na větvi (spíš jsem usínal). Naopak jeho celovečerní délku považuji za poměrně nešťastnou, protože tím zabředá do nicotných podrobností a dramatizaci do velké míry rozmělňuje. Ze "zvratu" (nebo spíš možného směru vývoje) v závěru také nic nevyplyne. ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Režisér Bart Layton uchopil zamotané skutočné udalosti naozaj skvelým spôsobom, pričom vďaka nespoľahlivému rozprávačovi, výbornej réžii a premyslenom odhaľovaní jednotlivých informácií perfektne motá hlavu. A to až do samotného konca, ktorý vyvoláva snáď ešte viac otázok ako na začiatku. The Imposter vyniká formou aj obsahom, dokáže pracovať s napätím, emóciami a diváka väčšinu stopáže jednoducho nenechá vydýchnuť. No nechýbajú mu ani parádne naservírované zvraty. Ide skrátka o prvotriedny dokument, ktorý svojou znepokojivou a mrazivou atmosférou v pohode strčí do vrecka väčšinu súčasnej tvorby. Som nadšený! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Existuje muž, který se chce vydávat za jiné. Je to chameleon. Vydával se za syna, kterého rodina postrádala tři roky. Ten nezvěstný byl Texasan, ten, kdo se za něj vydával, Francouz. Přesto mu uvěřili. Neskutečný příběh, který ukazuje, jak lidé chtějí věřit a jak moc naivní někdy jsou. Člověk, když chce, dokáže skutečně téměř všechno. Silné, nikoli ani tak ve smyslu toho, co se stalo, ale že se to vůbec stát může. Film má výborné hrané pasáže. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Někteří producenti již měli o Bourdinovy kauzy zájem, ale než vždy došlo k uzavření dohod, a to protože se jim Francouz vždy ztratil. (Brousitch)
  • Režisér Bart Layton objevil zmínku o Bourdinovi ve španělských novinách, později si ke kauze dohledal další informace a téměř okamžitě navázal s Bourdinem kontakt. V Londýně s ním pak natočil jediný rozhovor, který je použit ve filmu. (Brousitch)

Reklama

Reklama