Reklama

Reklama

Zebra Khumba byl už od narození terčem posměchů svého stáda, protože se narodil napůl pruhovaný a napůl bílý. Navíc když začalo období sucha, příbuzní Khumbu obvinili, že je prokletý a že je příčinou všech nepříjemností. Stádo v čele s jeho otcem ho tedy vyhnalo. Odvážná, polopruhovaná zebra se vydává do nebezpečného ale zároveň zábavného dobrodružství, aby našel chybějící proužky a získal zpět respekt své rodiny... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (36)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Velké putování za zebřími pruhy ... a za zebří identitou - pro všechny malé (i velké - pokud mají zájem) outsidery. Možná je (opět) až zbytečně polidštěné, na druhou stranu je i zvídavé a hravé a nápadité ... a po většinu stopáže i SROZUMITELNÉ - pro dětského diváka přiměřeného věku. Pštros ovšem na onoho dětského diváka zvysoka kálí - jeho píseň je toho důkazem. Nicméně ... v každém správném dobrodružství bývá přítomný nějaký ten rušivý element. Pokud bych chtěla příběh detailně rozebírat ... víte ... čistě mezi námi: V opravdové africké divočině se nenachází jen jeden jediný leopard ... a jen jedna jediná (nepříliš úspěšná) smečka psů hyenovitých. Našlo by se tady nepřeberné množství rozličných predátorů, kteří disponují ostrými zuby - a třeba i drápy ... včetně samotného krále zvířat. Neloví primárně proto, že jsou zabijáci, ale poněvadž jim nic jiného nezbývá - pokud nechtějí dobrovolně zemřít hladem. Jenomže dětský svět se nachází v líbezných krajinách duhové fantazie a drsné reality se jen zlehka dotýká, tak proč předčasně zabíjet dětské iluze. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Milé děti. Zanechte prosím všech lumpáren, odložte oslintané plyšáčky a v klidu se kamkoliv usaďte, pohádka právě začíná. Bylo nebylo, kdesi uprostřed černého kontinentu, v místě kousek od tří kopečků, nedaleko u vysychajícího napajedla kde prudí kudlanka nábožná, žil byl zebří chlapeček jménem Khumba. Byl to takový malý ukecaný lichokopytník trpící všelijakými komplexy méněcennosti, třeba si nechal od ostatních nabulíkovat, že kvůli němu neprší apod. Ovšem jiná věc ho trápila z poloviny (té zadní) ještě víc. A tak se jednoho slunečného rána probudil s tím, že už konečně nastal ten správný okamžik na splnění si svého snu a to, že čím víc chybějících pruhů bude mít, tím víc bude adidas. Vykašlal se tedy na ostatní zebráky a zebračky, stejně tak i na svoji rodinu a šel a šel, navzdory nebezpečím číhajícím po cestě, až .... pošel. Tedy kéž by, protože já mluvící zvířátka přímo nesnáším, jenže tohle je bohužel takový ten standardní animák nalinkovaný jak podle šablony, tudíž nedojde k situaci, že hyena se nažrala a ovce zůstala celá. Právě naopak, tady se z nich stanou výborní kamarádi! Víte co? Raději si zazpíváme, to je totiž větší vzrůšo než tenhle film. A všichni: Khumba ya my lord, Khumba ya! Khumba ya my lord, Khumba ya .. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jak se říká poloviční zebře? Zeb?.......... Zebry co hrají fotbal a používají zebří roztleskávačky mě vůbec neberou. Mají až zbytečně lidské chování a zvyky. To že je africká příroda? Jo, dětem se to možná bude líbit, já to těm svým snad ani nepustím, vlastně viděly trailer a moc je to neoslovilo. Já čekal trochu něco jiného. CITÁT - Vetřelci!! Vetřelci!!........... ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem na Khumba narazil jednoho rána na Jojce a přesto,že ty dnešní animáky moc nemusím tak Khumba je pro děti celkem přijatelný film a nedočkáte se nějaký zvráceností.Takže za mě celkem 60 % a tři hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový klasický film, který se inspiroval snímkem "Hledá se Nemo". Je tu hlavní postava, která je do jisté míry vyčleněná, v tomhle případě, protože je to zebra, která není celá barevná. Udělá ale všechno proto, aby se stala hrdinou. A to se nakonec povede. Zazvonil zvonec a pohádky je konec. Nic světoborného. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Animácia celkom vydarená, ale príbeh mi prišiel dosť priemerný a miestami som mal pocit, že pozerám nejakú vykrádačku Madagaskaru. Navyše tomu chýbal dôvtip a nejaké dobré hlášky. Aj keď pokusy o nejaké "hlúpejšie" zvieratká tam boli, ale vyzneli skôr trápne ako zábavne. A neviem ako vám, no mne ten debilný pštros išiel nenormálne na nervy celý čas. Ale oceňujem, že sa do niečoho takého Juhoafričania vôbec pustili a možno nabudúce sa už dočkáme aj vydarenejšej rozprávky, ktorá prekročí prah priemernosti. Khumba do nedokázal... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na dnešní dobu docela chudá animace. Velké plus je, že se příběh odehrává v Africe a to prostředí je prostě krásné. Mohlo být ve filmu více hudby a postavy mohli být propracovanější. Příběh není špatný, ale moc nezaujme. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zatímco Marty z Madagaskaru neustále řešil, jestli je bílý s černými pruhy nebo černý s bílými, tak kam se jeho starosti hrabou na Khumbu - ten je chudák pruhovaný jen do půlky těla a tu druhou má celou bílou, s pár sotva viditelnými pruhy. Na animák pro děti je to fajn a svůj účel to splní. Děj bůhvíjak originální rozhodně není, ale moc jsem se u toho nenudil, rychle to uteklo, postavy tu jsou většinou docela sympatické a celá ta cesta přinese nejedno zajímavé setkání, takže svůj účel ten film splní. Znova bych to vidět sice nemusel, rozhodně bych tomu měl co vytýkat (třeba ten konec, kde se všichni zničehonic sejdou) ale něco do sebe to mělo a na jedno zhlédnutí mi to postačilo. 3* ()

