Reklama

Reklama

Osudové přátelství

(seriál)
  • Jižní Korea Maendorong ttottot (více)

VOD (1)

Epizody(16)

Zklamaná životem poté, co se všechno pokazilo, se jedna žena přestěhuje na malebný ostrov Jeju-do. Tady potká bezstarostného šéfkuchaře, který příliš ambicí nemá. (Netflix)

Recenze (9)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Docela se stydím, že jsem byla tak nedůvěřivá k volbě herců. Kang So Ra i Yeon Seok Yoo byli úžasní. Jejich postavy (především hlavní hrdina) měly skvěle napsané charaktery, takže vůbec nebylo těžké jim propadnout. A překvapily mě i vedlejší postavy. Tam jsem se ze začátku taky děsila, koho to tam obsadili. Ale ve finále se mi s jedinou výjimkou (ano, sestra hlavního hrdiny) líbili všichni. Takže jsem nakonec moc ráda, že vybrali ne až tak okoukané tváře. Scénáristky, jak se dalo čekat, taky odvedly výbornou práci. Opět nechyběly narážky na jejich předešlá díla a vtípky v situacích, kdy je čekáte nejméně. Hudba jenom podtrhla svěží, letní atmosféru a já mám chuť okamžitě si koupit letenku směr Jeju. Kouzelný a roztomilý seriál od začátku do konce. A i když nejde o žádné veledílo, které by mi změnilo pohled na svět, cítím se po něm uvnitř teple a příjemně. 4,5* ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Sestry Hongovy tentokrát zabodovaly naplno, z obyčejného příběhu díky svému smyslu pro humor pop-kulturní narážky a hudební vtípky vytřískaly maximum, zejména také díky hlavní dvojici. Baek Gun Woo (Yeon-seok Yoo) je nesmírně sympatický, i když se někdy chová frackovitě, je prostě cool, šik a nelze mu nefandit. Hlavní hrdinka Lee Jung-joo je spíše svým způsobem trubka bez zvláštních schopností, je ovšem vytrvalá, roztomilá a snaživá, takže si časem stejně oblíbíte. Je zde samozřejmě i vedlejší linie příběhu, která se časem protne s hlavní. Poslední čtvrtina seriálu je na tempo slabší, jenže do dílu 12 je to bez výhrad. Frekvence různých fórků a narážek je fakt vražedná (třeba když hlavní hrdinka jde na film Perfect Proposal, kde hraje hlavní hrdina), některé hudební vtipy, nebo pop-kulturní odkazy jsem ani nepochytil, takže třeba je dekóduji na druhé podívání. Prostředí Jeju je fajn, působí to hodně letně a svěže, vedlejší charaktery jsou taky ok, byť soupeř hlavního hrdiny vypadá jako Frankenstein, a Kang So-ra v rozhovoru přiznala, že jeho charakter se jí líbí více, než hlavní hrdina. Je ta ženská normální? Já to vždy věděl, že normalitu , racionalitu nelze od žen v některých oblastech čekat, ale v té estetické? Dobře zvládnuté střídání žánrů, hudba i kamera nadprůměr, i když nic extra, steojí to hlavně na obsazení a určité neobvyklosti proti zbytku žánrových děl. Ostatně, které korejské drama je tak otevřené ohledně sexu, když vyzývá diváky na konci série, aby šli sami do ložnice být Warm and Cozy... Bude repríza, pro neznalé korejských reálií, seriálů obecně to nebude dobré a snadné drama, bude je to asi nudit. Ti co už pár sezón Koreu sledují nebudou mít problém. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

1) Jeju, kdo by se na ostrov asi tak nechtěl podívat, když tam s hrdiny stráví tolik času. 2) Obsazení. Když nechám stranou hlavní hrdiny, kteří se mi líbili, tak musím vyzdvihnout Lee Sung-jaea. V Gu Family Book jsem ho nesnášela a nikdy bych nevěřila, že ho začnu mít ráda. Stalo se. Tahle komediální role mu dokonale sedla a já mu odpustila, že v GFB Yoo Yun-suka tak trápil. 3) Muzika. Byla se seriálem dokonale sladěná a po většinu času veselá a hravá. 4) Snad jediné, k čemu bych měla výhrady, byl způsob vyprávění. Ke konci už mi vztah hlavních hrdinů přišel až moc natahovaný a bez jiskry. Pořád se opakovalo jedno a to samé. Nebýt tam další postavy, tak bych asi hodnotila o něco níž. Ale nic není dokonalé, tenhle seriál je prostě udělaný na pohodu, nikam nepospíchá a já se po dokoukání ještě nějakou chvilku culila. A o to tu šlo především. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

