Reklama

Reklama

Mystery of the Sphinx

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dokument zabývající se poměrně novou a zcela odlišnou teorií o původu Sfingy, jež je založena na geologických důkazech, které egyptologové nechtějí připustit. Důkazy a vědecké analýzy o původu Sfingy by mohly konečně rozluštit záhady, které trápí lidstvo už po dlouhou dobu. Vysvětlení o problematice se divákovi dostane od obou názorově rozdílných stran. (Attta)

(více)

Recenze (4)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Seriózních dokumentů k tomuto tématu je jako šafránu, tohle je zatím jeden z nejlepších, který jsem viděl. Proti oficiálním teoriím egyptologů nestaví žádného Dänikena, astrologii, či nějaké šílenosti (i když zcela se jim nevyhne, proč ten Mars proboha), ale obyčejný a naprosto seriózní geologický výzkum, který od zveřejnění teorie Johna Westa přerostl v pětadvacet let trvající zákopovou válku mezi egyptology a geology. Nové objevy jako Göbekli Tepe, Gunung Padang či Younger Dryas Impact Theory tento boj o paradigma jen zesílily. Pokud by se odborné mínění přiklonilo na tu druhou stranu, tak se lidská historie jak ji známe může sesypat jako domeček z karet. Doporučuju zejména těm, pro které jsou jména jako Graham Hancock či Robert Bauval už příliš. K vidění na YouTube. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála dokumentů, který nechal vyjádřit názor obě strany a tak si divák může udělat o všem i vlastní představu! Velmi se mi líbil postoj geologů a v podstatě ke všem svým závěrům měli vysvětlení i vcelku hmatatelné důkazy! Pokud máte rádi dokumenty, které jsou opravdu na úrovni, tak jste na správné adrese a můžu jen doporučit! Na mě osobně celá teorie i celý dokument udělal velký dojem! ()

sator 

všechny recenze uživatele

Trochu dlouhé, ale jako protiváha zkostnatělým, sebestředným a vyděšeným akademikům a jejich dogmatům- splnilo svůj účel :-) ()

Pesosek 

všechny recenze uživatele

Dokument zabývající se odvěkým sporem věda vs. dogma (náboženství). Jak již tomu bylo nespočetněkrát v historii, Země je kulatá, Země se točí kolem slunce atd. Vždy racionálně, vědecky podložená tvrzení byla ostře zamítnuta oficiálními kruhy, jen díky tomu, že vyvracely uznávanou teorii. Stejně je tomu i v současnosti, kdy vědecké poznatky, předkládají jasné důkazy o stáří Sfingy, jež je minimálně o 5 tisíc let starší něž se běžně uvádí. Je zde zažehnut spor mezi geology a obecně vědci, zastánci této teorie a na druhé straně egyptology, jež tuto teorii zpochybňují, avšak nedokáží doložit jediný relevantní důkaz svého tvrzení a důkazy opačné strany vůbec neberou v potaz, i když jim musí být jasné, že jejich teorie má pěkně vratké základy. Opět tedy spor věda vs. dogma. Seriozně zpracovaný dokument, jež dává prostor oběma stranám. ()

Reklama

Reklama