zette 

všechny recenze uživatele

Druhou hvezdicku pridavam pouze za jihoafrickou produkci. Pribeh mizerny, malo hudby, spatne napsane postavy zviratek a nuda, ktera nuti ke spanku. Na dnesni dobu animace sotva prumerna a z prostredi africke divociny se taky dalo vytezit daleko vice... Detem zkuste Khumbu rozmluvit:-). ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Efekty bídné, ale jinak to neodbočuje od pošahaného trendu, jež zahrnuje roztomiloučké scény a radostná shledání! Poloviční zebra se vydává na na trip od Cape Town do Durbanu, přičemž daný výšlap má za cíl najít jakýs rybníček, který nebohému zebřátku dokreslí ty zbývající pruhy na trupu. Aby jste věděli vážení, tak bez pruhů to v zebřím stádu vážně nejde! V kontextu s chtíčem získat alfa samici, chytne náš samec na výšlapu leda chřipku, ale malá zebřice mu za snahu alespoň dá! 60% Celosvětový výdělek k 30. 8. 2014: $11,601,029 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Zebra co se narodila bez poloviny pruhů, buvolice a pštros hledají zázračný pramen kde by mohla ta zebra získat druhou polovinu těch pstruhů po nich tam jde jednooký leopard , který tam a tom místě měl dříve útočiště. Průměrný animák s jednou fekální scénou. P.s. s myšlením nadávat na animáky kde zvířata mluví můžete dávat rovnou odpady snad všem počínaje sérii Madagaskar a konče je třeba Životem Brouka. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nemotorné, nemastné, neslané, maximálne ľahko priemerné, možno aj podpriemerné, ale inak celkom slušné a ľahko pochopiteľné posolstvo, takže sme to s 9 ročnou dcérkou spolu dali. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Bohužel se občas musí natočit celovečerní CGI animák i pro děti předškolního věku,aby si od nich rodiče na zhruba hoďku a půl odpočinuli.Tohle je jeden z nich a má ho na svědomí Jihoafrická animační společnost Triggerfish Animation Studios podobně jako předchozí film Zambezia,který byl pro dospělého diváka o něco málo snesitelnější. ()

Harapes 

všechny recenze uživatele

Dospělí se nudí a prckům se to snad líbilo.Zebra které chybí pruhy a kvůli ní neprší?No tak tedy dobrá... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nekomplikovaný animák, kde však počet dominantných prvkov (smiešne scény, pozoruhodné dialógy, dominantné „vedľajšie“ postavy) je minimálny. Vďaka tomu je to spadá do kategórie „B“. Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

Khalia 

všechny recenze uživatele

Lidi, vzpamatujte se. Tohle hodnocení mě rve za srdce. To, že na vás někdo vyplivne animák, který nemá na začátku Disney + Pixar intro přece neznamená, že je to hned béčkové dílo. Animace nadprůměrná, nejvíc mě uchvátila ta africká krajina. To člověk hned dostane chuť se do Afriky mrknout osobně :) Nemluvě o úžasný hudbě, která atmosféru precizně dokresluje. Příběh je snadný, ale přesto originální a nenucený. Možná, že je snímek zaměřený spíše na mladší publikum dle vás, ale řekněte mi, které pětileté dítě by se zasmálo geniální parodii na Labutí jezero :) Některé hlody jsou pro mě nezapomenutelné, anglický dabing je výborný. Nevím, jak je to s českým, ještě jsem neměla tu čest, ale doufám, že brzy mít budu :) Vytýkám jen pár věcí: Něco bych krapet dotáhla, děj i charaktery vedlejších postav, a hudba nebyla na 100% naladěná na Afriku, takže místy mi k filmu neseděla. Ale za mě jasný 4 hvězdy. P.S.: Zajímalo by mě, jestli je příběh inspirovaný nějakou africkou legendou :) ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

Příběh polovičního Zebráka, nebo žebráka. Nevím je to takový animák který nepobaví ale ani nepohorší. Khumba je takovým podivínem mezi svými a bohužel i po povýšení na vlastně přivolavače deště zůstává jen podivínem a žebrákem. Pro děti neškodné, ale možná lepší když jim přečtete knížku nebo je pošlete hrát ven než jim pouštět toto - škoda času. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Takových animáků je plná řádka,tenhle film si spíše oblíbí menší publikum ,dospělí se budou občas nudit. ()

Reklama

Reklama