To věčné natahování nezachrání ani celkem příjemná atmoška. Záčátek byl sice fajn, ale pak přišla nehorázná nuda. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

K tomu seriálu nemôžem byť ani za mak kritická, užila som si ho, krásny príbeh, prostredie, dobrý herci, vtipné, romantické od začiatku až do konca. Skutočne ma tento seriál dostal. Zahľadela som sa do neho a bavila som sa. Zaujímavé bolo aj prostredie reštaurácie, ktoré mám vo filmoch rada, keď muž varí, je to niečím príťažlivé a Yeon-seok Yoo rozhodne príťažlivosť nechýba ani mimo kuchyne. ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Pokojne nadhodnotím tento seriál, pretože som sa pri ňom dobre bavila. Jednoduchý, ale nie prvoplánový príbeh s dobrým obsadením, konfrontáciou paralelných vzťahov a hudobným podmazom. Išla som sa smiechom umlátiť z komicko-dramatickej chvíľky, keď starosta šprintoval za autobusom do kopca na bicykli. Kim Song Oh je predurčený na podobné postavy. Nič prevratné, ale pôsobí veľmi ucelene a tak má mojich 4,5. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Skoro by se nabízelo říct: "Typické sestry Hongovi." Jejich humor mi opravdu sedne, takže první půlka jejich seriálů mě zpravidla hodně baví. Mají sympatické hlavní postavy a navíc se u nich většinou najdou vedlejší postavy , které jsou naprosto úžasné, ať už tetička a režisér v Gumiho, nebo tady starší bratr a hlavní lady diver. Smála jsem se snad pokaždé, když se objevili na obrazovce. Navíc teď už snad i povinné cameo z předchozího seriálu, taky potěšilo. Dalším kladným bodem by bylo prostředí, kdy celé to působí jako reklama na Jejudo - a funguje, jak ráda bych se tam podívala:) Bohužel po nějaké desáté epizodě se hlavní dějová linka změnila na neustálé "má mě rád - nemá mě rád" a začala se strašně táhnout, takže to nakonec držely jen ty vedlejší postavy. Odpověď na otázku, jestli se na to podívat je stejná jako na: " Máte rádi sestry Hongovi?" ()

EsterH 

všechny recenze uživatele

Príjemný seriál, kde nebolo len povinné klišé (rodinné tajomstvo, varenie, neopätovaná láska),  ale aj zopár prekvapení... potápačky, srandovný starosta s príbuznými, ktorí všetci vyzerajú ako on... veľmi sa mi páčilo, že pôvodní obyvatelia ostrova Jeju rozprávali pôvodným jazykom, takže boli aj titulky v kórejčine. ()

vett 

všechny recenze uživatele

Poslední výplod sester Hongových rozhodně není žádný průser, ale taky to není žádný klenot. Atmosféra je veskrze letní, nikam se nespěchá, všechno tak nějak plyne a divákovi je od začátku jasné, že žádné velké drama se (díkybohu) konat nebude a bohužel je taky od začátku jasné, že zápletka je veskrze žádná. Nicméně vedlejší postavy jsou skvělé ( Kim Sung Oh v roli starosty je lahůdka) a scénář se vesměs drží v mezích logického chování (tedy do chvíle kdy se z hlavní hrdinky stane prvoligová dilina, jejíž mozek odjel někam na dovolenou, naštěstí se vrátí asi po dvou dílech). Problémem je ale casting, takhle špatnou ústřední dvojku jsem už dlouho neviděla, oba dva jsou samy o sobě velmi miloučcí, ale společně jim to VŮBEC nefunguje, žádná jiskra, žádná chemie, žádné dusno, prostě NULL. A to neodpouštím. ()

Reklama

Reklama