Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je natočen podle skutečné události, která se stala v Anglii v roce 1974. Len se svou ženou a s dcerkou Sally se přestěhovali do vysněného domu v hrabství Yorkshire. Brzy na to se kolem nich začínají dít podivné věci. Rodina má podezření, že nejsou jedinými obyvateli v domě. (LIVINGDEAD)

Recenze (13)

JAn 

všechny recenze uživatele

When the Lights Went Out je zbytečně problematický film, protože se snaží uspět hned ve třech rovinách. V komediální a dramatické poloze funguje víc než obstojně a obě linie jsou příjemně kompaktní. Absurdní vyústění některých situací se skvěle doplňují s nevtíravým, suchým anglickým humorem a sympaticky cynickou hlavní hrdinkou. Svěže působí i rozvrácení rodiny způsobené přítomností neznámé entity a zasazení filmu do 70. let vzbuzuje dojem určité nostalgie. Ovšem paradoxně ona horrorová rovina nefunguje prakticky vůbec. Lekačky jsou přímo banální a jedno klišé za druhým jednoduše zabíjí veškerou atmosféru. Ve výsledku tak záleží čistě na tom, z jakého úhlu k WtLWO přistupujete. Jako horror nestojí za nic. Jako tragikomedie vás možná příjemně překvapí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„When the Lights Went Out“ je horor o paranormální aktivitě v domě. Horor, který neskutečně snadno zapadne. Nenese s sebou nic, co by mělo diváka přesvědčit, že je to dobrý film, a je jedno, že je to natočeno podle skutečné události. Pokud je to celkově takhle odfláknuté, tak to divákovi prostě nic nepřinese. Nefunguje výprava, herci nejsou zajímaví, děj je přímočarý a ohraný. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Snažím sa to hodnotiť "objektívne", a to tiež len kvôli tomu, že to nebolo nakrútené najhoršie a aspoň v záverečných piatich minútach som trochu spozornel... pretože ak by som sa mal byť prísny alebo kritický, toto by nedopadlo dobre. Čo sa týka tých očakávanejších duchárskych hororov, pre mňa jeden z najväčších prepadákov roka. Tu nebolo vôbec nič, námet o strašidelnom domčeku s duchom okopírovaný z tisíciek iných hororov, čo by až tak nevadilo, keby sa tu dalo aspoň trochu báť. Rodinka sa nasťahuje do nového domu, je tam duch, nikto decku neverí, rodičia hľadajú racionálne vysvetlenie, medzitým spadnú hodiny, lampa sa kýve, v skrini sú včely, pružinka sa kotúľa dolu schodmi sama od seba, takže rýchlo zavolajme pána farára. Bleeee :-( Nepovažujem to ani za horor, skôr za rodinný film, úplne chýbala atmosféra, o nejakých ľakačkách sa dalo len snívať. Nuda! Už v 80. rokoch sa nakrúcali horory podobnej úrovne, ktoré mnohokrát dopadli oveľa lepšie, takže naozaj nedokážem pochopiť, prečo toto vzniklo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmy u kterých se objeví označení „podle skutečné události“, mě dost často nechávají zcela chladným. Většina z nich jsou jen céčkové braky, parazitující na historických faktech – událostech a tenhle není žádnou výjimkou. Pat Holden se nechal inspirovat rodinou Joea a Jean Pritchardových a údajném strašení "The Black Monk of Pontefract" v hrabství Yorkshire. Jak však sám přiznal, příběh si dost přikrášlil, aby jej mohl použít pro svůj „horor“.    Což se mu evidentně moc nepovedlo, protože tento film divákům příliš zajímavé podívané nenabídne. Pár lekacích scén se tu objeví, ale jinak to bylo dost dlouho spíše jakési nudné rodinné drama s nepříliš sympatickými postavami. Hádky ústřední trojice i jejich vzájemné soužití moc atraktivní nebylo, stejně jako dvojice mladých dívek, ba ani kvalita kamery či střihu. Otec pořád chlastal, matka nadávala své dceři, ta se zase snažila kamarádit s odstrčenou dívkou odvedle a do toho všeho se pořád pohupoval lustr, blikala světla, pouštěla se voda z kohoutků, bouchali dveře – no prostě kupa klasických klišé, jenž jsou k vidění snad v každé duchařině.    Teprve s blížícím se koncem, se mírně zlepšila i samotná atmosféra. Lehce se přitvrdilo, dojde i na nějaké to řádění nadpřirozených sil, poslechneme si příběh z historie o vraždícím mnichovi a mladých dívkách a pak přijde úsměvně barevný finální souboj dvou entit. Tedy nic co byste si neměli nechat ujít. Vyložená katastrofa to není, ale tento film rozhodně nikomu doporučovat nebudu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejotravnější horor od Somos lo que hay. Gratulace, to chce talent. Se sympatickými postavami by z toho možná mohl být neurážející průměr, kterém bych odpustil málo originality i strašidelných scén. Ale ne. Nejde slovy vyjádřit, jak jsou zdejší postavy nepříjemné. Všechny bez výjimky. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Hned dvě promítání filmu v londýnské čtvrti Soho narušily výpadky elektrického proudu, proto jeho producent Bil Bungay přivedl do kina sto mužů a žen a nechal v něm provést vymýtání ďábla (exorcismus), a to způsobem, kdy věřící pronášeli předepsané slovní obraty. Uvedl k tomu: "Jednou věcí je, že první výpadek proudu jsme přičítali pouze nešťastné shodě náhod, ale když se vám stane to samé v jiném sále o 20 minut později a na místě je cítit přítomnost zla, způsobí to neklid." Zaměstnanec kina Paul Speed však tvrdil, že v této čtvrti nejsou podobné výpadky v chladnějším období ničím výjimečným. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama